شناسهٔ خبر: 70438023 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

پیشنهاد «افزودن آموزش متوسطه» به وظایف سازمان نهضت سوادآموزی

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: در برنامه هفتم توسعه، به آموزش و پرورش تکلیف شد که اساسنامه سازمان نهضت سوادآموزی که در ۱۳۶۳ نوشته شده بازنگری شود. ما خوشبختانه این بازنگری را انجام داده‌ایم مراحل نهایی را طی می‌کنیم و به مجلس خواهیم فرستاد.

صاحب‌خبر -

عبدالرضا فولادوند، رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: توانسته‌ایم در طول این ۴۵ سال در زندان‌ها و پادگان‌ها و برای اتباع، کلاس‌های سوادآزموزی برگزار کنیم. در مجموع برای حدود یازده میلیون نفر در طول ۴۵ سال آموزش داشته‌ایم و مدرک صادر کرده‌ایم.

وی توضیح داد: جمعیت هدف ما (۱۰ تا ۴۵ سال) نیازهایی واقعی دارند. خواندن و نوشتن ابزار باسواد شدن بود و با تعاریف جدید خواندن و نوشتن، سواد نیست و باید مهارتی داشت که بتوان در زندگی تغییر ایجاد کرد.

او ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه، به آموزش و پرورش تکلیف شد که اساسنامه سازمان نهضت سوادآموزی که در ۶۳ نوشته شده بازنگری شود. ما خوشبختانه این بازنگری را انجام داده‌ایم مراحل نهایی را طی می‌کنیم و به مجلس خواهیم فرستاد. با تصویب این اساسنامه ماموریت جدیدی به ماموریت‌های سازمان سوادآموزی افزوده خواهد شد که آن را در اولویت قرار خواهیم داد.

وی افزود: این سازمان، سازمانی آموزشی و فرهنگی است که بر اساس اساسنامه آموزش و پرورش اداره می‌گردد.پاشنه آشیل در این اساسنامه افزایش سواد عمومی است؛ یعنی آموزش‌هایی که جامعه تشنه آن‌ها است و متولی ندارند.

فولادوند تصریح کرد: وظایف سازمان در دو بخش تعریف شده‌اند؛ بخش اول آموزش عمومی بزرگسالان از خواندن و نوشتن و آموختن حساب تا پایان دوره متوسطه است. ما در ۴۵ سال گذشته تنها آموزش بزرگسالان در حد خواندن و نوشتن و حساب داشته‌ایم. اما پیشنهاد شده است که در راستای توسعه سواد، افزودن آموزش متوسطه را داشته باشیم که اگر تصویب شود می‌توان حل مشکل آموزش دختران را در روستاهای دورافتاده داشته باشیم و می‌توانیم بازماندگی از تحصیل در فرهنگ‌هایی که به دختران اجازه تحصیل نمی‌دهند را حل کنیم.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی افزود: آموزش همگانی و توانمندسازی افراد بر اساس نیازهای فردی و اجتماعی و اقتضای نیازهای روز شامل مهارت‌های زندگی، حقوق شهروندی، کنترل خشم، آداب همسایه داری، فناوری‌های نوین، آموزش قانون اساسی و ... نیز به سرفصل‌های ما افزوده خواهند شد.در مراکز یادگیری محلی، ۴۰ مهارت را آموزش می‌دادیم که در صورت تصویب این اساسنامه، این‌ها سرفصل‌های تدریس در کلاس‌های ما برای جامعه هدف ما خواهند بود.

او تصریح کرد: تمام افرادی که تحت پوشش نهضت سوادآموزی قرار می‌گیرند اعم از کم‌سواد و بی‌سواد و کسانی که مایل به استفاده از آموزش‌های تخت بند ۲ هستند را شامل می‌شود.یعنی جمعیت هدف ما محدود به کسانی که سر کلاس نهضت قرار می‌گیرند نیستند و کسانی که حس می‌کنند نیاز به این آموزش‌ها دارند نیز می‌توانند از دوره‌های پودمانی ما استفاده کنند.اگر جمعیت هدف ما دوره‌های خودمراقبتی را یاد بگیرند بخشی از هزینه درمانی کاهش خواهد یافت.