شناسهٔ خبر: 70420797 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: نورنیوز | لینک خبر

با حضور ۱۴۸ شرکت داخلی و خارجی:

نمایشگاه تلکام افتتاح شد/ توجه به فناوری‌های نوین رویکرد اصلی وزارت ارتباطات

نمایشگاه تلکام با حضور 148 شرکت داخلی و خارجی و 30 نفر هیات خارجی از کشورهای منطقه با شعار «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» افتتاح شد.

صاحب‌خبر -

نورنیوز-گروه اقتصادی: صبح امروز (دوشنبه) بیست و پنجمین نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳ با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران افتتاح شد.

بیست و پنجمین نمایشگاه تلکام با حضور بازیگران اصلی بخش دولتی و خصوصی و با رویکرد مشارکت حداکثری برگزار می‌شود. شرکت سهامی نمایشگاه‌ها با توجه به وظایف حاکمیتی خود و پس از برگزاری جلسات شورای سیاست‌گذاری، برگزار این نمایشگاه را در دستور کار خود قرار داد و ضمن تعیین خط ‌مشی در شورای سیاست‌گذاری نقشه برگزاری این نمایشگاه را ترسیم کرد.

حضور شرکت‌های بزرگ فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال، صادرات فناوری، تاکید بر حضور شرکت‌های مهم دولتی و دانشگاه و مجامع علمی در نمایشگاه از جمله تاکیدات برگزاری این نمایشگاه است.

علاوه بر شرکت‌های داخلی و خارجی، دعوت از هیات‌های تجاری کشورهای منطقه مانند عراق، روسیه، ارمنستان و ترکیه صورت گرفته که ظرفیت ۳۰ نفر هیات تجاری را در این نمایشگاه مهیا کرده است.

تنظیم‌گری حوزه داده، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در دستور کار 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آیین افتتاح بیست و پنجمین نمایشگاه تلکام توجه به فناوری‌های نوین را رویکرد اصلی این وزارتخانه در دولت چهاردهم عنوان کرد و گفت: ارتباطات تا به امروز بحث صوت و ترافیک را تنظیم‌گری می‌کرد و از این به بعد باید به سمت تنظیم‌گری حوزه داده‌، سرویس و هوش مصنوعی قدم بردارد.

سیدستار هاشمی گفت: اگر در گذشته مفهوم و تعبیر شهروند را استفاده می‌کردیم، امروز باید شهروند شبکه را به رسمیت بشناسیم و با ظرفیت‌های امروز خود را به روز کنیم.

هاشمی تاکید کرد: در این دوره جهت گیری ما با نگاه ویژه‌ای به فناوری‌های نوین خواهد بود؛ ارتباطات تا به امروز بحث صوت و ترافیک را تنظیم‌گری می‌کرد و از این به بعد باید به سمت تنظیم‌گری حوزه داده‌، سرویس و هوش مصنوعی قدم بردارد و البته برای این کار زمان زیادی هم ندارد.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: باید بپذیریم که فناوری‌های نوین و تنظیم‌گری آن پیچیدگی خاص خودش را دارد. در جلسات متعدد تاکید کردیم که این تنظیم‌گری اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه بخش خصوصی مشارکت کند.

عضو کابینه دولت چهاردهم ادامه داد: نکته دیگر که باید قدر بدانیم و نگاه ایجابی در آن را اولویت دهیم، همراهی و حمایت از نیروی انسانی است که در سنوات اخیر به دلایل مختلف مورد کم‌مهری قرار گرفته‌اند. اگر امروز مهاجرت‌ها در حال شکل‌گیری در بخش خصوصی و حاکمیت هستیم نیاز به نگاه ویژه دارند تا از آن‌ها جلوگیری شود.

هاشمی تصریح کرد: بارها تاکید کرده‌ایم که بر استفاده از بخش خصوصی اعتقاد داریم؛ این موضوع به این دلیل است که بخش خصوصی می‌توان توانمندی‌هایی که ما در کشور داریم را میزبانی کند.

وی گفت: در دهه‌های گذشته زیرساخت‌های ارتباطی ما به شکل فزاینده‌ای رشد کرده که همین امر باعث شده، بستر هم افزایی ایجاد شود تا امروز صحبت کردن راجع به هوش مصنوعی دور از ذهن نباشد.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: به روایت دیگر، هوش مصنوعی از حوزه ارتباطی جداپذیر نیست، زیرا با فراهم شدن زیرساخت‌های پردازشی، مراکز داده و اتصال با کیفیت آنها، امروز می‌توانیم به سمت بهره‌مندی این ظرفیت حرکت کنیم.

هاشمی در ادامه با بیان اینکه بین المللی بودن نمایشگاه تلکام با حضور تعدادی از کشورها اتفاق خوبی است اما کافی نیست، گفت: ما در سال‌های اخیر در بحث خدمات و تولیدات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات شاهد اقدامات مهم و خوبی بوده‌ایم، به همین منظور ضروری است توسعه بازار را در قالب دیپلماسی فناوری مورد توجه قرار داد و از ظرفیت‌های همه اتحادیه‌ها و نشست‌های جهانی در این زمینه استفاده کرد.

وی در ادامه با تاکید بر اهمیت تحقیق و توسعه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، عنوان کرد: در راستای رونق تولیدات داخلی، حتما از ظرفیت‌های بخش خصوصی حمایت انجام می‌شود اما این حمایت نباید باعث شکاف فناوری بین کشورمان و کشورهای صاحب فناوری شود.

این عضو کابینه دولت چهاردهم افزود: اگر انحصار ایجاد شد نخستین بخشی که آسیب می‌بیند، بخش تحقیق و توسعه است. اگر این احساس ایجاد شود که یک بازار تضمین شده‌ای وجود دارد دیگر دلیلی برای سرمایه‌گذاری ایجاد نمی‌شود. بنابراین ظرافت و تدبیر ویژه‌ای می‌طلبد که ضمن حمایت حداکثری از تولیدات داخلی از فناوری های روز جهان عقب نمانیم.

هاشمی در خاتمه گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که بخش خصوصی از منظر تعدد مراکز و مراجع تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی دچار گمراهی نشود که در حال حاضر یک مساله جدی در کشور به شمار می رود.

نمایشگاه تلکام در متراژ ۲۵ هزار متر غیر مفید و ۱۲ هزار متر مفید برگزار می‌شود که نسبت به سال گذشته رشد ۱۰ درصدی را تجربه کرد.


نورنیوز