به گزارش خبرنگار مهر، ستار هاشمی امروز سوم دی ماه در مراسم افتتاحیه بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (تلکام) که با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، اظهار کرد: هوش مصنوعی از حوزه ارتباطات جداپذیر نیست چرا که مجموعهای از زیرساختهای پردازشی و مراکز داده داریم که از طریق این ارتباطات با سرعت و کیفیت مناسبی به هم اتصال پیدا کرده و ظرفیت امروز را رقم زده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: اگر معنی و مفهوم Citizen و شهروند را استفاده میکنیم، Netizen به معنی شهروند شبکه، امروز در زندگی ما واقعی است و باید این ادبیات را به رسمیت بشناسیم و خودمان را متناسب با ظرفیتهای امروز بازتعریف کنیم. مشخصاً در این دوره جهتگیری ما با نگاه ویژهای به فناوریهای نوین خواهد بود.
هاشمی در ادامه تاکید کرد: اگر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تا امروز صوت و ترافیک را تنظیمگری میکرد، امروز لاجرم باید به سمت تنظیمگری حوزه داده، سرویس، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی قدم بردارد.
وی در ادامه سخنان خود ضمن تاکید بر اینکه تنظیمگری پشت درهای بسته اتفاق نمیافتد، خاطرنشان کرد: تنظیمگری فناوریهای نوین پیچیدگیهای خاص خودش را دارد و به همین دلیل است که ما در جلسات مختلف تاکید کردهایم این تنظیمگری پشت درهای بسته اتفاق نمیافتد و با مشارکت ذینفعان و بخش خصوصی صورت میگیرد.
وزیر ارتباطات نیروی انسانی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: امروز باید قدر نیروی انسانی را بدانیم. نیروی انسانی بزرگترین داشته ما در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است که متأسفانه در سالهای اخیر به دلایل مختلف مورد کممهری قرار گرفتهاند.
هاشمی با اشاره به مهاجرت نیروی انسانی از کشور گفت: متاسفانه در سنوات اخیر به دلایل مختلف نیروی انسانی متخصص ما مسیر مهاجرت را پیش گرفته که نه تنها در حاکمیت بلکه در بخش خصوصی نیز با کمبود مواجه شدهایم که این مسئله نیاز به تدبیر و نگاه ویژه دارد.
وی همچنین از برگزاری یک همایش بین المللی حوزه فناوری اطلاعات در یکی از کشورهای همسایه خبر داد و گفت: نکته دیگری که لازم به ذکر است، این است که ما در بحث خدمات و محصولات اقدامات مهمی در کشور شاهد هستیم اما توجه به توسعه بازار یکی از موضوعاتی است که تحت عنوان دیپلماسی فناوری باید دنبال کنیم و از ظرفیت اتحادیههای جهانی بهره بگیریم. هرچند شرکت ارتباطات زیرساخت از این قافله عقب نمانده و اولین همایش بین المللی در یکی از کشورهای همسایه با مشارکت اپراتورهای بین المللی طی یکی دو ماه آینده در دستور کار خواهیم داشت.
وی افزود: اینکه بر اعتقاد به بخش خصوصی، تاکید کرده ام به این دلیل است که این بخش میتواند به خوبی از نیروهای متخصص میزبانی کند.
هاشمی در ادامه با بیان اینکه بین المللی بودن نمایشگاه تلکام با حضور تعدادی از کشورها اتفاق خوبی است، اما کافی نیست، گفت: ما در سالهای اخیر در بحث خدمات و تولیدات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات شاهد اقدامات مهم و خوبی بودهایم به همین منظور ضروری است توسعه بازار را در قالب دیپلماسی فناوری مورد توجه قرار داد و از ظرفیتهای همه اتحادیهها و نشستهای جهانی در این زمینه استفاده کرد.
وزیر ارتباطات در ادامه با تاکید بر اهمیت تحقیق و توسعه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد که در راستای رونق تولیدات داخلی، حتما از ظرفیتهای بخش خصوصی حمایت صورت میگیرد ولی این حمایت نباید باعث شکاف فناوری بین کشورمان و کشورهای صاحب فناوری شود.
وی افزود: اگر انحصار ایجاد شد اولین بخشی که آسیب میبیند، بخش تحقیق و توسعه است. اگر این احساس ایجاد شود که یک بازار تضمین شدهای وجود دارد دیگر دلیلی برای سرمایهگذاری ایجاد نمیشود. بنابراین ظرافت و تدبیر ویژهای میطلبد که ضمن حمایت حداکثری از تولیدات داخلی از فناوری های روز جهان عقب نمانیم.
هاشمی در خاتمه گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که بخش خصوصی از منظر تعدد مراکز و مراجع تصمیمگیری و تصمیمسازی دچار گمراهی نشود که این، در حال حاضر یک مسئله جدی در کشور بع شمار می رود.
به گزارش مهر، در پایان آیین افتتاح، معاون اول رئیسجمهوری با همراهی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از غرفههای مختلف شرکتهای بزرگ فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال و صادرات فناوری در سالن های ۸ و ۲۷ بازدید به عمل آوردند و با توضیحات مسئولان در جریان جدیدترین فناوریها و آخرین تولیدات و دستاوردهای علمی و فناورانه شرکتهای حاضر در نمایشگاه قرار گرفتند.