جنگندههای رژیم صهیونیستی مواضع و زیرساختهای نظامی را در استانهای مختلف هدف حملات گسترده قرار داده و منهدم کردهاند و ازسوی دیگر این رژیم منطقه حائل را در مرز با سوریه به اشغال خود درآورده و تانکهای این رژیم خط اشغال خود را در سوریه افزایش داده و در مناطقی پیشروی کرده و مستقر شدهاند.
سقوط حکومت بشار اسد در سوریه آغاز دورهای جدید در این کشور بهشمار میرود که با اما و اگرهای بسیاری همراه است و پیشبینیهای مختلفی درباره آینده این کشور صورت میگیرد.
بسیاری از کارشناسان بر این عقیده هستند که برای اظهارنظر قطعی درباره آینده سوریه هنوز زود است.
با وجود این، سناریوهایی درباره چشمانداز آینده این کشور مطرح میشود که برخی از این سناریوها نگرانکننده بهنظر میرسند.
در همین رابطه سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل منطقه در گفتوگو با میزان برخی سناریوهای پیش رو را برای سوریه بررسی کرد.
آینده نامشخص وضعیت نظام سیاسی و اجتماعی سوریه
صدرالحسینی گفت: شرایط تاسفباری که در حال حاضر در سوریه بهوجود آمده، این امکان را ایجاد کرده که مشخص نیست وضعیت نظام سیاسی و اجتماعی این کشور به کجا ختم خواهد شد.
وی درباره سناریوهای محتمل برای آینده سوریه و با اشاره به تحرکات ترکیه و رژیم صهیونیستی در این کشور، یادآور شد: سناریوهای محتمل درباره آینده سوریه چند مورد است که یکی از آنها تجزیه سوریه ازسوی کشورهای غاصب در این کشور است.
احتمال آشفتگی و چندپارگی در سوریه
صدرالحسینی عنوان کرد: سناریو دیگر درباره آینده سوریه وضعیت آشفتگی و ناآرامی و چندپارگی حاکمیت است مانند آنچه در لیبی روی داد.
کارشناس مسائل منطقه عنوان کرد: سناریو محتمل دیگر درباره سوریه فدرالیسم در قالب تقسیم این کشور به شکل استانهای مختلف و حاکمیتهای فدرالی است.
وی درباره چهارمین سناریو برای آینده سوریه بیان کرد: چهارمین سناریو در این باره مجموعه سرزمین سوریه بهصورت یکپارچه و یک حاکمیت تحت مدیریت مجموعهای است که تلاش آنها بر این بود که حاکمیت و نظام سیاسی سوریه را براندازی کند.
صدرالحسینی با بیان اینکه سناریوهای مختلفی درباره آینده سوریه وجود دارد، گفت: محتملترین سناریوها همان سناریو تجزیه سوریه و همچنین وضعیت آشفتگی، ناآرامی و چندپارگی است.
نگاهها و نظرات متناقض در سوریه
کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: البته باید توجه داشت که دولت موقت و انتقالی کنونی با توجه به نگاهها و نظرات متناقضی که در سوریه وجود دارد، با دشواری بسیار زیادی خواهد توانست روند انتقال دولت را انجام دهد.
وی یادآور شد: علاوه بر این پس از روند انتقال قدرت، قانون اساسی مورد اتفاق جامعه سوریه و گروهها و جریانهای مسلح و بعضا تروریست حاضر در این سرزمین موضوع و مشکل دیگری است که بتواند همه این گروهها را گرد هم جمع کند و یک وحدت و وفاق عمومی ایجاد کند.
شرایط آشفته و مبهم پیش روی سوریه
صدرالحسینی شرایط پیش روی سوریه را شرایطی بسیار آشفته توصیف کرده و یادآور شد: قطعا در چنین وضعیتی مردم سوریه بیشترین ضرر و آسیب را خواهند دید.
وی عنوان کرد: با توجه به شرایط موجود به نظر میرسد که ما یک سوریه و یک سرزمین غیرمتعادل و آشفته را شاهد باشیم.
وی یادآور شد: البته در این موضوع و در این شرایط بیشترین بهرهبرداری از وضعیت ازسوی آمریکا و رژیم صهیونیتسی صورت میگیرد چرا که مساله امنیت رژیم صهیونیستی از اهمیت بالایی برای آمریکا برخوردار است.
صدرالحسینی گفت: در این وضعیت، نبود وحدت و انسجام و قدرت و اقتدار در همسایگی رژیم صهیونیستی، تنها میتواند به نفع این رژیم و آمریکا تلقی شود.
انتهای پیام/