ایسنا: نماینده چین در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و توافق هستهای ایران اظهار داشت: «اتحادیه اروپا، آلمان، فرانسه و انگلیس از اقدامات سازنده ایران استقبال و مذاکرات تازهای با ایران برگزار کردند. سفر دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران موفقیتآمیز بود.»
«فو کونگ» سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل در نشست دورهای ۶ ماهه شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و توافق هستهای ایران اظهار داشت: «ایران مدتها است که رویکرد سازنده اتخاذ و آمادگی خود برای از سر گرفتن مذاکرات را اعلام کرده است.»
او تصریح کرد: «اتحادیه اروپا، آلمان، فرانسه و انگلیس از اقدامات سازنده ایران استقبال و مذاکرات تازهای با ایران برگزار کردند. سفر دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران موفقیتآمیز بود و همکاری تهران و آژانس همچنان ادامه دارد. این تحولات مثبت دلگرم کننده است و دشوار بهدست آمدهاند. همه طرفین باید از این فرصت استفاده کنند.»
سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل تصریح کرد: «هرگونه توافق تازه به اختراع تازه چرخ از ابتدا نیاز ندارد. برجام پس از ۱۰ سال مذاکره دشوار شکل گرفت و این توافق بهترین راهکار برای حل مسئله برنامه هستهای ایران از طریق دیپلماسی است.»
او افزود: «مذاکرات در سال ۲۰۲۱ در مرحلهای به توافق نزدیک شد، همه طرفین باید این مذاکرات را ارزشمند بدانند و از آن برای پرداختن به نگرانی همه طرفین و ایجاد فضای مناسب برای مذاکره استفاده کنند. طرفین نباید با استفاده از تحریم، فشار یا تهدید تقابل دیگری را تحت فشار قرار دهند. عدم اعتماد ایران و آمریکا به یکدیگر یکی از عوامل اصلی عدم از سر گرفته شدن مذاکرات است.»
نماینده چین اظهار داشت: «آمریکا بهعنوان مقصر اصلی بحران هستهای ایران باید از اقدامات ستیزه جویانه خود دوری و حسن نیت خود را نشان دهد. آمریکا نباید دوباره به سیاست فشار حداکثری روی آورد. مکانیزم ماشه شورای امنیت نباید توسط چندین کشور محدود بهعنوان تهدید یا باجگیری استفاده شود. چنین تهدیدی سازنده نیست.»
او افزود: «باید به واقعیت نگاه کرد و نباید تحولات منطقه را به برنامه هستهای ایران ربط داد. طرفین باید در چارچوب برنامه هستهای ایران رفتار کنند. طرفین باید بهدنبال کاهش تنش در خاورمیانه باشند و مسئله برنامه هستهای ایران به تحولات منطقه غرب آسیا ربط ندهد.»
نماینده چین در آخر گفت: «از همه طرفین میخواهیم تا هرچه سریعتر مذاکرات را از سر بگیرند. چین به روابط نزدیک خود با طرفین برجام ادامه خواهد داد.»
نشست دورهای ۶ ماهه شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و توافق هستهای ایران درحالی برگزار میشود که با گذشت بیش از ۲ سال و سه ماه وقفه در مذاکرات هستهای، نشست معاونان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفتگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی در ماه جاری در ژنو سوئیس برگزار شد.
به گفته مقامات جمهوری اسلامی ایران، مذاکرات ژنو در ادامه گفتوگوهای انجام شده با اروپایی ها در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد و طیفی از مباحث و موضوعات منطقهای و بینالمللی از جمله موضوع هسته ای، فلسطین و لبنان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.