شناسهٔ خبر: 70331215 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

اتحادیه اروپا: از آمریکا می‌خواهیم درباره برنامه هسته‌ای ایران و برجام مذاکره کند

نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل در نشست دوره‌ای شورای امنیت درباره برجام و ایران گفت: ماه‌های پیش رو حیاتی است. تشدید تنش می‌تواند شرایط را از کنترل خارج کند. در همین راستا از همه طرفین، از جمله آمریکا می‌خواهیم تا درباره برنامه هسته‌ای ایران و برجام مذاکره کنند.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل در نشست دوره‌ای شورای امنیت درباره برجام و ایران گفت: ماه‌های پیش رو حیاتی است. تشدید تنش می‌تواند شرایط را از کنترل خارج کند. در همین راستا از همه طرفین، از جمله آمریکا می‌خواهیم تا درباره برنامه هسته‌ای ایران و برجام مذاکره کنند.

«استاوروس لامبرینیدیس» نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل، در نشست دوره‌ای شورای امنیت این سازمان برای بررسی توافق هسته‌ای ایران (برجام) اظهار داشت: «اطمینان حاصل کردن درباره ماهیت هسته‌ای ایران و جلوگیری از هسته‌ای شدن این کشور، یک اولویت برای اتحادیه اروپا است.»

او افزود: «به باور ما، دیپلماسی همچنان بهترین راه برای اطمینان حاصل کردن از ماهیت برنامه هسته‌ای ایران است و توافق هسته‌ای اجرایی شده به ثبات سراسر منطقه کمک خواهد کرد. قطعنامه ۲۲۳۱ همچنان چارچوب گزارشات آژانس درباره برنامه هسته‌ای ایران است. طبق این قطعنامه، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تنها دیده‌بان ناظر بر برنامه هسته‌ای ایران است.»

لامبرینیدیس بدون اشاره به اقدامات مخرب تروئیکای اروپایی و بدعهدی این کشورها در تعهدات برجامی خود اظهار داشت: «گزارشات اخیر آژانس حاکی از توسعه برنامه هسته‌ای خطرناک ایران است. عدم همکاری ایران با آژانس در روند نظارت آژانس اختلال ایجاد کرده است.»

اظهارات او درحالی است که پیش از صدور قطعنامه ضدایرانی تروئیکای اروپایی و آمریکا در شورای حکام آژانس، ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روی کاهش ذخایر اورانیوم با خلوص ۶۰ درصدی ایران و بررسی انتصاب چهار بازرس مجرب آژانس توافق کرده بودند.

با این وجود، نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل در تلاشی برای مقصر نشان دادن ایران مدعی شد: «طبق تازه‌ترین گزارش آژانس، ایران برنامه خود برای غنی سازی اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد را افزایش داده و درحال افزایش تنش‌ها است. این اقدامات به شکل گرفتن نگرانی‌هایی درباره ماهیت برنامه هسته‌ای ایران انجامیده است.»

او اظهار داشت: «اظهارات مقامات ایرانی درباره احتمال تغییر دکترین هسته‌ای خود نیز نگران کننده است. ایران تحت فشار اقتصادی گسترده‌ای است. آمریکا علاوه بر تحریم‌های یکجانبه، پس از خروج خود از برجام تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران اعمال کرده، با این وجود، برنامه هسته‌ای ایران از همیشه توسعه یافته‌تر است.»

لامبرینیدیس افزود: «کانال‌های ارتباطی برای دریافت پیشنهادهای مختلف باز است.»

او در ادامه مدعی روابط نظامی ایران و روسیه و مشارکت ایران در جنگ اوکراین شد و گفت: «اتحادیه اروپا نگران مشارکت ایران در جنگ روسیه علیه اوکراین است. اتحادیه اروپا در واکنش به ارسال موشک بالستیک به روسیه از سوی ایران، تهران را آماج تحریم‌های مختلف قرار داده است. این موضوع به برجام یا قطعنامه ۲۲۳۱ بی‌ربط است اما از ایران می‌خواهیم به حمایت نظامی خود از روسیه پایان دهد.»

ادعای او درحالی است که به اذعان «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین، ایران موشک بالستیکی به روسیه ارسال نکرده است.

لامبرینیدیس همچنین تصریح کرد: «ماه‌های پیش رو حیاتی است. تشدید تنش می‌تواند شرایط را از کنترل خارج کند. در همین راستا از همه طرفین، از جمله آمریکا می‌خواهیم تا درباره برنامه هسته‌ای ایران و برجام مذاکره کنند. همچنین از ایران می‌خواهیم برای نشان دادن حسن نیت خود، به تعهدات برجامی خود برگردد. چنین اقدامی به بازسازی فضایی مناسب برای مذاکرات خواهد انجامید.»

او افزود: «اتحادیه اروپا به ایجاد راهکار دیپلماتیک برای حل مسئله برنامه هسته‌ای ایران پایبند است.»

نشست دوره‌ای ۶ ماهه شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و توافق هسته‌ای ایران درحالی برگزار می‌شود که با گذشت بیش از ۲ سال و سه ماه وقفه در مذاکرات هسته‌ای، نشست معاونان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفتگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی در ماه جاری در ژنو سوئیس برگزار شد.

به گفته مقامات جمهوری اسلامی ایران، مذاکرات ژنو در ادامه گفت‌وگوهای انجام شده با اروپایی ها در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد و طیفی از مباحث و موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله موضوع هسته ای، فلسطین و لبنان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

لینک کوتاه کپی لینک