به گزارش دفاعپرس، امیر دریادار «حبیبالله سیاری» رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده ارتش در اولین همایش ملی فرماندهی و کنترل جنگ شناختی که صبح امروز (دوشنبه) در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس) برگزار شد، با بیان اینکه بیتوجهی به تهدیدات نوین ما را دچار غافلگیری فناورانه و راهبردی میکند، اظهار داشت: امروز اگر ملتی دچار غافلگیری راهبردی شود، صحنه را واگذار کرده است.
امیر دریادار سیاری با بیان اینکه دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش هوشمندانه مواردی را که میتواند در توان بازدارندگی کشور اثرگذار باشد، دنبال میکند، افزود: این نشانه پویایی و هوشمندی این دانشگاه است که به همه ابعاد کار توجه دارند و موضوعات مهم و اثرگذار را دنبال میکنند.
معاون هماهنگکننده ارتش در ادامه با اشاره به اهمیت توجه به جنگ شناختی عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی) میفرمایند که جنگ آینده، جنگ شناختی است و دشمن دنبال این است که بر مغزها تسلط پیدا کند و این خیلی مهمتر از تسلط بر سرزمینها است. واقعیت هم همین است که دشمن ابتدا دنبال تسلط بر مغزهاست.
وی اضافه کرد: امروز نمیتوانیم برآورد، کنیم سال دیگر در چنین روزی دقیقا چه اتفاقی خواهد افتاد. به همین دلیل پویایی محیط و سرعت تغییرات موجب عدم قطعیت پیشبینی آینده میشود. شاید دهها سناریو برای آینده وجود داشته باشد، پس ما باید آمادگی داشته باشیم که با چنین وضعیتی روبرو شویم.
امیر دریادار سیاری گفت: جنگ همیشه وجود داشته و دارد و در آینده هم وجود خواهد داشت. آیا میتوانیم بر مبنای تجربیات گذشته پاسخ آینده را بدهیم؟ اینطور نیست که دیگر مشکلات با مذاکره حل شود. ولی ما نمیتوانیم با استفاده از تجربیات گذشته، در جنگهای آینده حاضر شویم. باید از تجربیات گذشته و دفاع مقدس استفاه کرد و این بسیار ارزشمند است. دفاع مقدس واقعا گنجینهای تمام نشدنی است. اما الان جوابگوی نیازهای فعلی است؟ آیا سلاحها هوشمند نشده است؟ آیا روشهای جنگ تغییر نکرده است؟ آیا به روشهای دیگری به جنگ پرداخته نمیشود؟ باید از تجربیات بهره برد و باید تلاش جدیدی کرد. سرعت تغییرات و فناوری زیاد است.
معاون هماهنگکننده ارتش با اشاره به تغییرات در نوع تسلیحات و سلاحها عنوان کرد: امروز مهمات هوشمند شده و تجهیزات جنگی تغییر و پیشرفت کرده است؛ بنابراین برای مقابله با تهدیدهای آینده باید هوشمندانه تلاش و کوشش فراوان کرد؛ لذا بیتوجهی به تهدیدات حال و آینده و فناوریهای نوین قطعا موجب غافلگیری فناورانه و راهبردی میشود.
امیر سیاری اضافه کرد: اگر ملت و کشوری دچار غافلگیری راهبردی شود چه بخواهد چه نخواهد کلا صحنه را واگذار میکند؛ بنابراین باید به حوزههای برترساز و شالودهشکن در جنگهای حال و آینده باید توجه داشت. امروز حوزههایی برترساز و شالودهشکن همچون فناوری هستهای، کوانتوم، پلاسما، فضایی، علوم زیستی، بیولوژیک قدرت نرم، الکترومغناطیس علوم شناختی، لیزر و فوتونیک، رباتیک و هوش مصنوعی، سایبری مورد توجه قرار گرفته است و در آینده مهم است و باید توجه کنیم تا غافلگیر نشویم.
وی تصریح کرد: امروز جایگاهی برای هر یک از این موضوعات مورد توجه قرار گرفته و مشخص شده است. ارتش در این حوزهها فعالیت دارد. در دانشکدههای ارتش به دانشجویان در این حوزهها آموزش داده میشود. همچنین از شرکتهای دانشبنیان و نخبگان و اساتید بهره میبریم تا در این حوزهها فعال بوده و دچار غافلگیری فناورانه و عقبافتادگی نشویم.
انتهای پیام/