به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو ، امیر دریادار حبیبالله سیاری معاون هماهنگکننده ارتش در نخستین همایش ملی «فرماندهی و کنترل جنگ شناختی» گفت: دشمنان برای تسلط بر یک ملت و سرزمین ابتدا مغزها را هدف قرار میدهند و بحث جنگ چیزی نیست که فکر کنیم وجود ندارد و با مذاکره و سازش مسائل حل و فصل میشود
وی افزود: اگر بر مغزها تسلط یابند، دیگر اقدامات موثر واقع نخواهند شد و از این رو باید بر حفظ و تقویت ظرفیتهای شناختی جامعه و نیروهای نظامی تمرکز کرد.
سیاری اظهارداشت : جنگ هیچگاه از بین نمیرود و در حال حاضر نیز وجود دارد و با توجه به تجربیات جنگهای گذشته نمیتوان به طور کامل به آینده پاسخ داد و باید برای آن آماده شد.
وی اضافه کرد: تجربیات دفاع مقدس گنجینهای ارزشمند است، اما به تنهایی نمیتوان با تکیه بر آنها نیازهای فعلی را برطرف کرد.
دریادارسیاری با اشاره به تهدیدات نوین و فناوریهای پیشرفته اظهارداشت : بیتوجهی به این مسائل، موجب غافلگیری راهبردی و فناورانه خواهد شد و اگر کشوری دچار غافلگیری راهبردی شود، عملاً صحنه را واگذار کرده است و دیگر قادر به کنترل اوضاع نخواهد بود.
وی افزود : در ارتش به مباحث شالودهشکن و برترساز در جنگهای آینده توجه ویژهای میشود که علوم شناختی یکی از مهمترین این مباحث است که باید در دستور کار قرار گیرد تا از غافلگیریهای فناورانه و راهبردی جلوگیری شود.
سیاری همچنین از استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان و نخبگان علمی برای مقابله با تهدیدات آینده خبر داد. وی تأکید کرد که با بهرهگیری از نوآوریها و پیشرفتهای علمی، ارتش جمهوری اسلامی ایران میتواند از غافلگیریهای فناورانه و راهبردی در آینده جلوگیری کند.