شناسهٔ خبر: 70294680 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

امیردریادار سیاری؛

دشمنان با تسلط بر مغزها می‌خواهند یک ملت و یک سرزمین را تحت سلطه دربیاورند

امیردریادار سیاری؛ امیردریادار سیاری گفت: دشمنان با تسلط بر مغزها می خواهند یک ملت و یک سرزمین را تحت سلطه در بیاورند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایلنا امیردریادار سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش در نخستین همایش ملی «فرماندهی و کنترل جنگ شناختی» که صبح امروز برگزار شد، گفت: رهبر انقلاب می‌فرمایند که «جنگ آینده، جنگ شناختی است و دشمن دنبال این است که بر مغزها تسلط پیدا کند و این تسلط خیلی باارزش‌تر از تسلط بر سرزمین‌هاست.» واقعیت هم همین است که دشمن ابتدا دنبال تسلط بر مغزهاست. اصل واقعیت همین است که با تسلط بر مغزها می‌خواهند یک ملتی و یک سرزمینی را تحت تسلط و استعمار خودشان داشته باشند. مغزها را باید حفظ کرد؛ اگر بر مغزها تسلط پیدا کنند بقیه اقدامات موثر واقع نمی‌شود.

وی ادامه داد: بحث جنگ چیزی نیست که فکر کنیم که وجود ندارد از این به بعد و همه با مذاکره و سازش و کنار آمدند با همدیگر مسائل را حل و فصل می‌کنند، بلکه اینطور نیست جنگ همیشه وجود داشته، الان هم هست، آینده هم خواهد بود اما سوال اینجاست آیا ما می‌توانیم بر مبنای تجربیات یا بر مبنای جنگ‌های گذشته جواب آینده را بدهیم، نمی‌توانیم. استفاده از تجربیات گذشته برای ما بسیار ارزشمنده است همینطور که شنیدید که حضرت آقا می‌فرمایند که دفاع مقدس برای ما یک گنج است و تجربیات دفاع مقدس باید استفاده کرد اما آیا آن سلاح‌هایی که در دفاع مقدس داشتیم الان همان‌ها فقط جوابگوی نیازهای فعلی است آیا تغییری در سلاح‌های امروز ایجاد نشده است؟ آیا سلاح‌ها هوشمند نشده‌اند؟ آیا سلاح‌های جدیدی به بحث جنگ اضافه نشده است؟ آیا به روش‌های دیگری به جنگ پرداخته نمی‌شود؟ مشخص است که ما نمی‌توانیم بر آن مبنا جواب آینده را بدهیم از آن تجربیات باید بهره برد اما برای آینده باید تلاش و کوشش جدیدی کرد.

معاون هماهنگ کننده ارتش تصریح کرد: بنابراین به این اشاره می‌کنیم که بی‌توجهی به تهدیدات، تهدیدات حال و آینده و فناوری‌های نوین که در دنیا داریم می‌بینیم قطعاً ما را دچار غافلگیری فناورانه می‌کند، دقت نکنیم ما را دچار غافل‌گیری فناوران می‌کند و ما را دچار غافلگیری راهبردی می‌کند. اگر ملتی و کشوری دچار غافلگیری راهبردی شود یعنی کلاً صحنه را واگذار کرده است.

امیرسیاری تصریح کرد: به این دلیل به بحث‌های حوزه‌های برتر ساز به قول امروزی ها شالوده شکن در جنگ‌های حال و آینده باید توجه کرد. مستحضر هستید که این ۱۴ الی ۱۵ موردی که در اینجا نوشته شده به عنوان حوزه‌های برترساز و شالوده شکن در جنگ‌های حال و آینده مورد توجه قرار گرفته است و از طریق ستاد کل نیروهای مسلح این موضوع به همه سازمان‌ها ابلاغ شده است، که این‌ها مواردیست که در حال و آینده برترساز خواهند بود و به قول معروف شالوده شکن خواهند بود.

وی ادامه داد: معنی شالوده شکن چیست یعنی اساساً زیر و رو می کند از شالود همه را زیر و رو می‌کند، صحنه‌ها را تغییر می‌دهد میدان‌ها را تغییر می‌دهد تجهیزات رو تغییر می‌دهد، بهره برداری ها را تغییر می دهد مثلا پرتابی هسته‌ای، کوانتوم پلاسما، اقلیم، علوم زیستی و بیولوژیک فضایی صوتی یا امواج الکترومغناطیس، قدرت نرم، علوم شناختی، رباتیک و هوش مصنوعی، فناوری‌های نوپدید و ... این‌ها معروف هستند به عنوان حوزه‌های برتر ساز و شالوده شکن یعنی اگر ما به این موارد توجه نکنیم قطعاً آینده با غافلگیری فناورانه روبرو خواهیم شد. به همین دلیل امروز یک جایگاهی برای هر یک از این موضوعات پیش‌بینی و قطب‌بندی شده است. مسئولیت ماموریت دانشگاه‌های موجود در سطح نیروهای مسلح مشخص شده است.

امیردریادار سیاری تصریح کرد: از شرکت‌های دانش بنیان و نخبگان بهره می‌بریم که وارد این موضوعات شویم تا خدایی نکرده ما دچار غافلگیری فناورانه و در نتیجه غافلگیری راهبردی بشویم. بنابراین باید به این موضوعات برتر ساز و شالوده شکن توجه خاص شود.

معاون هماهنگ کننده ارتش گفت: اولین راه در مسیر سلاح‌های پیشگیرانه و مقابله در جنگ شناختی، ارتقا هوش اجتماعی است. ما اگر از هوش اجتماعی مناسبی برخوردار باشیم یعنی توانایی شناخت خود و دیگران در سطح اجتماع را داشته باشیم، می‌توانیم جلوگیری کنیم. دومین مورد آگاهی‌بخشی جامعه است. هر قدر جامعه ما آگاه‌تر باشد نسبت به این مسائل توان ما در جنگ شناختی بیشتر است. بهترین راه برای مقابله با جنگ شناختی ارتقا آگاهی در میان طیف خاکستری و هوشیاری عمومی‌ست. طیف خاکستری در همه جا تاثیرگذار است بنابراین باید هوشمندی‌ آن را بالا ببریم و میزان آگاهی شان را بالاببریم تا بتوانیم از این جنگ جلوگیری کنیم.

انتهای پیام/