به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، علی سامانی درباره ساخت «مولد تمام بومی فرکانس رادیویی توان بالا مبتنی بر لامپ مگنترون باند s» اظهار کرد: شتابگرهای خطی الکترون جزو پرکاربردترین شتابدهندههای ذرات محسوب میشوند و برای رادیوتراپی و پرتودرمانی مورد استفاده قرار میگیرند؛ همچنین این شتابگرها در سیستمهای تصویربرداری سامانههای گمرکی و صنایع مختلف کاربرد دارند.
وی افزود: «مولد فرکانس رادیویی توان بالا مبتنی بر لامپ مگنترون باند s» یکی از دستاوردهای حوزه کاربرد پرتوها محسوب میشود و محصولی کاملا بومی است که در شتابگرهای خطی مورد استفاده قرار میگیرد.
معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه علوم و فنون هستهای سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: شتابگرهای ذرات دارای دو بخش بسیار مهم هستند که شامل تیوب شتابدهی و مولد فرکانس است که قسمت مولد فرکانس اکنون در کشور بومیسازی شده و در شتابدهندههای ذرات موجود در کشور میتواند مورد استفاده قرار گیرد. مولد در شتابدهندهها جزو موارد مصرفی است که تا پیش از این از چین و انگلستان وارد میشد.
وی خاطرنشان کرد: با تولید «مولد تمام بومی فرکانس رادیویی توان بالا مبتنی بر لامپ مگنترون باند s» کشور از واردات این محصول بینیاز میشود.
سامانی گفت: قیمت این محصول به نسبت نمونه خارجی و وارداتی آن بسیار کمتر بوده و برای کشور بهصرفهتر است و با تجاریسازی در اختیار صنایع گوناگون قرار خواهد گرفت.
معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه علوم و فنون هستهای سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: در دنیا حدود 12هزار شتابدهنده ذرات الکترون در کاربردهای پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد در ایران نیز 100 شتابدهنده ذرات در بخشهای صنعت و پزشکی مورد استفاده است.
انتهای پیام