شناسهٔ خبر: 70245552 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

بیست‌وپنجمین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش افتتاح شد

بیست‌وپنجمین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش، فناوری و فن‌بازار با حضور وزیر علوم و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور آغاز به کار کرد.

صاحب‌خبر -

 بیست‌وپنجمین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش، فناوری و فن‌بازار امروز (جمعه) همزمان با اولین روز از هفته پژوهش در سطح ملی در سالن‌های ۵، ۶، ۷ و ۲۷ محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی در فضایی به مساحت بیش از ۸ هزار متر مربع و با حضور تمام بازیگران مرتبط با پژوهش و فناوری از جمله دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام‌نور، دانشگاه علمی‌کاربردی و دانشگاه ملی مهارت و پارک‌های علم و فناوری آغاز به کار کرد و تا دوشنبه پیش‌رو (۲۶ آذر) محلی برای عرضه آخرین دستاورد‌های پژوهشگران، فناوران و نوآوران است.

بیش از ۵۰ درصد از فناوری‌های حاضر در نمایشگاه‌ها در سه حوزه الکترونیک و مکاترونیک، فناوری اطلاعات و ارتباطات، کشاورزی و امنیت غذایی ثبت شده است و بیش از ۳۵ درصد از فناوری‌های حاضر در نمایشگاه توسط پارک‌های علم و فناوری توسعه یافته است. همچنین از جهت سطح آمادگی فناورانه و قابلیت تجاری‌سازی بیش از ۵۰ درصد از فناوری‌ها در سطح آمادگی فناورانه ۷، ۸ و ۹ قرار دارد و با برپایی نمایشگاه از ۳۵ دستاورد برتر فناورانه در غرفه وزارت علوم نیز رونمایی خواهد شد.

همزمان با این نمایشگاه دو نمایشگاه دیگر در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی برپاست. دوازدهمین دوره نمایشگاه ایران ساخت و ششمین دوره نمایشگاه تقاضای ساخت و تولید ایرانی (تستا).

 دوازدهمین نمایشگاه ایران ساخت افتتاح شد

دوازدهمین دوره نمایشگاه تجهیزات مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته ایران ساخت در سالن‌های ۴۰، ۴۴ و ۳۱ با مشارکت ۳۷۸ دانش‌بنیان و در فضای نمایشگاهی به مساحت ۷۲۰۰ متر به همت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با هدف برندسازی محصولات برای بازاریابی بین المللی، تبادل مالی، بین المللی با روش‌های نوین و توسعه کسب و کار برای شرکت‌های دانش بنیان در مسیر جهانی شدن برگزار می‌شود. در این نمایشگاه نیز از ۱۱ محصول فناورانه رونمایی می‌شود.

نمایشگاه تقاضای ساخت و تولید ایرانی (تستا)، یک نمونه از نمایشگاه‌های تقاضامحور یا معکوس (Reverse Expo) در سطح ملی و فرصتی برای فناوران، شرکت‌های دانش‌بنیان و پژوهشگران است تا بتوانند راهکار‌های خلاقانه و فناورانه خود را برای رفع نیاز‌های مطرح شده ارائه دهند. از اصلی‌ترین اهداف اینگونه نمایشگاه‌ها، بسترسازی برای تجاری‌سازی پژوهش‌ها، شناسایی نیاز‌های فناورانه، و بهبود ارتباط صنعت و دانشگاه است.

این نمایشگاه نیز در سالیان اخیر توانسته است نقشی اساسی در حمایت از تولیدات داخلی و ارتقای نوآوری در کشور ایفا کند. تستا با تمرکز بر شناسایی و پاسخ‌گویی به نیاز‌های فناورانه صنعت، بستری مناسب برای تحقق اهداف بلندمدت اقتصادی و تقویت اقتصاد دانش‌بنیان فراهم می‌کند.

هفته پژوهش و فناوری ۱۴۰۳ با شعار «پژوهش و فناوری پیشران جهش تولید با مشارکت مردم» از ۲۳ تا ۲۹ آذرماه برگزار خواهد شد. جمعه (۲۳ آذرماه) روز پژوهش و فناوری زمینه‌ساز رشد و جهش تولید، شنبه (۲۴ آذرماه) مدرسه، بنیان پژوهش و فناوری، یکشنبه (۲۵ آذرماه) پژوهشگران و فناوران طلایه داران مرجعیت علمی، دو شنبه (۲۶ آذرماه) تعامل دانشگاه با جامعه و صنعت، ضرورت جهش تولید است. سه‌شنبه (۲۷ آذرماه) وحدت حوزه و دانشگاه، هم افزایی برای وفاق ملی، چهارشنبه (۲۸ آذرماه) پژوهش و فناوری، پیشران دیپلماسی علمی، پنجشنبه (۲۹ آذرماه) پژوهش و فناوری و مشارکت مردم نامگذاری شده است.

بنا بر اعلام ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری در این هفته بیست و پنجمین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش، فناوری و فن‌بازار (در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران از ۲۳ تا ۲۶ آذرماه)، مراسم زنگ پژوهش دانش‌آموزی (۲۴ آذرماه)، جشنواره تجلیل از دانش‌آموزان پژوهنده (اردوگاه شهید باهنر تهران ۲۴ آذرماه)، بیست و پنجمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده (در مرکز همایش‌های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی؛ ۲۵ آذرماه)، نشست مشترک مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزشی عالی با مدیران و معانان پژوهشی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی (۲۶ آذرماه)، جشنوراه تجلیل از اندیشمندان و دانشمندان جوان (۲۷ آذرماه) برپا خواهد شد.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها: