شناسهٔ خبر: 70189312 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

کمبود پزشک تنها از مسیر افزایش ظرفیت پزشکی جبران نمیشود

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: به نظر میرسد باید به وزارت بهداشت در خصوص اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی تنفس بدهیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،حجت الاسلام خسروپناه،دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به مناسبت سالگرد تاسیس این شورا،در پاسخ به این پرسش که آیا مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی سال آینده اجرایی میشود، گفت:مصوبه های شورای عالی به گونه‌ای است که بعد از هر ۶ ماه امکان بازنگری وجود دارد و اگر دولت امکاناتش به اندازه کافی نبود، مصوبه تغییر می کند. 

وی  ادعای تخصیص نیافتن اعتبار درخصوص افزایش ظرفیت پزشکی را درست دانست و افزود:در طول سه سال گذشته بدون تخصیص اعتبار این مصوبه اجرایی شده و اکنون دانشجویان در مقطع علوم پایه حضور دارند که اگر در مقطع بالینی وارد بیمارستان شوند، مشکلات بیشتر می شود. 

<div id="video-display-embed-code_11806782"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4402885/11806782?width=600&height=350"></script></div>

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد:تا جایی که اطلاع دارم بودجه‌ای به افزایش ظرفیت تخصیص نیافته که بخواهد در جای دیگری هزینه شود البته این موضوع را باید وزارت بهداشت پاسخ دهد.  

آقای خسرو پناه ادامه داد: هر ساله بیش از ۲۰ درصد افزایش ظرفیت به وزارت بهداشت تحمیل شده و این موضوع به دلایل تحقق عدالت برای افراد {هم تراز علمی} در سازمان سنجش بوده است به طوری که مثلا در سال گذشته بیش از ۲۸ درصد افزایش ظرفیت رخ داد و امسال هم جمعیت ۹۰۰ نفری بالغ بر ظرفیت دفترچه به وزارت بهداشت تحمیل شد.  

<div id="video-display-embed-code_11806783"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4402885/11806783?width=600&height=350"></script></div>

وی با اشاره به افزایش بیش از اندازه ظرفیت پزشکی در طول سه سال گذشته طبق مصوبه شورای  عالی انقلاب فرهنگی گفت: به نظر می رسد که از منظر کارشناسی باید به وزارت بهداشت تنفسی بدهیم و البته این موضوع باید در جمع شورا که فردا سه شنبه بیستم برگزار می شود تصویب شود. 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: ما قطعا نیاز به پزشک داریم و نیاز به پزشک متخصص داریم اما در بعضی مناطق نیاز بیشتری است و در بسیاری از موارد افراد به جاهایی که مورد نیاز است نمیروند و پزشک هم برایش صرفه نمیکند که مطب بزند و بسیاری از پزشکان کار طبابت نمی کنند.

وی ادامه داد:مسئله کمبود پزشک تنها از افزایش ظرفیت پزشکی نمی گذرد و باید مسائلی همچون مهاجرت پزشکان و افرادی که توانایی تاسیس مطب ندارند را حل کرد. 

خسروپناه با اشاره به اینکه جبران کمبود پزشک دغدغه رئیس جمهور هم میباشد، تاکید کرد: مسئله کمبود پزشک را باید با یک ساماندهی نظام مند و منطقی دنبال کرد و هر منطقه را سهمیه بندی کنیم تا افراد در استان های خود خدمت کنند. 

<div id="video-display-embed-code_11806784"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4402885/11806784?width=600&height=350"></script></div>