به گزارش مشرق، دکتر یدا...جوانی طی یادداشتی در روزنامه جام جم نوشت: ما بعد ازحدود ۱۴ماه شاهد آتشبس ناپایدارمیان رژیم صهیونیستی ولبنان هستیم که درواقع این آتشبس از یک شکست راهبردی برای رژیمصهیونیستی و یک پیروزی راهبردی برای حزبا...حکایت میکند.دلیل آن هم این است که رژیمصهیونیستی بعداز طوفانالاقصی عملیاتهای سنگینی را با اهداف اعلامی انجام داد و با گذشت حدود ۱۴ ماه هیچ یک از این اهداف تحقق پیدا نکرد. خصوصا در موضوع لبنان که رژیم صهیونیستی با مجموعهای از اقدامات از انفجار پیجرها و به شهادت رساندن تعداد قابل توجهی از فرماندهان حزبا... و همچنین به شهادت رساندن سیدحسن نصرا...با صراحت اعلام میکرد که به دنبال پایان دادن به حزبا...و خلعسلاح این جنبش است اما این اهداف حاصل نشد. از آنجاکه سوریه نقش مهمی درپشتیبانی ازمحور مقاومت به ویژه حزبا...داشته و دارد برای اینکه این شکست راهبردی رژیمصهیونیستی و پیروزی راهبردی حزبا...برجسته نشود یک طراحی سنگین ازسوی رژیم صهیونیستی و حامیان این رژیم و متحدان منطقهای رژیم صهیونیستی انجام گرفت که نتیجه این طراحی همین حوادث در سوریه است.
سوریه یکی ازکشورهای مهم محور مقاومت است ودر واقع رکن اصلی از محور مقاومت به شمار میآید و هم کشوری با موقعیت خاص ژئوپلتیکی وبدون جایگزین در پشتیبانی از محور مقاومت است، به همین دلیل جبهه استکبار خصوصا صهیونیستها همواره در تلاش بودند این رکن مهم محور مقاومت را با تغییرات سیاسی در سطح حاکمیت نه تنها از محور مقاومت جدا کنند بلکه این کشور را با این موقعیت ممتاز همراستا با جبهه استکبار و رژیم صهیونیستی در مقابل مقاومت قرار دهند.اساسا حوادث بیش از یک دهه گذشته درسوریه که با اقدامات گروههای تروریستی و تکفیری انجام گرفت تماما در همین راستاست. سیاست جمهوری اسلامی در قبال مقاومت و رژیم صهیونیستی سیاستی کاملا روشن است جمهوری اسلامی همواره اعلام کرده که پشتیبان مقاومت بوده وخواهدبودواین حمایت در راستای تامین منافع ملی به ویژه امنیت ملی ایران نیز هست.خوشبختانه ما شاهد همسویی بسیار خوب و کاملی میان دیپلماسی و میدان در کشور خودمان در قبال تحولات غرب آسیا وخصوصا رویدادهای مربوط به سوریه هستیم. تماسهای انجام گرفته در روزهای گذشته میان فرماندهان نظامی ایران و کشورهای مقاومت و از جمله تماسهای سرلشکر باقری و همچنین دیدارهای وزیر امور خارجه ایران در منطقه خصوصا دیدار دیروز دکتر عراقچی با وزرای خارجه سوریه وعراق در بغداد نشاندهنده برخورداری جمهوری اسلامی ازیک دیپلماسی فعال درقبال تحولات منطقه است،همانطورکه به لحاظ میدان هم حضور فعالی دارد زیرا هر نوع تغییراتی در سوریه میتواند برای کل منطقه آثار و پیامد و نتایجی داشته باشد.
نکته بسیار مهمی که بایدبه آن توجه کرد این که عدهای تلاش میکنند مسلحین درسوریه را نیروهای مردمی مخالف حکومت بشار اسد معرفی کنند که به نوعی به دنبال رسیدن به حق وحقوق خودشان هستند اما وقتی این مجموعه گروههای مسلح را تجزیه و تحلیل کنیم میبینیم ترکیب خاصی دارند؛ به گونهای که بخش اعظمشان اساسا غیرسوری هستند و از کشورهای دیگر به سوریه سرازیر شدهاند. همان طور که در گذشته ترکیب داعش نیز این گونه بود و در واقع این مجموعهها به نوعی امتداد همان داعشی که سالهای گذشته در سوریه بحرانآفرینی کردند. وزیر دفاع سوریه اخیر در مصاحبهای اعلام کرد که این سازمان تکفیری تروریستی توسط کشورهای منطقهای و بینالمللی، حمایت نظامی و لجستیکی میشوند. اما سؤال این است که در نهایت، این درگیری به کجا ختم خواهد شد.
در روزهای گذشته ما شاهد پیشروی و پسرویهایی در سوریه بودیم. باید گفت این پیشروی و پسروی در جنگی با مختصات جنگ کنونی در سوریه امری طبیعی است به هر حال تمامی قوای مقاومت تمرکزشان بر رویارویی با رژیم صهیونیستی بود و به ناگاه این اتفاق در داخل سوریه رخ داد و طبیعی است که شرایط در روزهای آینده میتواند متفاوت از روزهای گذشته باشد. ما در بحران قبلی سوریه نیز دیدیم که گروههای تروریستی تکفیری با کمک حامیان خارجی خود موفق شده بودند بر بخش اعظم سوریه مسلط شوند اما در نهایت با یک شکست راهبردی از بسیاری از شهرها و مناطق مجبور به فرار وعقبنشینی شدند.ما ازیک تجربه تاریخی چند دههای برخورداریم وآن هم اینکه جبهه مقاومت بهدلیل ماهیت مردمی وبرخورداری ازمجاهدین فی سبیلا...تاکنون درهیچ میدانی شکست نخورده است.مقاومت بعد از هر جنگی به مراتب قویتر از قبل آن جنگ،خودش رانشان داده است؛ هم از نظر نیرو و هم از نظر قدرت و موقعیت. این ماهیت مقاومت است که در دهههای اخیر ما در منطقه شاهد بودیم و به نظر میرسد شرایط آن طوری پیش نخواهد رفت که گروههای تروریستی و حامیان بینالمللی و منطقه آنان تصور میکردند میتوانند به سرعت به اهداف خودشان برسند.