علی آذری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به انتخاب اعضای هیات عالی نظارت انتخابات شوراهای اسلامی خراسان رضوی، اظهار کرد: در راستای اجرای ماده 74 قانون تشکیلات شوراهای اسلامی و به منظور نظارت بر انتخابات شوراها، هیاتی از نمایندگان مجلس در استانها انتخاب میشود تا انتخابات شوراها را مدیریت کند.
وی با تاکید بر اینکه شوراهای اسلامی شهر و روستا وظایف مهمی را برعهده دارند، افزود: تبصره 1 ماده 6 قانون شوراها به مهمترین وظیفه شورای شهر که همان انتخاب شهردار است، اشاره میکند. در این موضوع شاید خیلی از شوراها به خوبی انجام وظیفه نکرده و نتوانستند شهردار خوبی انتخاب کنند یا بهموقع وارد بحث استیضاح نشدند. اینها مواردی هستند که اهمیت حوزه نظارت و پژوهش و برنامهریزی در مورد شوراها را دوچندان کرده است.
رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اینکه یکی از وظایف اصلی نمایندگان مجلس بحث نظارت است، گفت: باید بررسی شود تا افرادی که میخواهند وارد شورا شوند، توانمندی لازم را داشته باشند. در اصلاحات اخیر که در مجلس مطرح بود، به دنبال این بودیم که چارچوب حکمرانی محلی اعم از شوراها و مراکز تصمیمساز تغییراتی را داشته باشد و حتی از سمت برخی از نمایندگان مطرح شد که شهردار مستقیما توسط مردم انتخاب شود.
آذری اضافه کرد: ما هنوز این دغدغه را داریم که نظام حکمرانی محلی در حوزه شوراها با اعمال تغییراتی، بتواند به گونهای مفیدتر نقشآفرینی کند. در راستای اصلاح شیوه نامنویسی نامزدها برای انتخابات شوراها، آزمون گرفتن و تاکید بیشتر بر تحصیلات را مدنظر قرار دادیم، اما اولویت بر شور انتخاباتی است. هدف از این نظارت با حضور نمایندگان، استاندار و مسئولین ارشد شهرستانها این است که به شوراهایی در تراز خراسان رضوی برسیم.
وی با اشاره به اینکه مشهد پایتخت معنوی کشور است، بیان کرد: تلاش داریم در راستای اجرای قانون و وظیفهای که به ما محول شده، در انتخابات شوراهای شهر و روستای استان افرادی تاییدصلاحیت شوند که توانمند باشند و در حوزههای مختلف بتوانند متناسب با خواست مردم عمل کنند.
رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی خراسان رضوی در مورد زمان شروع فعالیت این هیات عنوان کرد: اکنون درگیر تعیین بودجه هستیم. این بخش از کار که انجام شود، با بررسی وضعیت استان تاریخ شروع فعالیت ابلاغ خواهد شد.
نماینده مردم قوچان در مجلس با تاکید بر فعالیت به دور از سیاسیکاری هیات نظارت، اظهار کرد: گاهی سیاست بر پیشرفت خراسان رضوی سایه میافکند و مانع توسعه استان میشود. بنده در دستگاه قضا بودم و سعی داریم که از ظرفیت این دستگاه نیز در هیات استفاده شود. ذات برخی از سیستمها در استان با سیاستبازی بسته شده، اما امیدواریم که به دور از این مباحث و با بررسیهای دقیق به افرادی توانمند برسیم. سعی داریم از مدیرانی که نظریات مشورتی تاثیرگذار دارند، استفاده کنیم تا شائبه و شبههای پیش نیاید.
آذری ادامه داد: شوراها بخش مهمی از سیستم مدیریتی کشور ما هستند و نباید اجازه دهیم یک سری سیاسیکاریها باعث شود عملکرد و مدیریت شهری به بیراهه رود. آنچه که اخبار و گفتوگوها در این چند وقت نشان داده، این است که قسمت عمدهای از مردم و کارشناسان از عملکرد شوراها ناراضی هستند. لذا باید به دنبال تقویت شوراها باشیم. راهکارهای لازم توسط رهبری بیان شده و ما باید این مباحث را مدنظر قرار دهیم.
وی تاکید کرد: نباید بگذاریم سیاستکاری در حوزه شوراها ورود پیدا کند، میدانیم که توسعه شهر ارزشمندی مانند مشهد بسته به حضور افراد توانمند در شوراها و انتخاب یک شهردار مقتدر است. نقش شورای شهر در توسعه، مدیریت شهری، حقوق شهروندان و حتی مشارکت مردم در انتخابات بسیار زیاد است. اگر بیدقتی صورت گیرد و افرادی که توان حضور در شورا را ندارند، انتخاب شوند، به اعتماد جامعه مدنی آسیب وارد میکند. سعی داریم با کمک افراد تأثیرگذار و مدیران کل، کار ارزشمندی برای خراسان رضوی انجام دهیم.
انتهای پیام