حسین امامی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بازدید نمایندگان صندوق بینالمللی حمایت از کودکان ملل متحد «یونیسف» در هفته جاری با هدف آشنایی با راه های تقویت زیرساختهای آب شرب روستانشینان در مناطق مرزی به منظور جلوگیری از پدیده مهاجرت و تشویق روستاییان به ماندگاری در روستاها انجام شد.
وی اضافه کرد: این هیات با بازدید از روستاهای شهرستان های مرزی صالح آباد و سرخس شامل مجتمع آبرسانی «خطایی» صالح آباد با ۹ روستا، پاسگاه های مرزی زیر پوشش در مجاورت مرز افغانستان و مجتمع «قوش سربازی» با ۶ روستا در مجاورت مرز ترکمنستان از نزدیک در جریان وضعیت آب شرب روستاییان قرار گرفتند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی ادامه داد: چالش های تامین آب و فرسودگی خطوط انتقال و شبکه های توزیع مجتمع های روستایی و قطعی آب در تابستان چالش اساسی در خدمت رسانی مطلوب به روستاییان است که در این خصوص نمایندگان سازمان یونیسف در خصوص تامین اعتبار اصلاح و بازسازی تاسیسات آبرسانی قول مساعد دادند.
امامی افزود: علاوه بر مجتمع های آبرسانی صالح آباد و سرخس، مجتمع «ده خطیب» خواف و مجتمع «محسن آباد» تایباد هم برای بهره مندی از اعتبارات سازمان یونیسف معرفی شدند.
به گزارش ایرنا، شهرستان صالح آباد با ۵۵ هزار نفر جمعیت و ۹۰ کیلومتر مرز مشترک با کشورهای ترکمنستان و افغانستان در ۲۵۱ کیلومتری جنوب شرق مشهد قرار دارد.
شهرستان سرخس نیز با ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، دارای ۲ شهر سرخس و مزداوند و ۸۱ روستای دارای بیش از ۲۰ خانوار است که ۵۵ درصد جمعیت این شهرستان در روستاها سکونت دارند.
هم اینک یک میلیون و ٣٣٠ هزار مشترک در بخش آب و ٢۴۵ هزار مشترک در بخش فاضلاب استان به جز شهر مشهد تحت پوشش این شرکت هستند.
سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شهرها و روستاهای خراسان رضوی به جز مشهد زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی هستند.
به گزارش ایرنا، ٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت «خشکسالی شدید» و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت «خشکسالی بسیار شدید» است.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاه های غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آب های زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشتهای استان عنوان شده است.