شناسهٔ خبر: 70076731 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاد برزیلی: ترامپ از ترس حذف دلار، بریکس را تهدید می کند

تهران-ایرنا- استاد دانشگاه «ای بی سی» (ABC) در سائوپائولو برزیل گفت که از دست دادن نفوذ دلار به معنای از دست دادن قدرت ایالات متحده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از تاس، ژیلبرتو مارینگونی، استاد دانشگاه در سائوپائولو تصریح کرد که امتناع کشورهای عضو بریکس از استفاده دلار آمریکا در معاملات تجاری خود، می تواند در نهایت منجر به افول آمریکا شود. به همین دلیل است که دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا نسبت به این انجمن از لفظ های تهاجمی و تهدید استفاده می کند.

این استاد برزیلی تاکید کرد که آمریکا هژمونی خود را با گردش دلار در سراسر جهان کنترل می کند.

این اقتصاددان معتقد است که اگر ترامپ، تعرفه‌های وارداتی به ایالات متحده را افزایش دهد، اقتصاد آمریکا را با مشکل رو به رو خواهد کرد، چرا که چنین اقداماتی ممکن است منجر به افزایش تورم شود.

وی همچنین یادآورشد که چندین شرکت آمریکایی از جمله تسلا که متعلق به ایلان ماسک است، در چین کارخانه دارند و محصولاتی را به ایالات متحده عرضه می‌کنند. بنابراین افزایش تعرفه ها می تواند باعث افزایش قیمت های داخلی در آمریکا شود

ترامپ پیشتر گفته بود که در صورت ایجاد یک ارز جدید یا کنار گذاشتن دلار، بر کالاهای کشورهای عضو بریکس تعرفه تجاری ۱۰۰ درصدی وضع خواهد کرد.

وی همچنین تاکید کرد که هر کشوری که بخواهد جایگزینی برای دلار در تجارت بین‌المللی پیدا کند، با آمریکا خداحافظی خواهد کرد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در ۷ نوامبر در نشست عمومی والدای، خاطرنشان کرد که هنوز خیلی زود است که در مورد واحد پولی بریکس صحبت شود و تاکید کرد که کشورهای عضو این نهاد بین المللی نیز در حال حاضر چنین هدفی ندارند.

پوتین افزود که برای صحبت در مورد یک ارز مشترک در ابتدا لازم است که اعضا به یکپارچگی بیشتر اقتصادی با یکدیگر دست یابند و کیفیت اقتصادی تا حد مناسبی افزایش یابد.

رئیس جمهور روسیه همچنین در سخنانی در اجلاس بریکس در کازان، استفاده از دلار به عنوان یک سلاح برای اهداف سیاسی را یک اشتباه بزرگ خواند.

به گزارش ایرنا، بریکس یک سازمان بین دولتی است که نام آن از اختصار پنج کشور اصلی عضو آن (برزیل-روسیه-هند-چین و آفریقای جنوبی) گرفته شده است. این سازمان در سال ۲۰۰۶ ایجاد شد. روسیه در اول ژانویه ۲۰۲۴ ریاست این انجمن را بر عهده گرفت.

علاوه بر اعضای اصلی و بنیانگذار، اکنون مصر، اتیوپی، ایران، امارات متحده عربی نیز به عضویت آن درآمده اند.

شانزدهمین اجلاس بریکس با حضور سران کشورها از ۲۲ تا ۲۴ اکتبر (اول تا سوم آبان ماه) در کازان روسیه برگزار شد.

نمایندگان بیش از ۳۰ کشور از جمله دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری ایران و روسای جمهوری برخی دیگر از کشورها همچون چین و آفریقای جنوبی و نخست وزیر هند در این اجلاس حضور داشتند.

این اولین بار بود که اعضای اصلی و سران کشورهای جدید عضو بریکس در این اجلاس به طور هم زمان حضور داشتند.