شناسهٔ خبر: 70074750 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

شرایط پخت ماکارونی عامل مهم در بروز مسمومیت‌ها

فرآیند تولید ماکارونی سالم بوده و مسمومیت‌ها ناشی از شرایط پخت ماکارونی است.

صاحب‌خبر -

شرایط پخت ماکارونی عامل مهم در بروز مسمومیت‌ها

به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به چندین مورد مسمومیت با موادغذایی از جمله ماکارونی در کشور گفت: در خصوص مواد غذایی از جمله ماکارونی احتمال فساد واحتمال مسمومیت ممکن است به دلایل مختلفی از جمله دلایل میکروبی یا شیمیایی برگردد.
دکتر یاسایی ادامه داد: به خاطر شرایط فرآوری وتولیدماکارونی، احتمال اینکه این محصول آلودگی داشته باشد بسیار کم است وبیشتر در بحث آلودگی پس از پخته شدن ماکارونی باید دقت شود و باید یکسری نکات و شرایط بهداشتی را شهروندان مد نظر قرار دهند.
یاسایی افزود: برای مثال در مورد ماکارونی با توجه به اینکه در فرایند پخت ماکارونی از گوشت استفاده می‌شود دمای پخت طوری باید باشد که گوشت‌ها کاملا مغز پخت شوند (دمای مغز پخت ۷۰ درجه سانتی گراد) ودوم اینکه پس از فرایند پخت، در نگهداری و مصرف مواد غذایی پخته شده از جمله ماکارونی شرایط دمایی نگه داشت مانند نگه داشت داخل یخچال و معمولا دو روز پس پخت مواد غذایی که در یخچال نگه داری می‌شوند حتما مصرف شوند ومجددا اگرشهروندان قصد دارند که از این مواد غذایی استفاده کنند حتما مجددا در دمای مناسب گرم شود تا امکان آلودگی وجود نداشته باشد.
وی ادامه اداد: نکته دیگر این که گاهی شهروندان از مایع ماکارونی که به صورت کنسروی است در تهیه ماکارونی استفاده می‌کنند که همشهریان عزیز باید بدانند کلیه کنسرو‌ها از جمله کنسرو ماهی، کنسر مایع ماکارونی، کنسرو نخود فرنگی قبل از مصرف بهتر است در آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه حرارت داده شوند تا بحث آلودگی بوتولیسم از بین برود وامکان سرایت آلودگی از این طریق وجود نداشته باشد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با تاکید بر اینکه، ماکارونی‌هایی که تولید می‌شوند پروانه ساخت، مجور بهداشت و آرم سیب سلامت دارند و این ماکارونی‌ها کاملا سالم هستند وهیچگونه آلودگی ندارند افزود: بیشترین احتمال آلودگی، همان شرایط پخت است که اگر رعایت نشود ممکن است آلودگی برای هر گونه مواد غذایی از جمله ماکارونی هم رخ دهد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت:شهروندان مواد غذایی اولیه که می‌خرند حتما دارای پروانه ساخت، شرایط بهداشتی باشد ومواد در دمای مناسب نگهداری شود.