شناسهٔ خبر: 70057775 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

هیچ موردی از مسمومیت با ماکارونی در کردستان ثبت نشده است - اکونیو

اقتصاد ایران: سنندج_مدیر نظارت برمواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: در واکنش به نگرانی‌های اخیر درباره مسمومیت‌های غذایی با ماکارونی،تاکنون هیچ موردی از مسمومیت ناشی از مصرف ماکارونی ثبت نشده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، شهاب قصری ظهر دوشنبه به خبرنگاران رسانه‌های کردستان اعلام کرد: براساس ادعاهایی که در فضای مجازی مبنی بر فوت سه کودک تهرانی و اهوازی در فضای مجازی منعکس شده و موجب بروز نگرانی‌هایی بین مردم شده است، تاکنون هیچ‌گونه مسمومیتی مبنی بر فوت افراد ناشی از مصرف ماکارونی گزارش نشده است.

وی افزود: ماکارونی‌ها می‌توانند به اسپور باسیلوس سرئوس (نوعی باکتری مسمومیت زا) آلوده باشند، این اسپورها، باکتری را در شرایط نامساعد، از جمله خشک کردن ماکارونی (روشی برای افزایش ماندگاری ماکارونی) در کارخانه حفظ می‌کنند، منتظر فرصت می‌مانند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: اسپورها، حتی دمای پخت ماکارونی را هم تحمل می‌کنند در صورتی که پس از پخت، ماکارونی در دمای اتاق (خارج از یخچال)، نگهداری شود، این باکتری فرصت رشد و تولید سم (توکسین) پیدا می‌کند و هر چقدر زمان نگهداری ماکارونی در دمای اتاق بیشتر باشد، احتمال ایجاد سم، بیشتر می‌شود.

قصری با تاکید بر اینکه انواع ماکارونی باید بلافاصله پس از پخته شدن، مصرف شوند، افزود: در صورت باقی ماندن ماکارونی حتماً و بلافاصله به یخچال منتقل شوند و حتی توصیه بر این است که ماکارونی اضافه آمده، بهتر است دور ریخته شود.

به گفته وی در ویدئوهای پخش شده در فضای مجازی مشخص نیست که وضعیت نگهداری ماکارونی‌ها قبل از مصرف کودکان، چگونه بوده است و آیا این ماکارونی‌ها، پس از پخت، بلافاصله مصرف شده‌اند یا خیر؟

مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: کودکان از گروه‌های پرخطر و مستعد آسیب از مسمومیت‌های غذایی هستند، بنابراین در صورت مسمومیت و وجود علائم اسهال و استفراغ باید بلافاصله به مراکز درمانی رسانده شوند.

قصری افزود: ادعای استفاده گسترده از سموم به علت خشکسالی و کم آبی، ادعایی بی اساس است و در مناطق کم آب، گندم به صورت دیم و بدون کمترین مراقبت کشاورزی تولید می‌شود.

به گفته وی برای تولید ماکارونی از گندم دوروم استفاده می‌شود که دست کم بخشی از آن، هر سال از کشورهای مختلف، به ایران وارد می‌شود و بنابر این شرایط همه ماکارونی‌های تولیدی یکسان نیستند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: تأیید یک مسمومیت غذایی آن هم از نوع مرگبار، مستلزم تأیید تشخیص سم در محتویات گوارش جسد (یا خون)، و جدا سازی همان عامل از ماده غذایی از همان محموله (Batch Number) است.

قصری تاکید کرد: کارخانجات غذایی موظفند از هر محموله تولیدی یک نمونه (Retention Sample) تا پایان تاریخ انقضا برای بررسی‌های حقوقی و قانونی در کارخانه نگهداری کنند که قابل ارائه به مراجع مربوطه است.

برچسب‌ها: