شناسهٔ خبر: 70072543 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

ایران دیگر توان افزایش سطح زیرکشت را ندارد

بر اساس نتایج تحقیقات سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO)، همزمان با افزایش جمعیت و کاهش منابع آب، ایران دیگر ظرفیت افزایش سطح زیرکشت را ندارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز همایش ملی مراقبت از خاک در شهر اهواز برگزار شد. در این همایش، کامبیز بازرگان؛ رئیس انجمن علوم خاک ایران، با اشاره به آلودگی خاک خوزستان ناشی از صنعت نیشکر اظهار کرد: «هیچ‌کس نمی‌گوید که صنعت نیشکر فاقد درآمد و اشتغال است، اما باید به محیط‌زیست و توسعه پایدار توجه داشته باشیم. دوستان در بخش نفت و نیشکر می‌گویند که ما هم درآمد داریم و هم اشتغال، اما این صحبت‌ها مربوط به 30 سال پیش و قبل از مطرح شدن توسعه پایدار است.

وی افزود: امنیت آبی و خاکی خوزستان تحت تأثیر صنعت نیشکر قرار دارد و خواهش می‌کنم که دیگر شعار توسعه کشت نیشکر را ندهیم! در اقتصاد نیشکر و مقبولیت اجتماعی آن شکی نیست، اما حرف من این است که محیط‌زیست را قربانی نکنیم. البته صنایع نیشکر ما نیز به این درک رسیده‌اند و به سمت توسعه پایدار حرکت کرده‌اند.

رئیس انجمن آب و خاک ایران بیان کرد: خاک، پس از اقیانوس، بیشترین ظرفیت ترسیب کربن را دارد و بنابراین در کاهش آلودگی هوا نقش مهمی ایفا می‌کند. ظرفیت خاک در کنترل تغییرات اقلیم، تصفیه آب، ذخیره کربن، تأمین غذا و کاهش فقر، اهمیت ویژه‌ای دارد و همین موضوعات ضرورت توجه به خاک را دوچندان می‌کند.

بازرگان ادامه داد: این ویژگی‌ها تنها برای خاک سالم قابل تحقق است و اگر می‌خواهیم به این کارکردها دست یابیم، باید از خاک مراقبت کنیم.

وی هشدار داد: بر اساس نتایج تحقیقات سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO)، خاک کشور ما از نظر فرسایش و تغییر کاربری در وضعیت قرمز قرار دارد و وضعیت خوبی نداریم. پیش‌بینی جهانی برای ایران نشان‌دهنده کاهش سطح زیرکشت است و با توجه به افزایش جمعیت و کاهش منابع آب، ظرفیت افزایش سطح زیرکشت دیگر وجود ندارد.

انتهای پیام/