شناسهٔ خبر: 70060963 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان:

آلودگی خاک پنهان است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، آلودگی آب و هوا را قابل لمس دانست و تاکید کرد: متاسفانه آلودگی خاک پنهان بوده و آن را نمی بینیم.

صاحب‌خبر -

صالح محمدی امروز، ۱۲ آذرماه همایش روز جهانی خاک، با بیان اینکه همه ما از اهمیت خاک و حفاظت از خاک آگاه هستیم، اظهار کرد: خاک نقش مهمی در تامین امنیت غذایی دارد.

وی با اشاره به اهمیت حفاظت از آب و خاک در کشورهای توسعه یافته، افزود: جغرافیای ایران ضرورت حفاظت از خاک و آب را نشان می دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه خاک نقش مهمی در تداوم حیات بشری و گیاهی و جانوری دارد، خاطرنشان کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان ضابط خاک و اراضی کشاورزی است و باید از هر گونه تخلف که به شالیزار و باغ چای و عرصه های کشاورزی آسیب می زد، جلوگیری کنیم.

محمدی اراضی منابع طبیعی امروز را میراث گذشتگان دانست که به ما رسیده و باید برای آیندگان به یادگار بماند و گفت: باید از علم و فناوری برای حفاظت از منابع طبیعی استفاده کنیم.

وی آلودگی آب و هوا را قابل لمس دانست و تاکید کرد: متاسفانه آلودگی خاک پنهان بوده و آن را نمی‌بینیم؛ این در حالی است که بالغ بر ۹۵ درصد زندگی انسان به خاک اتکا دارد و برای کشاورزی باید خاک و آب را در کنار هم داشته باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه در خاک جریان آب و موجودات زنده و میکروارگانیسم ها فعال است، خاطرنشان کرد: خاک مرده با پوشش گیاهی و مدیریت آب و دما به خاک زنده تبدیل می شود.

وی آب و خاک را عامل اصلی توسعه دانست؛ نه ساخت و ساز را و اضافه کرد: شاهد افزایش مهاجرت به استان های شمالی به خاطر وجود آب و خاک هستیم و اگر از اراضی کشاورزی حفاظت نکنیم، آن را از دست می دهیم.

محمدی از مسئولان خواست برای حفاظت از خاک و منابع طبیعی تلاش کنند و گفت: هرگونه آسیب به منابع طبیعی، آسیب به زندگی انسان است.

وی در ادامه به فلسفه کاشت یک میلیارد درخت در کشور اشاره کرد و افزود: خاک ترکیبی از عناصر زنده و پویای معدنی و آلی است که موجب حیات می شود و لذا باید از هر فرصتی برای نهالکاری استفاده کنیم تا با ایجاد پوشش گیاهی، حفاظت از خاک را رقم بزنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خواستار فرهنگ سازی حفاظت از آب و خاک در مدارس شد و اضافه کرد: هر دانش آموز باید یک نهال بکارد تا با اهمیت نهالکاری و نقش آن در حفاظت از آب و خاک آشنا شود.

انتهای پیام