شناسهٔ خبر: 70051800 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

زعفران؛ گیاه مناسب اراضی کم‌بازده

زعفران که به عنوان طلای سرخ از آن یاد می‌شود می‌تواند در اراضی کم بازده نیز کشت شود، زیرا از جمله گیاهان دارویی است که نیاز آبی بسیار پایینی دارد و در شرایط فعلی که کمبود منابع آبی وجود دارد، پاسخگوست.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، خشکسالی بر کشت محصولات کشاورزی به شدت تاثیر گذاشت و موجب شد کشاورزان و بهره‌برداران رویکرد را در کشت محصولات تغییر دهند و به سمت استفاده از گیاهان و محصولات کم‌آب‌بر حرکت کنند.

زعفران یکی از گیاهان دارویی است که بازدهی اقتصادی بالایی دارد و به عنوان گیاه کم آب بر در تامین معیشت و اقتصاد روستاییان و کشاورزان نقش مهمی دارد.

زعفران مناسب اراضی کم بازده است

بیژن حقیقتی، سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: مدیریت بهینه مصرف آب و تغییر الگوی کشت محصولات زراعی آب ‌بر موجب شد که گیاهان دارویی با ارزش افزوده بالا که از اهمیت بالایی برخوردار بوده، کشت شوند.

وی با اشاره به اینکه با توجه به محدودیت منابع آب در استان لازم است به کشت گیاهان دارویی که به خشکی و یا کم آبی مقاومت و سازش دارند توجه بیشتری صورت گیرد، گفت: زعفران نیز به عنوان یک گیاه دارویی اقتصادی می‌تواند، یک محصول درآمدزا و جایگزین کشت‌های نامناسب در اراضی کم بازده چهار محال و بختیاری شود و با برنامه‌ریزی و مدیریت مناسب کشت این محصول با ارزش، می‌توان تولید بالا و ارزش افزوده بیشتری ایجاد کرد.

سرپرست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بیان کرد: چه بسا کشت این محصول در ایستگاه تحقیقاتی گهرباران ترویج و آموزش کشت آن به بهره برداران بخش کشاورزی ارائه شد، همچنین با ترویج کاشت این گیاه با ارزش در عرصه‌های کم بازده و حاشیه‌ای استان، ضمن تأمین نیازهای اقتصادی روستاییان و صنایع مختلف غذایی و دارویی، حفاظت از منابع آب، خاک و بهبود کارایی مصرف آب نقش مؤثری در بهبود معیشت کشاورزان استان ایفا خواهد کرد.

حقیقتی با بیان اینکه بازده اقتصادی محصول زعفران بسیار بالاست، خاطرنشان کرد: زعفران به عنوان گیاه دارویی باتوجه به بازدهی اقتصادی بالای آن برای اراضی کم بازده مناسب است که قصد داریم کشت زعفران را در استان به این سمت و سو سوق دهیم.

انتهای پیام