شناسهٔ خبر: 70062289 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

پروژه های بزرگراهی و زیرساختی تهران گامی بزرگ برای توسعه پایدار

توسعه پایدار در تهران با اجرای پروژه‌های بزرگراهی مانند شهید بروجردی و آزادراه شهید شوشتری در حال تحقق است. این پروژه‌ها به کاهش ترافیک، بهبود دسترسی‌ها و ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان کمک می‌کنند و در عین حال به حفظ محیط زیست توجه دارند توسعه پایدار در تهران با اجرای پروژه‌های بزرگراهی مانند شهید بروجردی و آزادراه شهید شوشتری در حال تحقق است. این پروژه‌ها به کاهش ترافیک، بهبود دسترسی‌ها و ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان کمک می‌کنند و در عین حال به حفظ محیط زیست توجه دارند

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا، توسعه پایدار فرایندی است که آینده‌ای مطلوب را برای جوامع بشری متصور می‌شود. در این فرآیند، شرایط زندگی و استفاده از منابع به گونه‌ای طراحی می‌شود که بدون آسیب رساندن به یکپارچگی، زیبایی و ثبات نظام‌های حیاتی، نیازهای انسان را برطرف کند. توسعه پایدار راه‌حل‌هایی را برای الگوهای ساختاری، اجتماعی و اقتصادی توسعه ارائه می‌دهد تا از بروز مسائلی مانند نابودی منابع طبیعی، تخریب سامانه‌های زیستی، آلودگی، تغییرات آب و هوایی، افزایش بی‌رویه جمعیت، بی‌عدالتی و پایین آمدن کیفیت زندگی انسان‌های حال و آینده جلوگیری کند.

پروژه‌های ارائه شده در این نوشتار، نمونه‌هایی از پروژه‌های سازمان مهندسی و عمران شهر تهران هستند. این پروژه‌ها شامل پروژه‌های بزرگراهی مانند بزرگراه شهید بروجردی، آزادراه شهید شوشتری و ادامه بزرگراه یادگار امام (ره) می‌شوند. همچنین، پروژه‌های پل‌سازی مانند پل بزرگراه بعثت و پل دوربرگردان بزرگراه ارتش (که در حال بهره‌برداری است) نیز در این مجموعه قرار دارند. پروژه‌های تکمیل تقاطعات بزرگراهی شامل تقاطع غیرهمسطح بزرگراه شهید حکیم با بلوار تعاون، تقاطع غیرهمسطح بزرگراه شهید آبشناسان با خیابان جنت‌آباد و تقاطع غیرهمسطح بزرگراه‌های شهید نواب-تندگویان نیز از دیگر نمونه‌ها هستند. علاوه بر این، پروژه‌های آسفالتی شامل راه‌اندازی دو کارخانه جدید آسفالت در سال ۱۴۰۲ و برنامه‌ریزی جهت راه‌اندازی اولین کارخانه بازیافت آسفالت شهرداری تهران نیز در این فهرست قرار دارند. در نهایت، پروژه‌های نگهداشت شبکه معابر بزرگراهی شامل تحکیم بستر بزرگراه آزادگان نیز از دیگر موارد مهم هستند.

بزرگراه شهید بروجردی به طول ۴.۷ کیلومتر در امتداد آزادراه تهران-ساوه و در بخش حدفاصل بزرگراه آزادگان تا بلوار بهار احداث شده است. قطعه یک بزرگراه شهید بروجردی یک مسیر ۳.۷ کیلومتری در بخش حدفاصل تقاطع بزرگراه آزادگان تا میدان جانبازان در بلوار الغدیر است که در سال ۱۴۰۲ به بهره‌برداری رسید. احداث قطعه دو این بزرگراه در حدفاصل میدان الغدیر تا ابتدای بلوار بهار از تیرماه سال ۱۴۰۱ آغاز شد و شامل اجرای یک مسیر بزرگراهی (تندروها در سطح منفی یک و کندروها در سطح صفر) و ۶ دستگاه پل، اصلاحات هندسی مسیرها و اجرای شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی می‌باشد. هدف اصلی از ساخت این بزرگراه، تکمیل بخشی از شریان مهم شمالی-جنوبی پهنه غربی تهران است. این پروژه به توسعه زیرساخت‌های شهری و کاهش حجم ترافیکی منطقه ۱۸ تهران کمک می‌کند و با احداث تقاطع‌های غیرهمسطح و کندروهای بزرگراه، اتصال ترافیکی برون‌شهری از جنوب به شمال و غرب و مرکز شهر را فراهم می‌آورد و در نتیجه زمان سفر را کاهش می‌دهد.

اهداف توسعه پایدار شامل ایجاد رفاه اجتماعی و رضایت مردم محلی با توجه به حجم ترافیک در مدل توسعه پایدار، محرومیت‌زدایی، اشتغال‌زایی و بهبود سطح معیشت افراد بومی در راستای حمایت از مردم بومی، ایجاد فرصت‌های خوب انتفاعی و غیرانتفاعی برای ذینفعان، جمع‌آوری آب‌های سطحی از جاده قدیم کرج تا سعیدآباد به مسیل کن، تأمین دسترسی کاربری از طریق کوتاه‌ترین مسیر به فرودگاه امام خمینی (ره)، کاهش آلودگی محیطی و صوتی، کاهش مصرف سوخت، کاهش زمان سفرهای درون‌شهری، ارتقاء دسترسی‌های اصلی و فرعی در منطقه ۱۸، کمک به بازسازی بافت فرسوده شهری و ارتقاء خدمات شهری به شهروندان، کاهش موانع توسعه شهری و محدودیت‌های ترافیکی، کاهش سوانح برخورد عابرین پیاده با وسایل نقلیه جاده‌ای، کمک به ارتقاء سطح کیفی جاده‌ها، رفع مشکل دسترسی‌های شهری در منطقه، کاهش تأثیرات غیرمستقیم تردد وسایل نقلیه عبوری بر سلامت شهروندان، ارتقاء کیفیت زندگی در منطقه و ارتقاء چشم‌انداز بصری در منطقه می‌باشد.

ادامه بزرگراه یادگار امام پروژه‌ای است که با هدف خروج جنوب بزرگراه یادگار امام (ره) از بن‌بست و تکمیل بخشی از کمربندی غرب تهران در شهریور سال ۱۴۰۱ آغاز شد. این پروژه از انتهایی‌ترین بخش زیرگذر موجود یادگار امام آغاز می‌شود و در سطح زیرین با عبور از شمال میدان جی (شهیدان) و خیابان دکتر بدرالزمان قریب وارد پادگان جی می‌شود و در ادامه با گذر از زیر بلوار استاد معین امتداد یافته و در غرب میدان فتح به سطح زمین بازمی‌گردد. این پروژه بخش دیگری از شریان مهم شمالی-جنوبی پهنه غربی تهران است که شامل احداث، تعریض و اصلاح هندسی ۲۰ کیلومتر معبر، احداث ۲.۸ کیلومتر زیرگذر از غرب میدان جی تا میدان فتح (تراز منفی یک)، احداث ۷ پل در حدفاصل شمال میدان جی تا میدان فتح (۶ پل سقف زیرگذر و یک پل روگذر)، ۲۳۵۰۰ مترمربع دیوارسازی و اجرای ۴۰۰۰ متر طول شبکه جمع‌آوری و هدایت آب‌های سطحی می‌باشد.

چشم‌انداز توسعه پایدار شامل کاهش زمان سفرهای درون‌شهری، ارتقاء کیفیت زندگی و ارتقاء دسترسی‌های اصلی و فرعی در مناطق ۹ و ۱۰، کاهش موانع توسعه شهری و محدودیت‌های ترافیکی، رفع مشکل دسترسی‌های شهری در منطقه و تأمین دسترسی کاربری از طریق کوتاه‌ترین مسیر به فرودگاه امام خمینی (ره) است.

چشم‌انداز توسعه پایدار محله جی به کاهش ترافیک میدان جی و معابر اطراف به واسطه هدایت ترافیک مسیر تندرو بزرگراه یادگار امام (ره) در سطح زیرین و حذف عبور و مرور اضافی، ساماندهی معابر موجود در محدوده میدان جی و حفظ پیوند محلات و احیای کاربری میدان جی مربوط می‌شود.

آزادراه شهید شوشتری پروژه‌ای است که شامل دو فاز می‌باشد. این پروژه از بزرگراه امام رضا (ع) آغاز و به بزرگراه شهید یاسینی و در ادامه بزرگراه شهید سلیمانی ختم می‌شود. این آزادراه در حدود ۱۶ کیلومتر در دو مسیر رفت و برگشت به عرض ۷۶ متر طراحی شده است که هر مسیر شامل ۳ خط عبور بوده و در میانه مسیر از طریق تقاطع غیرهمسطح به بزرگراه شهید محلاتی متصل می‌شود. فاز ۱ پروژه حدفاصل بزرگراه امام رضا (ع) تا میدان فدک (ضلع شمالی مجموعه ورزشی تختی) به طول ۹.۳ کیلومتر است و در حال حاضر در حال اجراست. فاز ۲ از ورزشگاه تختی تا بزرگراه شهید یاسینی به طول حدود ۷ کیلومتر است که به دلیل مسائل زیست‌محیطی و عبور از منطقه پارچین و جنگل‌های سرخه حصار، طراحی آن هم‌اکنون در دست بازطراحی است. این آزادراه تضمین‌کننده کمربندی شرقی تهران است و به موجب آن شاهد کاهش بار ترافیکی، حذف خودروهای سنگین از ترافیک عبوری شرق پایتخت، کاهش مصرف سوخت، آلودگی هوا، کاهش تصادفات و سایر مزایای مرتبط خواهیم بود.

چشم‌انداز توسعه پایدار شامل کاهش موانع توسعه شهری و محدودیت‌های ترافیکی، کمک به ارتقاء سطح کیفی جاده‌ها، حذف تردد وسایل نقلیه سنگین از بزرگراه‌های درون‌شهری و روان‌سازی ترافیکی، تکمیل کمربندی شرقی خارجی تهران، کاهش ترافیک بزرگراه‌های امام رضا، بسیج و سه‌راه افسریه، کاهش ترافیک بزرگراه شهید فهمیده (تهران-کرج)، کاهش مصرف سوخت و کاهش آلودگی، کاهش پیمایش اضافی تحمیل‌شده و کاهش تأثیرات سوء تردد وسایل نقلیه عبوری بر سلامت روان شهروندان است.

انتهای پیام/ 

برچسب‌ها: