به گزارش ایکنا، همایش بزرگ رهروان فاطمی ویژه طلاب جدیدالورود حوزههای علمیه خواهران استان تهران، امروز 12 آذرماه با حضور حجتالاسلام و المسلمین مجتبی فاضل، مدیر حوزههای علمیه خواهران در مجتمع فرهنگی تاریخی ایوان ری برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجتالاسلام فاضل به مناسبت ایام فاطمیه، به توضیح درباره جایگاه حضرت فاطمه(س) پرداخت و گفت: پیامبر(ص) سختیهای بسیاری را تحمل کردند تا این دین به دست من و شما برسد و مرارتهای بسیاری را در این راه متحمل شدند. با این حال به فرموده قرآن اجر و مزدی از مردم درخواست نکرد مگر «موده فی القربی».
مدیر حوزه خواهران افزود: یک معنای «موده فی القربی» این است که به خویشان من محبت بورزید ولی معنای دیگرش این است که به نزدیکترین خویشاوند مونث من که به اتفاق نظر فریقین، حضرت زهرا(س) است محبت کنید. بنابراین پیامبر(ص) در برابر تمام سختیهایی که در راه تبلیغ اسلام متحمل شد، محبت حضرت فاطمه(س) را به عنوان اجر رسالت از مردم طلب کرد که این نشان از جایگاه آن حضرت است.
وی ادامه داد: خدا به ما فرمان داده که به حضرت فاطمه(س) محبت بورزیم و نفع این محبت به فرموده قرآن به خود ما خواهد رسید؛ همانطور که در زیارت حضرت فاطمه(س) آمده است: «لِنُبَشِّرَ أَنْفُسَنا بِأَنَّا قَدْ طَهُرْنا بِوِلايَتِكِ» یعنی ما با دوستی حضرت زهرا(س) خودمان را پاک میکنیم. اساسا یکی از اسامی آن حضرت، طاهره و مطهره است یعنی پاککننده است. اگر دنبال تطهیر میگردید حضرت زهرا(س) از کسانی است که انسانها را پاک میکند و با پذیرفتن ولایت آن حضرت جان انسان پاک میشود. فضای طلبگی و تحصیل در حوزه نیز مشحون از فرهنگ فاطمی است و بر ما واجب است که این نعمت را قدر بدانیم.
فاضل در ادامه به وظایف خواهران طلبه اشاره و عنوان کرد: طلبگی یک اقتضائاتی دارد که برگرفته از سیره حضرت فاطمه(س) است. ایشان با اینکه عمر کوتاهی داشتند ولی منشأ ثمرات بسیاری بودند. در آن دورانی که داشتن فرزند دختر امری نکوهیده شمرده میشد، خداوند به پیامبر(ص) فرزند دختر داد و از این دختر به عنوان کوثر یعنی خیر کثیر یاد کرد. جایگاه آن حضرت به حدی بود که بر اساس روایت، جبرئیل پس از فوت پیامبر(ص) بر آن بانوی بزرگوار نازل میشد. پس میشود انسان بانویی باشد که کارهای بزرگ کند و حضرت فاطمه(س) این نقش و جایگاه را داشت.
استاد حوزه، افزود: اولین عرصه برای نقشآفرینی بانوان، محیط خانواده است. از جمله وظایف مهم خانواده تعلیم و تربیت است که متاسفانه در این سالها به شدت در معرض خطر است. قطعا وظیفه شما خواهران طلبه در این عرصه دوچندان خواهد بود. اساسا طلبگی کار سختی است ولی شیرین است و زیبایی خودش را دارد.
ترویج فرهنگ اهل بیت(ع)
وی ادامه داد: من به شما تبریک میگویم که این فضا را انتخاب کردید. ما باید بتوانیم فرهنگ اهل بیت(ع) را بشناسیم و به مردم بیاموزیم و اگر در این مسیر دچار خستگی شدیم، به دامن اهل بیت به ویژه حضرت فاطمه(س) پناه ببریم و با دوستی ایشان خودمان را تطهیر کنیم. قطعا این مسیر زحمت دارد. حضرت نوح قریب هزار سال تبلیغ کرد ولی خسته نشد. ما نیز باید با درسآموزی از ائمه اطهار در این مسیر ایستادگی داشته باشیم و ثابت قدم بمانیم.
اهمیت به علم
در ادامه این نشست حجتالاسلام و المسلمین محمدحسین کبیریان، مدیر حوزه علمیههای خواهران استان تهران، گفت: برای شما خواهران طلبه در مسیری که انتخاب کردید که مسیر سربازی امام زمان(عج) است آرزوی موفقیت میکنم. با توجه به عنوان همایش، از فرمایشات حضرت زهرا(س) استفاده میکنم و چند نصیحت پدرانه خدمت شما عرض میکنم. اولین مطلبی که عرض میکنم اهمیت دادن به تحصیل علم است. علوم و معارف الهی دریای بیکرانی است که اگر همه عمر خودمان را وقف آن کنیم بهرهای از آن نصیبمان خواهد شد.
وی ادامه داد: بنا به فرمایشی از حضرت زهرا(س) که عرض خواهم کرد، تلاشهای علمی شما در مسیر طلبگی اعم از تحصیل و تبلیغ، اینقدر ارزشمند است که هیچ چیز در عالم نمیتواند معادل آن باشد. در روایت آمده است خانمی خدمت حضرت زهرا(س) رسید و عرض کرد من مادر ضعیفی دارم که نمیتواند خدمت شما برسد، لذا مرا فرستاده تا مسائلی درباره نماز از شما بپرسم.
وی اضافه کرد: حضرت زهرا(س) با روی باز فرمودند سوالت را بپرس. آن خانم ده سوال را مطرح کرد و ایشان پاسخ سوالات را دادند. آن خانم از اینکه سوالات زیادی از حضرت پرسیده احساس خجالت کرد و عذرخواهی کرد ولی حضرت فرمودند اگر کسی را اجیر کنند تا بار سنگینی را جابجا کند و در ازای آن کار، صد هزار دینار به او بدهند آن شخص احساس خستگی میکند؟! من هر مسئلهای که پاسخ دادم پاداشش نزد خداوند بیش از این است که بین آسمان و زمین را پر از مروارید کنند.
کبیریان تاکید کرد: این ارزش کار شما خواهران طلبه است. اگر یک مسئله علمی برای جامعه بیان کنیم و یک نفر را از گمراهی نجات دهیم پاداشش همان چیزی است که حضرت فرمودند. ایشان در ادامه روایت فرمودند: از پدرم شنیدم علمای شیعه، یعنی شما خواهرانی که قرار است علمای شیعه شوید، در روز قیامت محشور میشوند در حالی که خدای متعال از لباسهای فاخر کرامت خودش بر تن آنها پوشانده است، منتهی به اندازه کثرت و میزان علم آنها و تلاشی که در این راه متحمل شدند.
کبیریان یادآور شد: قطعا فرصتهایی در زندگی هر کدام از شما خواهران طلبه ایجاد میشود که نمیدانید تا کی ادامه دارد. تا فرصت تحصیل علم و طلبگی برای شما فرهم است تصمیم بگیرید بر اساس تضمینی که حضرت زهرا(س) و پیامبر اسلام(ص) بیان کردند از یکدیگر در مسیر علمآموزی سبقت بگیرید تا در روز قیامت از رحمت بیشتر خداوند بهرمند ببرید.
انتهای پیام