به گزارش گروه علمی ایرنا در این بیانیه آمده است: رویداد تاریخی ۱۶ آذر از ساحتها و ابعاد مختلف قابل بررسی است. چه از منظر ریشهها و علل، چه از زاویه وضع جامعه و حکومت و چه از منظر نتایج و عواقب؛ اما مهمترین نکته در این بررسی شناخت روح حاکم بر این رخداد است. چنانچه بخواهیم قیام دانشجویان ایرانی در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ را در یک گفتمان الهامبخش، معنایابی کنیم موضوع استقلالطلبی و مبارزه با استکبار جهانی است که در آن مقطع در قامت مبارزه با آمریکا جلوهگر شد.
کودتای آمریکایی ۱۳۳۲ و سقوط دولت ملی ایران و استحکام پادشاهی فاسد و مستبد پهلوی، یکی از نشانههای حضور پردسیسه و خونآلود آمریکا و همپیمانان او در طول دهههای بسیار در ایران است. فهم دانشجویان مبارز در آن مقطع تاریخی که هنوز رسانهها با کیفیت امروزی موجود نبود و حتی بیداری جهانی نسبت به عملکرد استکبار و استعمار به رشد و بلوغ قابل توجهی نرسیده بود، نشان میدهد دانشجوی در صحنه در مقام مؤذن جامعه همواره میتواند با شناخت درست، رصد عدالتخواهانه و عمل انقلابی صحنه تاریخ را دگرگون کرده و دست به کنشهایی بزند که در تراز اقدامات تاریخی باقی بماند.
بر اساس این بیانیه: امروز نیز که صحنه ملل و مناسبات سیاسی و فرهنگی کشورها با پیچیدگیها و دردهای فراوانی همراه شده است بیش از هر زمان دیگر در محیطهای دانشگاهی، به شناخت عالمانه مبتنی بر دستگاه فکری صحیح نیاز است. استاد، دانشجو و کارمند باید بتوانند با درک نقش راهبردی خود در این پیچ تاریخی و در نقطه مهم دستیابی به تمدن نوین ایرانی اسلامی، به رسالت بیدارگرانه و مقاومت جهادی خود جامه عمل بپوشانند. تجاوزات ددمنشانه رژیم صهیونیستی به غزه، لبنان و سوریه و به شهادت رساندن سران جبهه مقاومت و از آن بدتر و پلیدتر، سکوت مجامع حقوق بشری و حمایت شرمآور کشورهای غربی از جنایتهای جنگی و نسلکشی مهیب چند صد روز اخیر اسرائیل، رسالت سنگینی را بر دوش اندیشمندان، نخبگان و دانشگاهیان نهاده است.
مبتنی بر فرموده رهبر معظم انقلاب که «حرکت ملت ایران در مبارزه با استکبار صرفا انتقام نیست؛ یک حرکت منطقی و خردمندانه است»؛ امروز لازم است اساتید دانشگاه با تقویت گفتمان انقلابی اسلامی و تولید و تبیین نظریات سازنده فرهنگی اجتماعی، حرکتهای دانشجویی و تحرکات اجتماعی دانشگاهها را به سمت حقیقتی منطقی، جهانی و تمدنی راهنمایی کنند. تلاش آمریکاییها و دستگاههای تبلیغی و رسانهای فراوان آنان در هویتزدایی از مبارزات محور مقاومت و ایجاد شبهه و دوقطبی در مسیر حمایتهای مردم شریف ایران از محور مقاومت، گویای آن است که دستگاه محاسباتی غرب به شدت از گسترش فرهنگ مقاومت در عرصه جهانی و نفوذ آن در مناسبات عدالتخواهان دنیا، هراس دارد و با تمام ظرفیتهای اندیشهای و تبلیغی به میدان نبرد شناختی و مبارزه روایتها شتافته است؛ گرچه حمایت شگفتانگیز و فوقالعاده آحاد جامعه ایرانی از محور مقاومت در تمام سطوح مادی، معنوی، تبیینی، رسانهای دشمن پلید را به ناامیدی و یأس کشانده و قطعا با اینچنین نصرتهای خالصانه مردم، نصرت قطعی خداوند در پیش است.
در بخش پایانی این بیانیه آمده است: پس همانگونه که فرمانده کل قوا، آیتالله خامنهای فرمودند: بسیجی ایرانی یقین دارد که سرانجام در یک روز، رژیم صهیونیستی را از بین خواهد برد. (۵ آذر ۱۴۰۳)؛ به طور قطع و یقین حرکت مبارک حزبالله در سرتاسر گیتی در استقبال از ظهور منجی عالم بشریت حضرت بقیهالله الاعظم (عج) به ثمر خواهد نشست و بهزودی چشمان اشکبار و مظلوم محرومین و مستضعفان شاهد نابودی دستگاه استکبار و فروریختن ستونهای کاخ ظلم و جور خواهد بود.
دانشگاهیان انقلاب اسلامی ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام شهادت اسوه عالم، کوثر رسول (ص)، امالائمه (ع) حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (س)، بار دیگر وفاداری خود را به آرمانهای بلند امام عظیمالشأن و تبعیت از مقام معظم رهبری اعلام داشته و برای هرگونه جهاد و تبیین در عرصههای گوناگون ملی و منطقهای اعلام آمادگی میکند.