شناسهٔ خبر: 70051575 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

مقایسه کاربرد و قیمت ورق‌ های فولادی صنعتی و ساختمانی

تنوع بالای ورق فولادی ممکن است نحوه تشخیص و خرید آن‌ها را کمی دشوار کند. در این مطلب قیمت انواع ورق‌های فولادی و کاربرد آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

صاحب‌خبر -

ورق‌های فولادی از جمله مهم‌ترین محصولات فولادی به شمار می‌روند که با توجه به تنوع محصول در بسیاری از صنایع کوچک و بزرگ کاربرد دارند. تنوع بالای ورق فولادی ممکن است نحوه تشخیص و خرید آن‌ها را کمی دشوار کند. در این مطلب قیمت انواع ورق‌های فولادی و کاربرد آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

انواع ورق ‌های فولادی صنعتی

ورق‌های فولادی با توجه به شیوه تولید، مواد خام مورد استفاده و نوع عرضه دارای انواع مختلفی هستند که به ترتیب هر یک را توضیح می‌دهیم.

انواع ورق فولادی از نظر شیوه تولید

ورق‌های فولادی بر اساس روش تولید نورد، به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  • ورق نورد گرم با پایه ورق سیاه
  • ورق نورد سرد با پایه ورق روغنی

ورق فولادی نورد سرد از کیفیت سطحی و مکانیکی بهتری نسبت به ورق‌های گرم برخوردار بوده و از این رو قیمت ورق روغنی از قیمت ورق سیاه گران‌تر است.

نورد گرم به طور خلاصه:

تغییر ضخامت و شکل‌دهی شمش فولادی (اسلب یا تختال) تحت عملیات ترمومکانیکی با دمای ۱۴۰۰ فارنهایت یا بیشتر و فشار رول‌ها.

نورد سرد به طور خلاصه:

  • تغییر ضخامت شمش فولادی تحت فشار بین غلتک‌های انواع استندها در دمای محیط
  • اسید شویی کردن ورق فولادی تغییر ضخامت یافته جهت زدودن لایه‌های اکسیدی
  • انجام عملیات حرارتی و آنیل کردن ورق‌

انواع ورق فولادی از نظر استاندارد تولید

ورق فولادی، بر اساس استانداردهای زیر تولید می‌شوند:

  • ورق تولیدی براساس استاندارد DIN آلمان
  • ورق تولید براساس استاندارد ASTM آمریکا
  • ورق تولیدی براساس استاندارد GOST روسیه

انواع ورق‌ های پرکاربرد در صنعت

انواع ورق‌های پرکاربرد در صنعت شامل محصولات زیر است:

ورق سیاه

ورق سیاه همان ورق نورد گرم است که به دلیل سطح کدر آن به ورق سیاه معروف است. این ورق از مقاومت نسبتا بالایی برخوردار بوده و علاوه بر کاربرد در صنعت، از این ورق برای تولید دیگر محصولات نهایی فولادی مانند لوله و قوطی استفاده می‌شود. ورق سیاه به دلیل نداشتن پوشش محافظ در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی آسیب‌پذیر است.

مقایسه کاربرد و قیمت ورق‌ های فولادی صنعتی و ساختمانی

ورق روغنی

ورق روغنی همان ورق نورد سرد است که به‌عنوان ورق پایه برای تولید بسیاری از ورق‌های پوشش‌دار مورد استفاده قرار می‌گیرد. سطح ورق روغنی با یک لایه نازک روغن پوشانده شده و از این رو بسیار صاف و براق است. این لایه مانع از خوردگی و زنگ‌زدگی ورق روغنی می‌شود. هم‌چنین ورق روغنی خاصیت شکل پذیری بالایی دارد.

ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه ورقی است که سطح آن با یک لایه فلز روی پوشانده شده و از این رو در برابر رطوبت و خوردگی بسیار مقاوم است. قیمت ورق گالوانیزه با توجه به نوع ورق پایه، میزان گالوانیزاسیون و شیوه تولید متفاوت است.

مقایسه کاربرد و قیمت ورق‌ های فولادی صنعتی و ساختمانی

ورق رنگی

ورق رنگی همان ورق گالوانیزه است که سطح آن با یک لایه از انواع رنگ‌ها و پوشش‌های مختلف مانند پلی‌استر، پودر و PVC پوشیده می‌شود. این لایه رنگی مقاومت ورق گالوانیزه را نسبت به خوردگی و شرایط جوی افزایش می‌دهد. از این رو قیمت ورق روغنی از قیمت ورق گالوانیزه گران‌تر است.

ورق استنلس استیل

ورق استنلس استیل یا ورق ضد زنگ یکی از پرکاربردترین ورق‌های آلیاژی است که انواع گریدهای آن در برابر خوردگی و حرارت نسبت به دیگر ورق‌ها از بیشترین مقاومت و دوام ممکن برخوردار هستند. از این جهت قیمت ورق استیل جزو گران‌ترین ورق‌های بازار به شمار می‌رود.

مقایسه کاربرد و قیمت ورق‌ های فولادی صنعتی و ساختمانی

ورق ضد سایش

ورق ضد سایش از انواع ورق‌های آلیاژی است که با استفاده از ترکیبات خاص مقاومت آن را در برابر سایش و اصطکاک افزایش می‌دهند.

ورق پانچ

ورق پانچ بر روی سطح خود دارای حفره‌ و سوراخ‌هایی است که آن را برای کاربردهای مختلفی مانند پوشش سقف و تقسیم فضاها مناسب می‌کند.

ورق قلع اندود

ورق‌ قلع اندود از انجام عملیات پوشش قلع بر روی ورق‌های روغنی تولید می‌شود. ازآنجا که قلع نسبت به روی دارای مقاومت بیشتری در برابر خوردگی است، قیمت ورق قلع اندود نیز گران‌تر از قیمت ورق گالوانیزه تعیین می‌شود.

ورق اسید شویی

ورق اسید شویی از جمله ورق‌های نورد گرم است که برای از بین بردن زنگ‌زدگی و آلودگی‌های سطحی ورق از فرآیند اسید شویی استفاده می‌کنند.

ورق آجدار

ورق آجدار به کمک برجستگی‌های که در سطح آن ایجاد می‌شود، دارای خاصیت ضد لغزش بوده و از این رو برای کف‌پوش‌ها یک انتخاب مناسب است.

ورق شیروانی

ورق شیروانی از انواع ورق‌های طرح دار و موجی است که به دلیل وزن سبک و مقاومت بالا برای پوشش سقف‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مقایسه قیمت ورق‌ های صنعتی

قیمت ورق‌های صنعتی با توجه به مواد مورد استفاده، استاندارد تولید، سختی تولید و نوع محصول دارای تفاوت‌های زیادی است. به‌عنوان نمونه میزان کربن و آلیاژهای موجود، نوع پوشش‌دار بودن یا نبودن، ماده مورد استفاده برای پوشش و نوع ورق پایه مورد استفاده می‌تواند قیمت ورق‌های روغنی را کاهش یا افزایش دهد. به این ترتیب هرچه مواد و شیوه تولید یک ورق پیچیده‌تر باشد قیمت آن ورق نیز گران‌تر می‌شود. به همین دلیل قیمت ورق سیاه ارزان‌ترین و قیمت ورق استیل جزو گران‌ترین محصولات فولادی به شمار می‌رود. جدا از نوع ورق میزان ابعاد، ضخامت، برند تولیدکننده، نسبت عرضه به تقاضا از دیگر عوامل تعیین‌کننده قیمت ورق آهنی در بازار شناخته می‌شوند.

کاربرد ورق ‌های فولادی صنعتی

تنوع ورق‌ها باعث شده تا این محصولات در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار بگیرند. از مهم‌ترین کاربردهای ورق‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • از کاربردهای ورق سیاه می‌توان به کاربردهای ساختمانی به ویژه سوله سازی ، ساخت مخزن و تانکر، خودروسازی و ساخت انواع پروفیل‌های ساختمانی اشاره کرد.
  • از کاربردهای ورق روغنی می‌توان به تولید انواع پروفیل‌ها مانند لوله و اتصالات، ساخت ورق‌های پوشش‌دار، ساخت لوازم خانگی و بدنه خودرو اشاره کرد.
  • از کاربرد ورق استنلس استیل می‌توان به استفاده در ساخت قطعات هواپیما، تجهیزات نیروگاهی، صنایع پتروشیمی، لوازم منزل و آشپزخانه و قطعات اتومبیل اشاره کرد.
  • از کاربردهای ورق رنگی می‌توان به پوشش آنتیک انواع فضاها، نماسازی، بدنه لوازم خانگی، تجهیزات سرمایشی و گرمایشی و برخی از اجزای خودروها اشاره کرد.
  • از کاربردهای ورق گالوانیزه می‌توان به استفاده در دکوراسیون منزل، پوشش سقف، بدنه خودرو، لوله های آب و بدنه تانکرها اشاره کرد.
  • از کاربردهای ورق آجدار می‌توان به کف معابر عمومی، کف وسایل نقلیه مانند اتوبوس و کشتی، پله‌ها و سطوح انواع دستگاه‌های صنعتی اشاره کرد.
  • از کاربردهای ورق‌ قلع اندود می‌توان به استفاده در صنایع بسته‌بندی مواد غذایی مانند ظروف انواع کنسروها، لوازم خانگی، قطعات الکترونیکی و ظروف نگهداری روغن و ... اشاره کرد.
  • از کاربردهای ورق اسید شویی می‌توان به تولید ورق روغنی، لوله‌ها در صنعت نفت و گاز، قطعات خودرو مانند رینگ و شاسی و ساخت تجهیزات در صنایع دریایی اشاره کرد.
  • از کاربردهای ورق پانچ نیز می‌توان به پوشش انواع سقف و پارتیشن‌ها، تجهیزات عمومی مانند سطل آشغال و نیمکت و ساخت انواع تجهیزات صنعتی اشاره کرد.

سخن پایانی

با توجه به مشخصات مختلف انواع ورق‌های روغنی دقت کنید که ویژگی‌های ورق با کاربرد مدنظرتان منطبق باشد. علاوه بر این در هنگام خرید ورق فولادی به هزینه حمل‌ونقل و فاصله محل بارگیری تا مکان تحویل دقت نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان می‌توانید به سایت فولاد ایرانیان https://www.fooladiranian.com به‌عنوان یکی از مراجع اصلی استعلام قیمت ورق آهن مراجعه نمایید یا مستقیما با شماره ۴۲۲۱۴ – ۰۲۱ تماس بگیرید.

مقایسه کاربرد و قیمت ورق‌ های فولادی صنعتی و ساختمانی مقایسه کاربرد و قیمت ورق‌ های فولادی صنعتی و ساختمانی مقایسه کاربرد و قیمت ورق‌ های فولادی صنعتی و ساختمانی