شناسهٔ خبر: 70046338 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

مازندران با هزاران ظرفیت در انتظار تحول

ناکارآمدی در مدیریت منابع، فساد اداری، عدم شفافیت و نداشتن برنامه‌ریزی استراتژیک از جمله چالش‌هایی است که استان مازندران با آن دست به گریبان است، این شرایط ایجاب می‌کند تفکر تحول‌خواهانه برای ایجاد بستر عادلانه برای رشد و توسعه در این استان مورد توجه قرار گیرد.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: داشتن نیرو‌های انسانی کارآمد، بهره‌گیری از جاذبه‌ها و امکانات، داشتن اراضی حاصلخیز، نوار ساحلی بکر و جنگل‌های سرسبز می‌تواند برای توسعه مازندران کافی و وافی باشد، اما به رغم وجود این نعمات و امکانات، این استان زیر چتر سبز خود با کمبود‌هایی دست و پنجه نرم می‌کند. 
 
ناکارآمدی در مدیریت منابع، فساد اداری، عدم شفافیت و نداشتن برنامه‌ریزی استراتژیک از جمله چالش‌هایی است که استان مازندران با آن دست به گریبان است، این شرایط ایجاب می‌کند تفکر تحول‌خواهانه برای ایجاد بستر عادلانه برای رشد و توسعه در این استان مورد توجه قرار گیرد. یحیی‌الدین نصرتی دانشجوی ارشد حکمرانی با اشاره به چالش‌های مدیریتی استان مدیریت ناکارا را از جمله مسائل بیان می‌کند و می‌گوید: بسیاری از مدیران فعلی تجربه کافی ندارند و از دیدگاه‌های جدید اقتصادی و اجتماعی دور شده‌اند. 
وی با اظهار اینکه فساد در بخش‌های مختلف استان، مانع از تحقق حداکثری ظرفیت‌های اقتصادی و اجتماعی می‌شود، می‌افزاید: فقدان شفافیت در فرایند‌های تصمیم‌گیری و تخصیص منابع باعث ایجاد بی‌اعتمادی میان مردم و مسئولان شده است. 
این دانشجو ادامه می‌دهد: بسیاری از برنامه‌های توسعه با کندی و عدم هماهنگی در اجرا مواجه است که نیاز به تحول در شیوه‌های مدیریتی را پررنگ می‌کند و برای مقابله با این چالش‌ها لازم است یک رویکرد جدید و تحول‌خواهانه در مدیریت استان مازندران اتخاذ شود. 
نصرتی تصریح می‌کند: این رویکرد نیازمند مدرنیزاسیون مدیریت بوده، یعنی استفاده از فناوری‌های نوین و شیوه‌های مدیریتی مدرن که به شفافیت و افزایش کارایی کمک کند، همچنین ایجاد اتاق فکر‌های جوانانه، جذب ایده‌ها و دیدگاه‌های افرادی که نسبت به مسائل روز آگاهی دارند و از قضاوت‌های سنتی فاصله گرفته‌اند. 

 نیازمند جوانگرایی
دادن فرصت به جوانان و زنان برای تصدی پست‌ها و نقش‌های کلیدی در مازندران که نه تنها به تنوع دیدگاه‌ها کمک می‌کند، بلکه به بالا بردن سطح مشارکت اجتماعی نیز می‌انجامد و میدان دادن به نسل Z، نسل جوانی که با تکنولوژی‌های نوین و چالش‌های جهانی آشنا هستند باید در روند تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های آینده گنجانده شوند. 
برای رسیدن به توسعه پایدار در استان مازندران، ضروری است نسل جدیدی از مدیران با تفکر اصلاح‌طلبانه و تحول‌خواهانه در مدیریت به کار گرفته شوند. استفاده از ظرفیت زنان و جوانان، خصوصاً نسل Z، می‌تواند منجر به تحقق اهداف توسعه‌ای پایدار، شفاف‌سازی و بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی در این استان شود. 
ایرج نیازآذری فعال فرهنگی و اجتماعی و مدرس دانشگاه در مازندران نیز با بیان اینکه شرایط خاص جغرافیایی، تعدد بازیگران قدرت، تعارض منافع و فرهنگ سیاسی، مزیت و چالش‌های استان از یک طرف و نوع نگاه پایتخت نشینان و هیئت دولت به استان مازندران از طرف دیگر در کنار سیاست‌های انتصابی، تصمیم برای تصدی سپهر سیاسی استان را سخت کرد، افزود: از این رو همگرایی بزرگان استان در قالب انسجام و تعالی ساز، پرهیز از شهرگرایی و جناح سالاری کمک بزرگی به سرنوشت و آینده دیار علویان می‌کند. 
وی گفت: استاندار مازندران باید به جایگاه استانداری وزن و اعتبار مضاعف بخشد نه آنکه برای ترقی خودش نردبان بسازد. استاندار داده محور، نوآور و دانش بنیان باید چهره شناخته شده ملی باشد تا با قدرت و هماهنگی، شتاب دهنده و پیشران سرزمین حرکت و برکت شود.