خبرگزاری مهر، گروه استانها: بیست و ششمین استاندار مازندران در حالی اولین روز مدیریتی خود را در استان پشت سر گذراند که به اعتقاد بسیاری از صاحبنظران این استان برای توسعه با چالشها و موانع متعددی روبرو است.
به رغم آنکه ۴۵ سال گذشته و ادوار مختلف تلاشهای زیادی برای بهره مندی و گام نهادن استان در مسیر توسعه برداشته شد، اما هنوز این استان از ضعفهای زیرساختی برخوردار است.
داشتن نیروهای انسانی کارآمد، بهره گیری از جاذبهها و امکانات، داشتن اراضی حاصلخیز، نوار ساحلی بکر و جنگلهای سرسبز میتواند برای توسعه استان کافی و وافی باشد اما به رغم وجود این نعمات و امکانات، مازندران زیر چتر سبز خود با کمبودهایی دست و پنجه نرم میکند.
چالشهای مدیریتی استان مازندران و راهحلهای تحولخواهانه
ناکارآمدی در مدیریت منابع، فساد اداری، عدم شفافیت، و نداشتن برنامهریزی استراتژیک از جمله چاشهایی است که استان مازندران با آن دست به گریبان است، این شرایط ایجاب میکند که تفکر تحولخواهانه برای ایجاد بستر عادلانه برای رشد و توسعه در این استان مورد توجه قرار گیرد.
یحیی الدین نصرتی دانشجوی ارشد حکمرانی با اشاره به چالشهای مدیریتی استان مدیریت ناکارا را از جمله مسائل بیان میکند و میگوید: بسیاری از مدیران فعلی تجربه کافی ندارند و از دیدگاههای جدید اقتصادی و اجتماعی دور شدهاند.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه فساد در بخشهای مختلف استان، مانع از تحقق حداکثری ظرفیتهای اقتصادی و اجتماعی میشود، افزود: فقدان شفافیت در فرآیندهای تصمیمگیری و تخصیص منابع باعث ایجاد بیاعتمادی میان مردم و مسئولان شده است.
وی ادامه داد: بسیاری از برنامههای توسعه با کندی و عدم هماهنگی در اجرا مواجه است که نیاز به تحول در شیوههای مدیریتی را پررنگ میکند و برای مقابله با این چالشها، لازم است که یک رویکرد جدید و تحولخواهانه در مدیریت استان مازندران اتخاذ شود.
نصرتی تصریح کرد: این رویکرد نیازمند مدرنیزاسیون مدیریت بوده یعنی استفاده از فناوریهای نوین و شیوههای مدیریتی مدرن که به شفافیت و افزایش کارایی کمک کند، همچنین ایجاد اتاق فکرهای جوانانه، جذب ایدهها و دیدگاههای افرادی که نسبت به مسائل روز آگاهی دارند و از قضاوتهای سنتی فاصله گرفتهاند.
ایجاد اتاق فکرهای جوانانه: جذب ایدهها و دیدگاههای افرادی که نسبت به مسائل روز آگاهی دارند و از قضاوتهای سنتی فاصله گرفتهاند
وی گفت: دادن فرصت به جوانان و زنان برای تصدی پستها و نقشهای کلیدی در استان، که نه تنها به تنوع دیدگاهها کمک میکند، بلکه به بالا بردن سطح مشارکت اجتماعی نیز میانجامد و میدان دادن به نسل Z، نسل جوانی که با تکنولوژیهای نوین و چالشهای جهانی آشنا هستند باید در روند تصمیمگیریها و برنامهریزیهای آینده گنجانده شوند.
برای رسیدن به توسعه پایدار در استان مازندران، ضروری است که نسل جدیدی از مدیران با تفکر اصلاحطلبانه و تحولخواهانه در مدیریت به کار گرفته شوند. استفاده از ظرفیت زنان و جوانان، خصوصاً نسل Z، میتواند منجر به تحقق اهداف توسعهای پایدار، شفافسازی و بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی در این استان شود.
ایرج نیازآذری فعال فرهنگی و اجتماعی و مدرس دانشگاه در مازندران نیز با بیان اینکه شرایط خاص جغرافیایی، تعدد بازیگران قدرت، تعارض منافع و فرهنگ سیاسی، مزیت و چالشهای استان از یک طرف و نوع نگاه پایتخت نشینان و هیئت دولت به استان مازندران در کنار سیاستهای انتصابی تصمیم برای تصدی سپهر سیاسی استان را سخت کرد، افزود: از این رو همگرایی بزرگان استان در قالب انسجام و تعالی ساز، پرهیز از شهرگرایی و جناح سالاری کمک بزرگی به سرنوشت و آینده دیار علویان میکند.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: استاندار مازندران باید به جایگاه استانداری وزن و اعتبار مضاعف ببخشد نه آنکه برای ترقی خودش نردبان بسازد. استاندار داده محور، نوآور و دانش بنیان باید چهره شناخته شده ملی باشد تا با قدرت و هماهنگی، شتاب دهنده و پیشران سرزمین حرکت و برکت شود.
این فعال فرهنگی و اجتماعی اضافه کرد: اگر برای برون رفت از وضع موجود به یک پیشران و شتاب دهنده برای تغییرات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی یا مدیریت نا ترازیها باور و نیاز داریم، شروع بکار استاندار جدید موضوع خوبی است تا بتواند امید و انگیزه را با درایت و تجربه همراه کرده و طرحی نو در اندازد.
نیازآذری تصریح کرد: مازندران جدید متأثر از حکمت ایرانی اسلامی با اتکا بر مدیریت سازههای انسانی، اسناد بالادستی، مواهب طبیعی و آمایش سرزمینی و با درک عمیق از تحولات ملی و بین المللی و درس آموزی از تجربیات و حوادث قرون گذشته میتواند با حمایت قوای مختلف آغازگر پویایی و بالندگی، ترقیخواهی و کوشندگی، کارآفرین و آینده نگر، آموزش پذیر و دانش بنیان، برنامه محور و حرکت بخش، متعهد و خانواده محور، اخلاق مدار و معنویت گرا، دیندار و خدا باور، مشارکت جو و تحولگرا، منظم و قانون مدار، خلاق و فناور، کتاب خوان و پژوهنده، پاسدار فرهنگ و هنر و زبان مادری، دوستدار طبیعت و محیط زیست، نوع دوست و خیرخواه باشد تا شکوفا شود.