شناسهٔ خبر: 70045866 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

راه اندازی خانه‌موزه شهید «شفیعی» / نماد تاریخی «دروازه ری» طراحی و نصب می‌شود

مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س) از طراحی و نصب نماد تاریخی دروازه خروجی قم به سمت شهر ری موسوم به خیابان «دروازه ری» خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش دفاع‌پرس از قم، علیرضا خاکی، مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه (س) امروز در نشست خبری پیرامون طرح بازگشایی خیابان شهدای دروازه ری اظهار داشت: حفظ ساکنان بومی و افزایش انگیزه بازسازی، دو هدف اصلی شهرداری قم در بازآفرینی بافت‌های فرسوده و تاریخی است.

وی گفت: اقناع‌سازی عمومی و افزایش توانمندسازی محله از عوامل اصلی در سرعت مطلوب در اجرای طرح بازگشایی خیابان شهدای دروازه ری و همراهی مردم در اتمام به‌موقع این پروژه عمرانی بود و طرح بازگشایی این خیابان در یک بازه زمانی چهارماهه انجام شد که در سطح کشور در اجرای طرح‌های شهری کم‌نظیر است.

خاکی خاطرنشان کرد: بنای تاریخی اباصلت با اتمام بهسازی و تکمیل به فضا و مرکز گفت و گوی اصحاب رسانه و اهالی فرهنگ و هنر قم تبدیل خواهد شد.

مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س) بیان کرد: شهرداری قم با توجه به وجود عکس‌هایی از زمان قدیم خیابان دروازه ری، در حال مطالعه برای نصب یک المان هویت‌بخش بر اساس ویژگی‌های تاریخی این است.

وی عنوان کرد: درصورتی‌که مشکل بهره‌برداری کامل شهرداری قم از اراضی ۴۸ هکتاری پردیسان به‌عنوان پشتیبان طرح‌های بازآفرینی شهری حل شود، امکان اجرای طرح‌های مختلف در بافت‌های فرسوده و تاریخی فراهم می‌شود.

خاکی با بیان اینکه تاکنون ۱۲ درصد از ظرفیت اراضی ۴۸ هکتاری استفاده شده است، ادامه داد: شهرداری قم هم اینک در حوزه بازآفرینی شهری بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار بلوکه شده دارد.

محمدحسین علی‌اکبری مدیر منطقه یک شهرداری قم نیز در خصوص پروژه خیابان شهدای محله دروازه ری گفت: طول این پروژه یک هزار و ۴۰۰ متر و عرض طرح نیز ۱۸ متر در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از ویژگی‌های خاص این طرح، پیاده‌راه‌سازی در دو طرف معبر به طول ۲.۵ مترمربع است که فضای مناسب برای تردد عابران پیاده فراهم می‌کند، افزود: تنها آب‌انبار باقی‌مانده در این محور به مساحت ۱۰ مترمربع بهسازی شده است که به حفظ ارزش‌های تاریخی این منطقه کمک می‌کند.

علی‌اکبری در خصوص مساحت منطقه یک گفت: این منطقه بالغ بر یک هزار و ۴۰۶ هکتار مساحت دارد که از این میزان، ۴۶۰ هکتار آن بافت فرسوده و ۱۷۰ هکتار نیز بافت تاریخی است. اجرای طرح‌های عمرانی در این مناطق به دلیل حساسیت بالای بافت‌های تاریخی و فرسوده، دشوارتر از سایر مناطق شهری است.

وی در خصوص روند تملک املاک ابراز کرد: برای اجرای این طرح ۱۶۰ پلاک در طول مسیر تملک و آزادسازی شده است. علاوه بر این، برای ایجاد تعریض، کاربری سبز و پارکینگ در این محور، تاکنون بیش از ۶۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

مدیر منطقه یک شهرداری قم خاطرنشان کرد: از میان ۱۶۰ پلاک موجود در مسیر، تنها هفت مالک با دریافت زمین معوض موافقت کرده‌اند و سایر مالکان با توافق نقدی مسائل مربوط به املاک خود را حل کرده‌اند.

علی‌اکبری افزود: در این طرح ۲ هزار تن آسفالت، ۲ هزار و ۵۰۰ متر پیاده‌راه‌سازی، یک هزار و ۳۰۰ متر جدول‌گذاری و اجرای سیستم جدید روشنایی جدید انجام شده است. همچنین در طول این محور، دو لکه پارکینگ و یک لکه فضای سبز احداث شده که برای این بخش‌ها ۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

وی همچنین به تملک خانه شهید شفیعی، شهیدی که در اسارت به شهادت رسید و پیکر مطهرش شانزده سال بعد سالم تفحص شد، گفت: این خانه به‌زودی به خانه‌موزه تبدیل خواهد شد.

نصب المان محل بمباران هوایی قم در نزدیکی خیابان شهدای دروازه ری معروف به میدان موشکی و امکان اتصال این خیابان به خیابان نوبهار از دیگر مباحثی بود که در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/