شناسهٔ خبر: 70041837 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

کشف روابط آیات قرآن با طرح‌های اینفوگرافیک

دومین دوره تکمیلی اطلاع‌نگاشت(اینفوگرافیک)‌های قرآنی که به همت حجت‌الاسلام علی رجبی؛ طراحی و تولید شده است در مجتمع عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد.

صاحب‌خبر -
تعمیق فهم و کشف روابط آیات قرآن با اطلاع‌نگاشت‌های متدبّرانه قرآنیبه گزارش ایکنا، دومین دوره تکمیلی اطلاع‌نگاشت‌های تدبری قرآنی که حجت‌الاسلام رجبی؛ محقق و کارشناس قرآنی تاکنون بالغ  بر 70 عنوان از آن را طراحی و تولید کرده است، در مجتمع عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد.
 
در ابتدای این دوره حجت‌الاسلام میثم ناظمی از متولیان اجرایی این دوره، ضمن ابلاغ پیام حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی رضایی اصفهانی؛ رئیس دانشکده عالی علوم قرآن و حدیث جامعة‌المصطفی گفت: با توجه به مأموریت علمی ایشان در یکی از استان‌های کشور، با این وجود خواستار آن شدند که دانش‌پژوهان از نشست تکمیلی که با رویکرد جدید و نوین هنری ارائه شده، بیشترین استفاده را برده و با الگوبرداری از آن نسبت به روش انتقال مباحث در کشورهای خود برنامه‌ریزی کنند.
 
همچنین حجت‌الاسلام سید‌سعید تقوی؛ نماینده ولی فقیه در یکی از مجموعه‌های قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) که در این نشست حضور داشت ضمن ارائه مطالبی در مورد  جایگاه قرآن در هدایت انسان، نسبت به روش جدید ابداعی و تدبّر مفاهیم قرآن از سوی حجت‌الاسلام رجبی گفت: روش ابداعی اطلاع‌نگاشت‌های قرآنی، می‌تواند روش کارآمدی برای انتقال مفاهیم و تعمق و تدببر در آیات باشد.
 
وی ادامه داد: شهادت می‌دهم اگر این روش معرفی و شاگردانی در این مورد تربیت و کادرسازی شوند، قطعاً از آن استقبال خواهد شد و با این روش می‌توانیم خیلی زیباتر از قبل مفاهیم و دستورات قرآن را به جامعه انتقال و معرفی کنیم.
 
همچنین در بخشی از این نشست یک‌روزه، تصاویر تعدادی از آثار هنرمندان ارتباط تصویری (Graphic) که در طی ۱۷ دوره از جشنواره بین‌المللی اسماء‌الحسنی خلق شده بود به نمایش درآمد و درباره رسالت هنر دینی با بهره‌مندی از آرای آیت‌الله جوادی آملی توضیحاتی ارائه شد که در این راستا محمد نصیری‌کلیان؛ کارشناس ارشد پژوهش هنر گفت: با توجه به اینکه محسوس کردن معقول در منظومه فکری آیت الله جوادی آملی، رسالت هنر دینی محسوب می‌شود، لذا آثار جشنواره بین‌المللی اسماء‌الحسنی را می‌توان در راستای محسوس نمودن امر متعالی و معقول ارزیابی کرد.
 
وی در این نشست با توضیح در مورد اطلاع‌نگاشت (infographic)، نسبت به آثاری که در این باره با نظارت علمی حجت‌الاسلام علی رجبی به وجود آمده و نحوه شکل‌گیری تعداد زیادی اطلاع‌نگاشت، مواردی را به حاضران ارائه داد و با توجه به انواع اطلاع‌نگاشت‌های از حیث  فرایندی، سلسله‌مراتبی، مقایسه‌ای، خط زمانی و مکانی و اطلاع‌رسانی، نمونه‌های آماده شده را معرفی کرد.
 
همچنین براساس این گزارش در ادامه حجت‌الاسلام علی رجبی؛ حافظ کل قرآن و مدرّس دوره، ضمن اشاره به اینکه خداوند در ۴ آیه نسبت به تدبّر در قرآن کریم امر فرموده است، با تحلیل هشت اطلاع‌نگاشت ‌متدبّرانه قرآنی طی در دو نوبت صبح و بعد از ظهر، نسبت به تبیین و تدریس مباحث تفسیری مرتبط به حاضران اقدام کرد و در همین راستا در دو نوبت به تحلیل و تدریس هشت اطلاع‌نگاشت تدبّری با عناوین ویژگی‌های تربیت یافتگان خداوند و پیامبران، در جستجوی نور با قلم، با سه صدا از فرش تا عرش و زبان پاها پرداخت.
 
ضمناً در این نشست که با نمایشگاه آثار همراه بود، رجبی از  انتقال تجربیات خود در این مورد و تدریس اطلاع‌نگاشت‌های تدبری قرآن در استان‌های تهران، البرز، اهواز، هشترود تبریز، بوشهر، خرم‌آباد و کهک قم خبر داد.
 
در ادامه این نشست، سلیمانی گفت: در این دوره که به همّت مرکز تخصصی قرآن امام علی بن ابیطالب(ع)، مجتمع عالی قرآن و حدیث جامعة‌المصطفی‌العالمیة، مؤسسه قرآن و عترت امام رضا(ع)، مؤسسه فرهنگی هنری پژوهش‌های قرآنی و انجمن اسلامی و بسیج یکی از گروه‌های صنعتی برگزار شد، بیش از ۷۰ نفر از دانشجویان سطح چهار و مقطع دکتری از کشورهای مختلف و دست‌اندرکاران قرآنی استان حضور داشتند.
 
از دیگر نکات این نشست که مورد استقبال حاضران قرار گرفت، درخواست ترجمه آثار به زبان‌های اردو و افریقایی و ... از سوی دانشجویان کشورهای خارجی بود.
 
یادآور می‌شود، در پایان این دوره  ضمن پاسخ به پرسش‌های حاضران، هشت نسخه از اطلاع‌نگاشت‌های تدریس شده به همراه یاد‌بود و گواهی حضور به شرکت‌کنندگان در این نشست اعطا شد.

 

انتهای پیام