به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، آیتالله قربانعلی دری نجفآبادی صبح امروز _یکشنبه یازدهم آذر_ در نشست شورای زکات استان مرکزی در اراک اظهار کرد: آثار و برکات پرداخت زکات باید در جامعه بیان شود تا تمامی اقشار جامعه بخصوص جوانان با این فریضه الهی بیشتر آشنا شوند.
وی افزود: باید مردم بدانند زکاتی که پرداخت میکنند در کدام محلها هزینه میشود، لذا وظیفه داریم قدمهای مفید و موثرتری در بخش تقویت اعتقادات و باورهای دینی مردم با کمک روحانیون برداریم.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با اشاره به آثار و برکات مصارف زکات در جامعه گفت: نحوه هزینهکرد زکات جمعآوریشده باید برای مردم شفافسازی شود.
آیتالله درینجفآبادی اظهار کرد: ایجاد بانک اطلاعاتی زکات در کشور الزامی است چرا که این مهم نقش مؤثری در شفافیتسازی هزینهکرد این فریضه الهی برای مردم دارد.
وی با بیان اینکه زکات بخشی از ارزش افزوده تولیدات مردم است خاطر نشان کرد: حمایت از کشاورزان و کمک به توسعه کشاورزی در ترویج این واجب الهی مؤثر است.
رئیس شورای زکات استان مرکزی تصریح کرد: مهمترین و اولین گام در ترویج و اشاعه فریضه زکات در جامعه فرهنگسازی است باید بهگونهای زکات را در جامعه نهادینه کنیم که مردم داوطلبانه در این موضوع مشارکت کنند.
آیتالله درینجفآبادی با بیان اینکه اساس ایران اسلامی بر مبنای کشاورزی است افزود: باید با همتهای بلند، تحول و جهشی چشمگیر در بخش کشاورزی و دامداری کشور ایجاد شود، هرچند کشور با مشکل کم آبی روبرو است اما در بخش کشاورزی کم آبی را نیز میتوان از طریق راهکارهایی رفع کرد.
وی ادامه داد: استفاده از رسانههای گروهی، رسانه ملی و فضای مجازی در امر اطلاعرسانی زکات تأثیر زیادی خواهد داشت که جا دارد متولیان به این امر اهتمام ویژه داشته باشند.
نماینده ولیفقیه در استان مرکزی گفت: تمام اقدامات انجام شده در بخش زکات و سایر وجوهات مردمی باید شفاف و روشن باشد و اولویت اول مصارف زکات برای محرومان همان منطقهای است که این فریضه الهی در آن جمعآوری شده است.
جمعآوری ۲۴,۰۰۰ میلیارد ریال زکات در کشور
حبیبالله آسوده، معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور هم از جمعآوری ۲۴ هزار میلیارد ریال زکات طی هشت ماه امسال در کشور خبر داد و گفت: ۱۶ تا ۱۸ درصد از این مبلغ مربوط به کمیته امداد است و مابقی توسط خیریهها، مؤسسات و بهزیستی جمعآوری شد.
وی اضافه کرد: سهم کمیته امداد امام خمینی (ره) از جمعآوری زکات، چهار هزار میلیارد ریال است که از این میزان یکهزار و ۷۰۰ میلیارد ریال آن نقد و ۹۰۰ میلیارد ریال هم به بخش فطریه اختصاص دارد.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور با بیان اینکه زکات به سه شکل، واجب، مستحب و فطریه است، گفت: برای اینکه این فریضه الهی مورد توجه قرار گیرد، جذب معدیان زکات از اهمیت شایانی برخوردار است، چراکه زکات اگر مردم پایه نشود، با حوزه دولتی ترویج پیدا نمیکند و نظام باید در این امر مهم، تسهیلگری داشته باشد.