شناسهٔ خبر: 70088366 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند:

کشاورزان بدون نگرانی با کارشناسان سرشماری کشاورزی همکاری کنند

تبریز- معاون رئیس سازمان و مدیر جهادکشاورزی شهرستان مرند گفت: کشاورزان بدون نگرانی با کارشناسان سرشماری کشاورزی همکاری کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، اسماعیل الهیاری گفت: در سرشماری کشاورزی، اطلاعات زمین‌های کشاورزی، نوع محصولات، تعداد بهره‌برداران و سایر عوامل موثر در تولید کشاورزی به دست می‌آید که این اطلاعات، راهنمای دولت‌ها و نهادهای مربوطه برای توسعه کشاورزی است.

وی عنوان کرد: سرشماری کشاورزی به عنوان یک ابزار مهم در جمع‌آوری اطلاعات دقیق و جامع درباره بخش کشاورزی کشورها شناخته می‌شود و باید با دقت بیشتری این سرشماری انجام شود تا کشاورزان به سهولت اهداف خود را دنبال کنند.

الهیاری با بیان اینکه این سرشماری به صورت دوره‌ای انجام می‌شود افزود: در این اقدام اطلاعات زمین‌های کشاورزی، نوع محصولات، تعداد بهره‌برداران و سایر عوامل موثر در تولید کشاورزی به دست می‌آید که این اطلاعات، راهنمای دولت‌ها و نهادهای مربوطه برای تبیین و اجرای سیاست‌های موثر در راستای توسعه کشاورزی و بهبود معیشت کشاورزان و بهره‌برداران است.

معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند این سرشماری را در راستای شناسایی مشکلات و نیازهای کشاورزان، دامداران و اطلاعات آنها مانند نوع محصولات، سطح زیر کشت، دسترسی به منابع مانند آب و زمین، تخصیص بهینه منابع از قبیل اعتبارات، کمک‌های دولتی و منابع آبی، تدوین استراتژی هایی برای حفظ منابع طبیعی و افزایش بهره‌وری بدون آسیب به محیط ‌زیست و در مجموع توسعه پایدار، پیش‌بینی بحران‌های احتمالی و طراحی برنامه‌های مدیریت بحران و امکان ارزیابی و تاثیر سیاست‌ها و برنامه های اجرایی با توجه به بازخورد آن دانست.

الهیاری در ادامه سرشماری دقیق را برای شهرستان مفید دانست و افزود: این ششمین سرشماری عمومی کشاورزی است که اولین بار در سال ۱۳۵۲ و بعد از آن نیز پنج سرشماری بعد از انقلاب انجام شده که معمولا هر ۱۰ سال اتفاق می‌افتد که سرشماری قبلی در سال ۱۳۹۳ انجام شده و این ششمین سرشماری است که بعد از ۱۰ سال در حال انجام است و با توجه به تغییر کاربری‌ها، تغییر الگوی کشت، افزایش جمعیت و مهاجرت‌پذیری، اطلاعات سرشماری قبل نیاز به به روزرسانی داشت که به دلیل عدم اطلاعات دقیق با کمبود نهاده مواجه می‌شد.

وی گفت: زمان این سرشماری ۴۵ روز است و سرشمارها هر روز از ساعت ۸ صبح تا غروب مشغول سرشماری خواهند بود.

الهیاری با اشاره به گلایه برخی کشاورزان از کمبود کود کافی در شهرستان عنوان کرد: ارائه اطلاعات صحیح، مدیران آینده کار راحت‌تری برای تامین مقدار کود خواهند داشت.

وی عنوان کرد: معتمدین محل و روستا برای سرشماری شناسایی و معرفی شده‌اند که امید آن است با کارشناسان سرشماری همکاری مناسبی داشته باشند و هر تغییر کاربری در روستا اعم از زراعی به باغی و مسکونی و برعکس را کاملا شفاف به کارشناسان ارائه دهند.