جهانبخش صادقیان با تاکید بر اینکه برخی شهرداریها در مدیریت پارکهای جنگلی عملکرد خوبی داشتند، اظهار کرد: مدیریت ۱۵ پارک جنگلی استان بر عهده شهرداریها و گردانندگی یک گردشگاه جنگلی نیز بر عهده سرمایهگذار بخش خصوصی است.
وی با اشاره به اینکه انتقال مدیریت بهرهوری پارک جنگلی «قُرُق» با وجود تهیه و تصویب طرح مربوطه و بسته سرمایهگذاری و زمان یک هفتهای استاندار پیشین گلستان هنوز محقق نشده است، افزود: مشکلات شهرداری و شورای اسلامی شهر قُرُق مانع بستن قرارداد و اجرای این طرح شده است.
صادقیان ادامه داد: مشکلات مشابه، انتقال مدیریت پارک جنگلی تنگه چهلچای مینودشت را هم با وجود برخورداری از ظرفیت بالای گردشگری در شرق استان دچار چالش کرده است.
معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان ادامه داد: پارک جنگلی قرق یکی از گردشگاههای شاخص استان با ۶۵۲ هکتار مساحت دارد و با وجود تهیه کتابچه طرح در سال ۱۳۹۸ و ۶ مرحله فراخوان، هنوز موفق به انتقال مدیریت بهرهوری این پارک نشدیم.
صادقیان با اشاره به اجرای طرح پارکهای و تفرجگاههای جنگلی توسط شهرداریها و بخش خصوصی توضیح داد: هدف از اجرای این طرح پیادهسازی طرحهای گردشگری توسط شهرداریها در تفرجگاههای جنگلی در کنار توجه به مسائل نگهداری از جنگلها است تا افزونبر بالابردن نشاط اجتماعی و توسعه زیرساختهای گردشگری به منابع درآمدی پایدار برای توسعه این شهر دست پیدا کنند.
وی با تاکید بر اینکه ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان پذیرای سرمایهگذاران برای انتقال مدیریت بهرهوری پارکها و تفرجگاههای جنگلی است، افزود: اجرای طرح در جنگل باید همگام با طبیعت باشد.
معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان تاکید کرد: جنگل موهبت خدادادی است و نباید به ترکیب آن دست زد اما میتوان برخی امکانات و زیرساختهای متناسب با طبیعت و براساس ضوابط و قوانین را در پارکهای جنگلی ایجاد کرد.
صادقیان تاکید کرد: در گلستان برای ۲۱ فضای جنگلی، بسته سرمایهگذاری تهیه شده و سرمایهگذاران متقاضی بدون کاغذبازی اداری میتوانند با برندهشدن در مزایده کار خود را آغاز کنند و نیاز به دریافت مجوز از دستگاههای اجرایی متولی ندارند.
وی با بیان اینکه انتقال مدیریت پارکهای جنگلی به نفع شهرداریها است، تصریح کرد: امکان واگذاری مدیریت پارکهای جنگلی به بخش خصوصی هم وجود دارد اما سیاست استان تاکنون واگذاری مدیریت به شهرداریها بوده تا به رونق گردشگری و جذب گردشگر کمک بیشتری میکند.
معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان از مدیریت برخی شهرداریها به دلیل عمل نکردن به تعهدات موجود در کتابچه طرح و فعال نکردن ظرفیتها و بیتوجهی برای ارائه خدمات به گردشگران گلایه کرد و از شهرداران این شهرها خواست با عمل به تعهدات خود در مسیر رونق گردشگری استان گام بردارند.
صادقیان مدت زمان قرارداد واگذاری مدیریت پارکهای جنگلی را ۱۰ تا ۱۵ ساله اعلام کرد و گفت: قانونگذار امکان تمدید این طرح تا ۳۰ سال را در صورت رضایت از مجری طرح پیشبینی کرده است. سرمایهگذار در این طرح نیاز به هزینه کلان ندارد و با اقدامات اولیه از جمله ساخت چند آلاچیق، کلبههای چوبی و مانند آن از همان روز نخست میتواند از بستر آن به درآمد برسد.
وی از رسانهها خواست از ظرفیت اطلاعرسانی و آگاهیبخشی برای جذب سرمایهگذار در استان گلستان استفاده کنند.
واگذاری خدمات مدیریت پارکها و تفرجگاههای جنگلی شمال کشور به شهرداریها و بخشهای خصوصی از جمله طرحهایی است که عملیات اجرایی آن در قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه اقتصادی کلید خورد و در بند ج و ماده ۱۴۷ آن آمده که دولت به علت کمبود نیروی انسانی و پاسخگو نبودن اعتبارات ملزم و مکلف شد که خدمات مدیریت پارکهای جنگلی بخشهای خصوصی(حقیقی و حقوقی) نهادهای عمومی، وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و شهرداری واگذار کند.
استان مرزی گلستان بین ۲ قطب گردشگری شمال کشور و خراسان رضوی قرار دارد و هر ساله در ایام تعطیلات نوروز مسافران و گردشگران بیشماری از این مسیر گذر و یا بیتوته میکنند.