شناسهٔ خبر: 69986445 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار جدید کرمانشاه: تیم مدیریتی توانمند با رویکرد وفاق می‌تواند مشکلات استان را حل کند

کرمانشاه - ایرنا - منوچهر حبیبی استاندار جدید کرمانشاه با تشریح اولویت‌های کاری خود تاکید کرد که با بهره مندی از یک تیم مدیریتی توانمند و توجه ویژه به زنان و جوانان و با در پیش گرفتن رویکرد وفاق می‌توانیم مسائل و برنامه‌های استان را به خوبی پیش ببریم.

صاحب‌خبر -

منوچهر حبیبی در گفتگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار کرد: رویکرد وفاق از جمله تدابیر ریاست جمهوری است که به عنوان یک استراتژی و راهبرد مورد توجه و تاکید مدیریت جدید استان کرمانشاه خواهد بود چراکه معتقدم رویکرد وفاق ملی باعث افزایش سرمایه ملی می شود.

وی اظهار کرد: بنظرم رویکرد وفاق ملی یک تاکتیک نیست بلکه استراتژی و راهبرد است و آنچه که مد نظر ماست کاردانی و شایستگی و توانمندی افراد است و در واگذاری مدیریت‌ها حتما به توانمندی جوانان و بانوان توجه و تاکید جدی خواهد شد.

وی با تصریح بر اینکه تیم مدیریتی توانمند و کارا و توانا با رویکرد وفاق ملی می‌تواند برنامه های استان را به خوبی پیش ببرد؛ افزود: استان کرمانشاه دارای مزیت های نسبی و ظرفیت های فراوانی است که برای شکوفا شدن آن باید از یک تیم قوی کاری استفاده کرد.

استاندار جدید کرمانشاه ادامه داد: می توان ادعا و اذعان کرد استان کرمانشاه کلکسیونی از قابلیت ها و پتانسیل های مختلف است چراکه افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با عراق به عنوان ظرفیت کم نظیری دارد و مهمتر از آن با ۵ مرز رسمی و بازارچه مرزی تنها استان ایران است که با هر ۲ بخش اقلیم کردستان و عربی کشور عراق مرز مشترک دارد.

حبیبی به وجود منابع نفت و ۷۰ تا ۸۰ درصد ذخایر قیر طبیعی ایران در کرمانشاه اشاره کرد و گفت: برخورداری از ظرفیت های گردشگری با حدود ۴۶۰۰ اثر تاریخی و ۲۲۰۰ اثر تاریخی ثبت ملی و ۳ مورد ثبت جهانی، کرمانشاه را در جایگاه خاصی قرار داده است بطوریکه فقط منطقه اورامانات آن می‌تواند قطب گردشگری ایران باشد ضمن اینکه نباید از ظرفیت گردشگری مذهبی و زائران اربعین غافل شد.

وی اظهار کرد: مرکزیت مدیریت و راهبری تعاملات تجاری با کشور عراق در مرزهای استان کرمانشاه تعریف شده است؛ همچنین هاب منطقه ای حمل و نقل به واسطه موقعیت ویژه استان کرمانشاه و واقع شدن در محورهای اصلی داخلی و خارجی به خودی خود ظرفیت بالایی است.

وی گفت: ۴.۵ درصد از کل تولیدات کشاورزی کشور ماحصل تلاش ۱۲۵ هزار بهره بردار کرمانشاهی است و استان را در تولید محصولات استراتژیک مانند گندم و ذرت در ردیف استانهای برتر ایران قرار داده است.

تجارت محور توسعه کرمانشاه خواهد شد؛ اقتصاد روستاهای استان حتما متحول می‌شود

استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از گفتگو با ایرنا به حضورش در جلسه (دیروز) هیات دولت اشاره کرد و گفت: آنچه در جلسه هیات دولت با حضور رییس جمهور و وزیران به عنوان برنامه‌ها و رویکردها و جهت گیریهای توسعه ای مطرح کردم و مورد تاکید رییس جمهور هم بود؛ امیدوار کننده است.

حبیبی در تشریح این برنامه ها و جهت گیری‌ها به چند بخش مهم آن اشاره کرد و افزود: توجه به معیشت مردم کرمانشاه قطعا در اولویت کاری بنده خواهد بود و این مهم با جدیت پیگیری خواهد شد؛ بحث بااهمیت استراتژیک تجارت به عنوان محور توسعه استان را حتما تقویت می‌کنیم؛ استراتژی توسعه استان باید مبتنی بر توسعه تجارت بازارهای مرزی باشد؛ بازارچه های مرزی استان باید این ظرفیت را داشته باشند که حداقل ۵۰ درصد ظرفیت صادراتی ایران در عراق را پوشش دهند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر صادرات از بازارچه های مرزی کرمانشاه عدد ۳.۵ میلیارد دلار در سال را نشان می‌دهد که قابلیت افزایش تا ۵ میلیارد دلار را دارد.

وی تدوین توسعه صنعتی دقیق و درست و توجه به مزیت‌های رقابتی مانند کشاورزی و آبرسانی و گلخانه‌های هوشمند در استان کرمانشاه را مورد اشاره قرار داد و گفت: توریست درمانی از مهمترین ظرفیت هایی است که با همکاری وزارت بهداشت و میراث فرهنگی آن را فعال خواهیم کرد.

استاندار جدید کرمانشاه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی و بویژه طرح گرمسیری را ابزاری مهم برای توسعه اقتصادی استان کرمانشاه برشمرد و ادامه داد اقتصاد روستاها با توجه به رویکردهایی همچون بوم گری تقویت خواهد شد چراکه مثلا روستاهای پاوه بالاترین ظرفیت بومگردی و گردشگری را دارد که با تسهیل مقررات و تقویت امکانات و توسعه مهارت آن را تقویت خواهیم کرد.

سامانه گرمسیری بزرگترین طرح توسعه منابع آب و خاک تاریخ ایران به منظور مدیریت آب‌های سطحی و تامین آب شرب و کشاورزی و عمران و آبادانی و فرصتی برای پیشرفت و توسعه مناطق مرزی غرب کرمانشاه است.

حبیبی مشکل کمبود انرژی برق را مورد اشاره قرار داد و گفت: استفاده از روش تامین برق خورشیدی و انرژی پاک در استان کرمانشاه که حداقل ۱۰۰ روز کامل آفتابی و ظرفیت بالایی در این زمینه دارد حتما مورد توجه خواهد بود.

وی با بیان اینکه نرخ بیکاری استان کرمانشاه با متوسط کشور فاصله معناداری دارد، افزود: این موضوع آزار دهنده است و (نرخ بالای بیکاری) زیبنده استان کرمانشاه با این قابلیت‌ها و مزیت‌ها نیست لذا از طریق توجه به صنایع پایین دست نفت و پتروشیمی باید این بیکاری را مهار کنیم ضمن اینکه توجه به صنایع کوچک و تبدیلی در حوزه شهرک های صنعتی نیز می‌تواند بخشی از بیکاری را جبران کند.

استاندار کرمانشاه توسعه صنعت گردشگری و تقویت بازارچه های مرزی را هم در کاهش نرخ بیکاری موثر دانست و تصریح کرد برای تحقق آن تلاش خواهد کرد.

حبیبی ادامه داد: یکی از بحث‌های دیگری که در جلسه هیات دولت به عنوان برنامه مطرح شد مهار آبهای مرزی بود زیرا هم اکنون حدود ۴ میلیارد متر مکعب آب از مرزهای کرمانشاه خارج می‌شود که مهار آن زمین های زیادی را زیر کشت برده و موجب رونق کشاورزی و ایجاد شغل می شود.

استاندار جدید کرمانشاه که خاستگاهش حوزه مرکزی زاگرس است همچنین گفت: یکی از مشکلاتی که گریبانگیر جنگل های زاگرس شده آفات و بیماری جوانه خوار و برگ خوار بلوط است که زاگرس را با خطر جدی مواجه کرده است.

حبیبی افزود: باتوجه به اینکه زندگی و معیشت مردم و جوامع محلی با جنگل داری و باغداری گره خورده است و (درخت های بلوط) بخشی از منابع آبی را ذخیره می کند باید به این مهم در استان کرمانشاه توجه جدی و بیشتری شود.

وی خاطرنشان کرد: در این رابطه کارگروهی با دستور رییس سازمان برنامه و بودجه تشکیل شده که مسائل را دنبال می کند و با همکاری استانهای زاگرس نشین باید (برای رسیدن به نتیجه) دنبال شود.

استاندار کرمانشاه که در این گفتگو مستند به داده های علمی آماری و پشتوانه نظرات مردمی و تشکل های مردم نهاد سخن می گفت، ادامه داد: در بخش حمل و نقل پروژه راه آهن کرمانشاه - خسروی از مطالبات جدی مردم است و از نظر اقتصادی نیز اهمیت بسزایی دارد؛ این پروژه بخشی از کرویدور ریلی شرقی - غربی است که آسیای میانه را از طریق کشور عراق به سوریه متصل می کند و علاوه بر قابلیت ترانزیتی در حوزه گردشگری مذهبی نیز تاثیر گذار است که تاکنون فقط کمتر از ۴۰ درصد پیشرفت داشته است.

حبیبی گفت: راه آهن خسروی - بغداد توافقنامه دولت ایران و عراق با پشتوانه قوی کارشناسی دارد و حتما این مهم را دنبال خواهیم کرد؛ همچنین یکی از مسائل بسیار مهم حمایت از سرمایه گذاری داخلی و خارجی و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است و برای رونق استان کرمانشاه مورد توجه ما و حمایت ویژه دولت است.

وی با یادآوری همجواری کرمانشاه با عراق اظهار کرد: تلاش می‌کنیم دیپلماسی اقتصادی و سرمایه گذاری خارجی که در جلسه هیات دولت با حضور رییس جمهور مطرح شد را با جدیت بیشتری دنبال کنیم و امیدواریم که با همکاری و همیاری همه نهادها و مسوولان نتایج خوبی برای استان رقم بخورد.

استاندار جدید کرمانشاه در پاسخ به ایرنا مبنی بر ضعف زیرساخت‌های گردشگری که استان را در حوزه گردشگری مقصد تضعیف کرده است، با تایید این آسیب گفت: ماندگاری توریست و گردشگر می‌تواند تحول ایجاد کند لذا برای تبدیل استان کرمانشاه از معبر به "مقصد گردشگری "بحث تقویت و توسعه اقامتگاهها و هتل بصورت جدی دنبال و تلاش خواهد شد تا حوزه گردشگری بتواند بهره وری خودش را داشته باشد.

حبیبی در پاسخ به اینکه نگاهش به حوزه نرم افزاری رسانه به عنوان پیوست برنامه های سخت افزاری اجرایی مدیریت جدید استان کرمانشاه چگونه است؟ گفت: توجه به رسانه یک اصل است و معتقدم رسانه نه یک پیوست بلکه خودش اصل است و در کنار سایر پروژه ها و برنامه ها باید مورد توجه جدی باشد.

وی با تصریح بر اینکه نقش رسانه کلیدی و اثرگذار است، افزود: یکی از کارکردهای رسانه می‌تواند معرف برنامه های ما باشد و استان را در حوزه های مختلف مخصوصا گردشگری به خوبی معرفی کند ؛ شخصا به اصل رسانه اعتقاد دارم و تلاش خواهم کرد جایگاه آن در استان کرمانشاه به سطح واقعی خودش برسد تا کمک حال جدی (مردم و مسوولان) باشد.

وی خاطرنشان کرد: استان کرمانشاه به لحاظ گردشگری موقعیت ممتازی دارد و رونق آن بدون کار رسانه ای غیرممکن است.

به گزارش ایرنا هیات دولت در جلسه دیروز چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ به ریاست دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهوری با انتصاب «منوچهر حبیبی» به عنوان استاندار کرمانشاه موافقت کرد.

منوچهر حبیبی متولد ۱۳۵۰ کارمند رسمی وزارت کشور و دارای تحصیلات لیسانس راه و ساختمان، فوق لیسانس مدیریت و دکترای برنامه ریزی شهری است.

دکتر حبیبی از معدود استانداران کرمانشاه است که پله های کارشناسی تا مدیریتی را در روندی طولانی طی کرده و در کارنامه اجرایی خود به نوعی تمام معاونت های مهم استانداری اعم از سیاسی، عمرانی و اقتصادی را تجربه کرده است و از دیگر سو با تجربه مدیریت اجرایی در حوزه شهرداری و راه و شهرسازی بر این حوزه ها اشراف دارد.

منوچهر حبیبی بیستمین استاندار کرمانشاه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است و براساس آمار و سوابق پیش از انقلاب نیز استان کرمانشاه ۳۴ استاندار داشته است.