شناسهٔ خبر: 69984027 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مردم‌سالاری‌آنلاین | لینک خبر

پیش بینی رابطه ایران و آمریکا در دوره ترامپ از نگاه مسعود زریبافان - مردم سالاری آنلاين

مسعود زریبافان، فعال سیاسی اصولگرا بیان کرد: قطعا آمریکا با محدود کردن قدرت هسته ای صلح آمیز ایران دست از دشمنی ایران بر نخواهد داشت، بلکه با برجام های دو و سه و... سعی خواهد کرد ایران را از یک کشور قدرتمند و تمدن ساز به یک کشور فرمانبر و وابسته تبدیل کند.

صاحب‌خبر -

احتمالات بر سر مذاکرات میان ایران و آمریکا این روزها جدی تر مطرح می شود، همین امر هم سبب شده که مخالفان مذاکره ایران و آمریکا، از هر تریبونی به نهی مذاکره با واشنگتن و هزینه های آن بپردازند.

در همین راستا، خبرگزاری خبرآنلاین «یک سوال مشخص و مشترک» درباره مذاکرات ایران و آمریکا را با طیفی از سیاسیون چپ، راست و معتدل، مانند غلامعلی رجایی، حمیدرضا جلایی پور، محمد خوش‌چهره و محمد عطریانفر به اشتراک گذاشته و نگاه آنها به «مذاکرات رفع تحریم‌ها» را مورد واکاوی قرار داده است.

مسعود زریبافان، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت احمدی نژاد، در گفت و گویی مکتوب با خبرگزاری خبرآنلاین، تاکید کرد: قطعا آمریکا با محدود کردن قدرت هسته ای صلح آمیز ایران دست از دشمنی ایران بر نخواهد داشت، بلکه با برجام های دو و سه و... سعی خواهد کرد ایران را از یک کشور قدرتمند و تمدن ساز به یک کشور فرمانبر و وابسته تبدیل کند و تحقق آن را در تضعیف علمی و دفاعی و بخصوص تجزیه جغرافیایی و انهدام فرهنگی ایران میداند و در این راه از هیچ فتنه و شیطنت و زورگویی احتراز نمی کند.

مشروح گفت و گو مسعود زریبافان، فعال سیاسی اصولگرا را با خبرگزاری خبرآنلاین بخوانید؛

*******

* با روی کار آمدن دولت ترامپ این روزها در قالب گمانه زنی، پیش بینی و تحلیل بحث مذاکره بین ایران و آمریکا مطرح می شود، سیگنال های متفاوتی که رئیس جمهوری جدید آمریکا برای حل و فصل اختلافات با ایران فرستاده از یک سو و عزم دولت پزشکیان برای حرکت در مسیر حل تحریم ها احتمالاتی را مبنی براینکه دو کشور پای میز مذاکره مستقیم بنشینند را مطرح می کند. در کنار این موضوع «ترس از مذاکره» در طیف منتقدان دولت فعلی از تریبون های مختلف شنیده می شود. پیش شرط هایی که دو طرف پای میز مذاکره بنشینند و احتمالات درباره تحقق یا عدم تحقق از نگاه شما چیست و چه کسانی را پشت صحنه مخالف خوانی ها درباره مذاکره مستقیم تهران - واشنگتن می بینید.

برای تحلیل روابط ایران و آمریکا پس انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا و روی کار آمدن ترامپ، باید ابتدا بیش از چهار دهه رفتار آمریکا در قبال ایران را مورد بررسی قرار داد.

 حسب منش استکباری آمریکا روابط دو کشور در بیش از چهار دهه، همواره با چالش های بسیاری مواجه بوده و به رغم حسن نیت های چند باره ایران، روسای جمهوری آمریکا چه جمهوری خواه و چه دموکرات، ذره‌ای از رفتار خصمانه شان نسبت به ایران، نه تنها کاسته نشده، بلکه همواره به بهانه های واهی بر آن افزوده اند. لذا به نظر می رسد در شرایط جدید و با روی کارآمدن مجدد ترامپ، اتفاق خارق العاده ای جدیدی رخ ندهد.

در واقع دشمنی آمریکا از جنس دشمنی درنده خویی استکباری و جهان خواری است.

به نظر می رسد با نگاه های یک جانبه نگرانه ترامپ که خود را پایبند به هیچ اصول و مبانی و حتی معاهدات بین المللی نمی داند، که از جمله می‌توان خروج وی از برجام و برخی معاهدات بین المللی نام برد، روابط دو کشور بیش از هر زمان دیگری با پیچیدگی های بیشتری مواجه باشد. 

به همین دلیل آینده روابط ایران و آمریکا و نحوه رویارویی تهران و واشنگتن ظرف سال های آینده نیز با حضور ترامپ از ابهام بیشتری برخوردار خواهد بود.

با توجه به مراتب فوق، در پاسخ به این پرسش که: جمهوری اسلامی ایران در قبال امریکا چه راهبردی باید داشته باشد، می توان گفت با در نظر گرفتن جمیع جهات و با توجه به برخی الزامات راهبردی و منطقه‌ای، جمهوری اسلامی ایران بر پایه مقاومت تاریخی خود باید در برابر زیاده خواهی آمریکا و ترامپ ایستادگی کند و اسیر هیجانات زودگذر نشود.

 محتمل ترین سناریو در میان مدت بهره گیری از صبر پایدار برای اثبات حقانیت جمهوری اسلامی ایران در برابر آمریکا است که تلاش دارد با بد جلوه دادن شرایط ایران، خواسته های نامشروع خود را به کشورمان تحمیل کند.

باید به آمریکا فهماند که ایران با سابقه تمدنی خود، هرگز از حقوق حقه مردمش در حال و آینده کوتاه نخواهد، بلکه عزت و پایداری ایران در برابر زورگویان از جمله آمریکا به قوت خود باقی است و اجازه نمی دهد امریکا منافع از دست رفته خود از ایران را که با همت مردم و رهبری امام (ره) تحقق پیدا کرده و از یک کشور وابسته به یک کشور مستقل تبدیل شده است با ضعیف کردن قدرت علمی و دفاعی این کشور مجدد برای تامین منافع استکباری خود باز یابد.

جمهوری اسلامی منافع نسل های آینده کشورش را با منافع فریبنده، ظاهری و زودگذر، عوض نخواهد کرد و اجازه نمی‌دهد آنچه آمریکا بر سر کشورهایی مثل عراق، افغانستان و بخصوص لیبی آورده بر سر ایران بیاورد. قطعا آمریکا با محدود کردن قدرت هسته ای صلح آمیز ایران دست از دشمنی ایران بر نخواهد داشت، بلکه با برجام های دو و سه و... سعی خواهد کرد ایران را از یک کشور قدرتمند و تمدن ساز به یک کشور فرمانبر و وابسته تبدیل کند و تحقق آن را در تضعیف علمی و دفاعی و بخصوص تجزیه جغرافیایی و انهدام فرهنگی ایران میداند و در این راه از هیچ فتنه و شیطنت و زورگویی احتراز نمی کند.

تاریخ نشان داده که دشمنی آمریکا صرفاً با جمهوری اسلامی نیست بلکه دشمنی او برای کسب منافع نامشروع خود در کشوری با سابقه تاریخی و تمدنی درخشان و استثنایی "ایران" است و اگر آمریکا با جمهوری اسلامی دشمنی می‌کند بخاطر این است که: جمهوری اسلامی ایران با عزمی راسخ بر سر یکپارچگی کشور ایران و عزت و سربلندی و اقتدار ایران ایستاده و تلاش دارد کشور ایران را با محوریت مکتب اسلام به تمدن چند هزار ساله خود بازگرداند.