شناسهٔ خبر: 69983381 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون سازمان جهاد کشاورزی قم:

استحصال ماده پرخاصیت بره موم در قم به ۳۷۶ کیلوگرم رسید

قم - ایرنا - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در سال‌های اخیر استحصال فرآوردهای‌ مرتبط با زنبور عسل در قم رو به افزایش است و در همین رابطه امسال ۳۷۶ کیلوگرم بره بوم که یک محصول مفید برای درمان بسیاری از بیماری‌هاست در این استان تولید شد.

صاحب‌خبر -

منصور دیان اردستانی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: بره موم یک ماده تولید شده از صمغ و شیره درختان و گیاهان است. زنبور عسل در گشت زنی‌های مداوم خود، این صمغ‌ها را جمع آوری کرده، به کندو می‌آورد و با ترکیب کردن آن با دیگر مواد و همچنین اضافه کردن برخی آنزیم‌ها به این مواد اولیه، بره موم را تولید می‌کند.

وی افزود: این ماده طبیعی عامل اصلی ضدعفونی کردن و گندزدایی از کندوست. به همین علت است که کندو تا این حد پاکیزه بوده و هیچ آلودگی به عسل راه پیدا نمی‌کند. مواد موثر درون بره موم به گونه‌ای هستند که انواع میکروب‌ها را از بین برده و سلامت زنبورها و فراورده‌ها را تضمین می‌کند.

وی ادامه داد: با استفاده از بره موم گرد و خاک یا اجساد زنبورها و حشرات مزاحم کشته شده مومیایی و به بیرون فرستاده شده و خیلی زود با بره موم محیط‌های آلوده برطرف می‌شود. همچنین بره موم که از آن به عنوان چسب زنبور هم یاد می‌شود، نقش مصالح ساختمانی در کندو را دارد. از بره موم به عنوان درزگیر برای جلوگیری از ورود هر گونه آلودگی به کندو استفاده می‌شود که نقش بسیاری حیاتی و مهمی است.

اردستانی گفت: ترکیبات بره موم به مواردی همچون محل قرارگیری کندو از نظر جغرافیایی و پوشش گیاهی و همچنین گونه زنبور عسلی که بره موم را تهیه کرده وابسته است. از خواص درمانی بره موم می‌توان به جلوگیری از رشد و انتشار باکتری، ویروس و میکروب، مبارزه با عفونت‌های قارچی به وسیله مسدود کردن رشد قارچ‌ها و مخمرهای مختلف، جلوگیری از گسترش و انتشار هیستامین‌ها اشاره کرد.

وی افزود: این ویژگی باعث می‌شود تا بره موم یک ماده ضد آلرژی محسوب شود، کاهش آنزیم‌های افزایش دهنده فشار خون و تنظیم کننده کلسترول های خوب و بد موجود در بدن انسان ، کاهش التهاب یکی از ویژگی‌های فوق العاده بره موم است که باعث درمان یا بهبود بسیاری از بیماری‌های التهابی می‌شود، جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی و همچنین مبارزه با این سلول‌ها که منجر به ایجاد مرگ سلولی می‌گردد از مهمترین دلایلی است که از بره موم برای درمان سرطان‌های مختلف استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: بره موم یک ماده موثر برای سلامت استخوان‌ها و افزایش چگالی مغز استخوان است که منجر به جلوگیری از شکستگی استخوان و بسیاری از بیماری‌های استخوانی می‌شود، جوان سازی پوست و کمک به کلاژن سازی از دیگر ویژگی‌های بره موم است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت:‌ به همین علت هم برای زیبایی و هم برای ترمیم زخم این ماده مورد استفاده قرار می‌گیرد،. بره موم برای پاکسازی کبد از سموم مختلف مورد استفاده است که خود باعث کمک به درمان بسیاری از بیماری‌های این ناحیه حساس از بدن انسان‌ها است. همچنین نظیم قندخون و کمک به جذب انسولین تولید شده در لوزالمعده، این ماده را برای درمان دیابت موثر کرده‌است.

وی افزود: با توجه به خواص بیان شده سازمان جهاد کشاورزی قم با برگزاری کلاس‌های آموزشی و ترویجی برای زنبورداران استان، تلاش کرده تا استحصال بره موم مورد توجه بیشتر بهره‌برداران باشد و همین موضوع موجب شده تا میزان استحصال این محصول ارزشمند توسط زنبورداران روند افزایشی پیدا کند.

به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم در زمینه‌های مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن می‌توان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخم‌گذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبه‌های ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.

این بخش ۶ درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش‌از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.