به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعپرس، «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی امروز (چهارشنبه) در ابتدای نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک آتشبس در لبنان اظهار داشت: رزمندگان حزبالله با افتخار، عزت و درایت در مقابل رژیم صهیونیستی جنگیدند و هرگز اجازه ندادند یک وجب از خاکشان علیرغم تمام جنایتها به تصرف دشمن دربیاید.
۵۰ تا ۷۵ درصد از درآمد خانوادهها صرف هزینه مسکن میشود
قالیباف در ادامه در پاسخ به سوالی در حوزه مسکن گفت: ۵۰ تا ۷۵ درصد از درآمد خانوادهها صرف هزینه مسکن میشود؛ اگر خانواده صاحب مسکن شود یکی از بزرگترین مشکلات معیشتی آنها را رفع کردهایم.
رئیس مجلس افزود: مسائل اقتصادی و مسکن در اولویتهای ما بود و به همین خاطر موضوع تولید مسکن، جلوگیری از احتکار مسکن و قوانین قیمت استیجار مسکن در دستور کار قرار گرفت و هر سه قانون در این حوزه تصویب و ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه دولت نباید مسئول ساخت و تولید مسکن باشد و طبیعتا مردم، شرکتها و بنگاهها میتوانند مسکن بسازند، خاطرنشان کرد: دولت مکلف است زمین را برای ساخت مسکن تامین کند. ۵۰ تا ۷۰ درصد قیمت تمام شده مسکن پول زمین است و دولت باید زمین در اختیار مردم قرار دهد، دولت باید برای طبقات پایین جامعه زمین رایگان در اختیار آنها قرار دهد.
عملیات وعده صادق ۳ حتمی است
قالیباف در پاسخ به سوالی مبنی بر آتش بس در لبنان و صحبت نتانیاهو که گفته تمرکز ما بر ایران است، گفت: ما از توافق آتش بس استقبال میکنیم این آرامش در لبنان برقرار شده و امیدواریم این آرامش در غزه برقرار شود.
وی با تاکید بر اینکه نتانیاهو گفته تمرکزش بر ایران است حرفی گزاف است، افزود: وقتی جنگ لبنان شروع شد و سید حسن نصرالله را به شهادت رساند و جنایت پیجرها را انجام دادند همه احساسشان این بود حزب الله تضعیف شده است، در سفر به بیروت در میان دود، آتش و فشار بر مردم داغدار که مردانش میجنگیدند و زن و کودکانشان خانه و کاشانه خود را از دست دادند من در آنها صبر و درایت دیدم و حزب الله را زنده دیدیدم.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: در ژنو گفتم حزب الله زنده تر از گذشته است و شما دیدید نتانیاهو کثیف با هفت لشکر در جنوب آمد که آنجا را تصرف کند و هرگز نتوانست کاری کند و رجز خوانی نکند چراکه شکست خورد و تا دیشب حزبالله به تل آویو حمله کرد و این قدرت اسلام است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما هم حتما وعده صادق ۳ را داریم و این تصمیم ماست و زمان آن هم جزو عملیات است.
قالیباف در ادامه درباره افزایش حقوق بازنشستگان بین ۲۰ تا ۳۰ درصد گفت: در بودجه ۸ درصد در قانون خانواده و جوانی جمعیت پیشبینی شده است و به این معنا است که افرادی که حقوق آن ها ۲۰ یا ۳۰ درصد اضافه میشود آن ۸ درصدنیز یه آن اضافه میشود. سعی شده است تا برای افرادی که حقوق کمتری دارند تورم جبران شود. حداقل حقوق ۱۳ میلیون پیش بینی شده است و برای بازنشستگان ۱۱ میلیون و هفتصد هزار تومان پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: افرادی که ماهانه ۲۴ میلیون تومان حقوق داشته باشند از مالیات معاف هستند. در بودجه ۱۱ میلیارد یورو هم برای کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی پیش بینی شده است.
عقلانیت مجلس دوازدهم از مجلس یازدهم بیشتر است
قالیباف تصریح کرد: مجلس محل نگاهها، سلیقهها و نظرات مختلف است و زیبایی آن نیز به همین است و اگر همه یک حرف بزنند باعث خستگی میشود. بنده هیچ مشکلی در این زمینه نمیکنم و این موضوع را زنده بودن و پویایی مجلس میدانم و معتقدم مجلس دوازدهم از مجلس یازدهم عقلانیت آن بیشتر است.
وی افزود: هماهنگی بین قوا از وظایف رهبری است و برخی اوقات به درخواست سران این جلسات در محضر رهبر انقلاب برگزار خواهد شد. همه به این موضوع متعهد هستیم که به مسیر قانون عمل کنیم البته باید گفت همه تصمیمات سران قوا مدت آن یک سال است.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: وفاقی که بخواهد با یک فوریت لایحهای زیر سوال برود همان اگر نباشد بهتر است. این حرف دولت و مجلس است که برنامه هفتم میثاق کلی ما است. برخی اوقات در این برنامه موضوعات را قبول داریم اما روشهای ما متفاوت است. ما در موضوعات مهمی مانند انرژی و مسکن باید خیلی منسجم تر کار را دنبال کرده و پیش ببریم. در حوزه نظارت، مجلس یک سازوکار سیستمی و جمعی دارد.
همکاریهای بین پارلمانی بین ایران و چین
قالیباف در مورد همکاریهای بین پارلمانی بین ایران و چین اظهار کرد: بدون شک چین یکی از کشور های دوست، نزدیک و متحد ما است و کشوری است که ما با آن روابط عمیق راهبردی داریم و باید آن را توسعه بدهیم. این اراده همه مسئولین در کشور ما است. یک ارتباط عمیق راهبردی بر اساس داشتن دوست و دشمن مشترک و منافع کشورها تشکیل میشود که ما در این زمینه روابط دوجانبه، منطقهای و بینالمللی را دارا هستیم و این تصمیم قطعی و اراده دو کشور است و ما معتقدیم که باید پایه های روابط به منطقهای و بینالملل برسد.
وی درباره موضوع گرانی و تورم اقتصادی در کشور گفت: زمانی میگوییم تورم و گرانی است گاها به سراغ کاسب ها میرویم اما آنها ریشه تورم و گرانی نیستند بلکه ریشه تورم گرانی در میرداماد و پاستور و بهارستان است؛ یعنی بانک مرکزی، دولت و مجلس باید تورم را حل کنند نه کسبه بازار و فروشگاه ها.
قالیباف تاکید کرد: تورم دو علت اساسی دارد علت اول بانکها هستند به این معنا که نقدینگی و پایه پولی افزایش پیدا میکند و موجب تورم میشود. هزینههای دولت بالا رفته و برای آن اوراق صادر میکنیم در حالی که تولید ناخالص داخلی بالا نمیرود اما هزینه های جاری را افزایش میدهیم. در فصل مربوط به اقتصاد در برنامه هفتم راهکار ارائه شده است و همه موارد پیشبینی شده است.
رئیس قوه مقننه درباره ناترازی انرژی در کشور اظهار کرد: بارها من به موضوع انرژی اشاره کردم که این دغدغه جدی شخص رئیس جمهور نیز هست. روز گذشته برداشت اشتباهی شد. یه نظر شما ۳۰ میلیون لیتر بنزینی که قاچاق میشود با دبه و وانت و شوتی است؟ در این رابطه همه مسئولیم و وظیفه هرکسی معلوم است. ما معتقدیم بحث مربوط به انرژی کالای اساسی دولت است و یکی از بزرگترین مصرف کنندگان این موارد هم خود بخش های مربوط به دولت هستند.
گره زدن اقتصاد را به مذاکره درست نمیدانم
وی درباره مذاکرات ایران و آمریکا گفت: بنده جز آن افرادی بودم که همیشه گفته ام تحریم کاغذ پاره نیست و در اقتصاد ما اثر دارد. قانون اقدام راهبردی نیامد که مانع برجام بشود بلکه آمد تا موجب تسهیلگری شود. اما مگر با آمریکا مستقیم مذاکره نشد پس صداقت آنها کجا رفت؟ خب ما نباید بگذاریم این موارد اتفاق بیفتد. شما ببینید آژانس در گزارش قطعنامه ای که صادر کرده است چه رفتاری انجام داده است.
قالیباف اضافه کرد: بنده حتما گره زدن اقتصاد را به مذاکره درست نمیدانم، ما باید در حوزه مذاکره هدف نهایی و غایی خود را دنبال کنیم.
وی تصریح کرد: رئیسجمهور جدید آمریکا برای ما با رقیبش فرق میکند. رئیس این دولت شهید سلیمانی را به قتل رسانده است پس حتما فرق میکند. امروز که نگاه میکنیم ترکیبی که برای همکاران خود انتخاب کرده است وقتی به سوابق آنها نگاه میکنیم میبینیم که آنها همیشه خلاف ملت ایران عمل کردهاند.
رئس مجلس ادامه داد: البته ما هیج قضاوتی را نداریم و منتظریم ببینیم در عمل آنها چه میکنند. نکته مهمی که باید به آن توجه بکنند این است که نتانیاهو در باتلاقی فرو رفته است و نباید رئیس دولت جدید آمریکا در باتلاقی که نتانیاهو در منطقه ایجاد کرده است عمل کند.
وی در پاسخ به این سوال که پس از پیروزی در مقابل رژیم صهیونیستی، جمهوری اسلامی ایران و به ویژه منشور اسلامی چه برنامههایی برای حمایت از مردم لبنان دارد؟ خاطرنشان کرد: پیوند ما با مردم لبنان یک پیوند بسیار قدیمی و تاریخی است و حتما توجه داشتید که مقام معظم رهبری به نقش بزرگان دینی لبنان اشاره کردند و همینطور که این ارتباطات تا امروز بوده است حتما در آینده هم همینگونه ادامه پیدا میکند.
۲۳ آذر قانون عفاف و حجاب ابلاغ میشود
قالیباف درباره عدم زیرساختهای لازم برای اجرای قانون عفاف و حجاب در کشور بیان کرد: زمانی که وقتی قانون حجاب را در مجلس دنبال میکردیم. قانون نداریم و حالا که قانون آن ابلاغ شده است به شما میگویم که قانون داریم، آن زمان میگفتند قانون نداریم و سریعتر قانون را بنویسید، مطلب اول این است که حجاب قانون داشت.
وی با تاکید بر اینکه قانون عفاف و حجاب لایحهای است که از سوی قوه قضائیه تنظیم و به مجلس ارسال شده است، ادامه داد: این قانون ۹ ماده داشت، و بیشتر بخش قضائی لایحه مورد توجه قرار گرفته بود، موضوع جرم انگاری مطرح بود و دولت نیز آن را به ۱۴ ماده افزایش داد و برخی از مواد به این قانون اضافه شد، ما در مجلس به این جمعبندی رسیدیم که باید ابعاد مختلف حجاب دیده شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی به ابعاد شرعی و دینی حجاب پرداخت و گفت: حجاب بعد سیاسی و فرهنگی دارد، همینطور بعد هویتی فلسفی دارد و یک موضوع پیچیده اجتماعی است. نمیتوانیم سلبی به این موضوع نگاه کنیم و باید همه ابعاد آن را در نظر بگیریم. لازم است ایجابی به آن نگاه کنیم و مجلس به این صورت به این لایحه نگاه کرد.
قالیباف در ادامه بیان کرد: مجلس بعد از حادثه ۱۴۰۱ گزارش تهیه کرد و گفت ۳۲ دستگاه مسئول بودند، که ابعاد حجاب را پوشش دهند و بخشی از این موضوع اقدامات سلبی بوده است که جز نیروی انتظامی که مأموریت خود را دنبال کرده است و در جاهایی زحمت کشیده و جایی هم اشکال داشته است، من هم یک زمان فرمانده نیروی انتظامی بودم و از این اتفاقها ممکن است رخ دهد و در همه جای دنیا نیز ممکن است اتفاق افتد، ما رسماً در صحن مجلس گفتیم ۳۲ دستگاه دیگر که ۳۱ دستگاه آن وظایف خود را انجام ندادهاند و حالا ما مجدداً قانونی بنویسیم، چه چیزی را قرار است حل کنیم. ما با این قانون وظایف دستگاهها و تکالیفشان را مشخص کردیم تا وظایف خودشان را انجام دهند.
وی در رابطه با بخش جرم انگاری لایحه عفاف و حجاب گفت: تلاش کردیم سطح بندی لایحه را مشخص کنیم، سعی کردیم جلوی هرگونه درگیری مستقیم را بگیریم و در قانون دیگر گشت ارشاد نیست. به این موارد دقت کردیم و ضمانت اجرایی قانون را مشخص کردیم کشف حجاب و بدحجابی، برهنگی و اینها را کاملاً شفاف کردهایم. دستورالعملهای لازم را باید مطابق این قانون بنویسند و لازم است امکانات و تجهیزات فراهم شود، در حوزه جرم انگاری در مرحله اول اگر کشف حجاب رخ دهد به صورت پیامک تذکر میدهند، اینطور جریمه مرحله اول ثبت میشود اما اقدام نمیشود و اگر مجدداً تکرار شود باز تذکر دریافت میکنند و جریمه مرحله دوم مشخص میشود.
قالیباف درباره مافیای خودرو اظهار کرد: نمیخواهم بگویم خودرو مافیا دارد یا ندارد، ولی در نوع سیاستگذاریهای ما در خودرو اشتباه کردهایم و این وسط دلالها منفعتش را میبرند و امروز با فروش خودرو لاتاری میگذاریم که معلوم هم نیست چه کسانی برنده میشوند و این اشکالات به دلیل نبود رقابت است.
وی افزود: اگر به تولید هم بیش از اندازه رانت بدهیم، خودمان با دست خودمان آن را از بین میبریم. تولید باید درونزا باشد. از مدیریت تا سرمایه و بازار همگی در موفقیت کالا و بازار آن مؤثر است و ما رقابت را در کشور در حوزه خودرو از بین بردهایم.
رئیس قوه مقننه در پاسخ به این سوال که آیا مجلس برنامهای برای تقویت بودجه فرهنگی کشور دارد؟ اظهار داشت: در بودجه سال گذشته به مسئله فرهنگ توجه کردیم. حتماً موضوعات اقتصادی اولویت ماست اما به این معنا نیست که فرهنگ مورد توجه نیست.
وی با بیان اینکه حتماً موضوعات فرهنگ در اقتصاد هم بسیار اثر گذار است، افزود: یکی از جاهایی که در پیشرفت اقتصادی میتواند مؤثر باشد اقدامات فرهنگی است. در سال گذشته نیز از بخش سود شرکتها هم درصدی را برای حوزه فرهنگ اخصاص دادیم که رقم قابل توجهی شد.
درباره افزایش قیمت بنزین به جامعه شوک وارد نکنیم
قالیباف درباره افزایش قیمت بنزین گفت: برای جلوگیری از اصلاح و یا هدرروی که وجود دارد تنها راه آن و یا اولین راه آن افزایش قیمت نیست و حتی اولین فرآوردهای که بخواهیم بحث کنیم شاید آن بنزین نباشد.
وی افزود: در انرژی سهم بنزین حدود ۹ درصد است اما سهم گاز ۷۰ درصد است. لذا اگر بخواهیم چارهاندیشی کنیم، باید بدانیم از کجا باید شروع کنیم. همه ما قبول داریم که این نوع مصرف کردن و این نوع قیمت گذاری حتماً کار درستی نیست و این نیز به عنوان یک مسئله باید آن را به رسمیت بشناسیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر دولت قرار است انتفاع آن را ببرد با اولویت مردم نیز باید انتفاع آن را ببرند. از بنزین ۵۲ درصد از خانوارها استفاده میکنند و یارانه به آنها تعلق میگیرد. دقیقاً ۴۸ درصد از خانوارها اصلاً خودرو ندارند که بنزین به آنها تعلق گیرد. پس نابرابری یک بحث بسیار دردناکتر از ناترازی است. ظلم مضاعف است.
وی افزود: معتقدم برای انرژی بسیار دقیق باید بپذیریم و باید با مردم حرف بزنیم و نخبگان به میدان آیند و شوک وارد نکنیم.
قالیباف درباره روابط میان ایران و عراق در سطح مجالس دو کشور گفت: بر اساس سیاستهای خارجی که جمهوری اسلامی ایران دارد، روابط پارلمانی خوبی میان ایران و همسایه ها و به خصوص میان ایران و عراق برقرار است.
وی ادامه داد: در بحث های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی روابط دو جانبه میان ایران و عراق جاری است و بیشترین مبادلات اقتصادی و موضوع گردشگری و سفر عتبات میان دو کشور جاری است. حتما آمریکا از این روابط راضی نیست و تلاش میکند تا مشکلاتی بوجود آورد. تلاش دو پارلمان و دو دولت بر حل مشکلات امنیتی مرزی و اقتصادی است.
باید یک حکمرانی در فضای مجازی داشته باشیم
قالیباف در پاسخ به سوال دیگری درباره موضوع فیلترینگ اظهار کرد: من در زمان انتخابات خیلی شفاف و روشن به این موضوع اشاره کردم که من با فیلترینگ به این شکلی که الان وجود دارد مخالف هستم.
وی افزود: فیلترینگی که الان اتفاق افتاده اساسش براساس حوادثی بود که در سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد و لازم بود که این کار انجام شود اما به نظر من ادامه آن به این شکل صحیح نبود و ما باید زودتر از این در این زمینه تصمیم میگرفتیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اینکه چرا درست نبود به این دلیل بود که امروز ما قریب به یکسال و اندی نزدیک به دو سال است که این اتفاق افتاده، برگردیم ببینیم آیا امروز که فیلتر کردهایم به کاهش آسیبهای اخلاقی و امنیت روانی دسترسی پیدا کردهایم؟ ما این را بر اساس یک تصمیم اضطراری گرفتیم اما یک محکی هم هست که ببینیم آیا واقعا این اتفاق افتاده است یا نه.
قالیباف ادامه داد: امروز گزارشها، عدد و رقمها و اخبار را که نگاه میکنیم این را تایید نمیکند و میگوید اینگونه نبوده است از طرفی آیا ما قبول داریم که باید از آسیبهای اخلاقی و امنیت روانی جلوگیری کنیم، آیا قبول داریم باید یک حکمرانی در فضای مجازی داشته باشیم که این هم شرط عقل است و تجربه دنیا هم هست و ما حتماً نیاز داریم این کار را هم انجام دهیم.
رییس مجلس در پاسخ به سوالی در ارزیابی از سطح همکاری راهبردی بین ایران و روسیه و اولویتهای دو کشور برای شراکت بلند مدت گفت: روسیه از کشورهای همسایه با منافع مشترک است که در حوزه انرژی و مسائل دفاعی و تجهیزات و الکترونیک ارتباطات نزدیک داریم و در بحث ترانزیت و کردیور فرصت های اساسی و جدی داریم.
وی افزود: فکر میکنم نتوانستیم از همه ظرفیتها به درستی استفاده کنیم. البته در این سالها شتاب بیشتری گرفته است.
انتهای پیام/381
∎