به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در نشست خبری با اهالی رسانه، به سوال خبرگزاری ایسنا، درباره مسکن پاسخ داد. خبرنگار ایسنا پرسید،« مجلس یازدهم قانون جهش قیمت مسکن و ساماندهی اجاره بها را تصویب کرد، شما انتقاداتی از اجرای این دوقانون داشتید و برابر برخی خبرها ۳۰ برابر مساحت تهران زمین احتکار شده، اولا این خبر را تایید می کنید یا نه و مجلس به عنوان نهاد قانونگذار چه اقدامی می تواند بکند که رویای خانه دار شدن مردم کوتاه تر شود؟»
محمدباقر قالیباف در پاسخ به این سوال گفت: این بحث را در داخل صحن مجلس و سالروز تشکیل بنیاد مسکن مطرح کردم، مطمئنم و متوجه این موضوع هستم که مساله مسکن در معیشت مردم بسیار مهم و اساسی است و همینجا از همه عزیزان می خواهم که موضوع مسکن را رها نکنند.
وی افزود: هرکاری برای معیشت مردم کنیم نهایتا ۲۰ درصد یا مثل امسال تا ۳۰ درصد افزایش حقوق می دهیم یعنی به اندازه تورم هم نمی توانیم جبران حقوق کنیم و امروز هزینه مسکن در خانواده به گونه ای است که حداقل بین ۵۰ تا ۷۰ درصد خانواده ها را درآمدها را به خودش جذب می کند از تبعات اجتماعی بگذریم، رسم است که می گویند دو بار اسباب کشی جهاز را منهدم می کند پس معتقدم اگر مسکن خانواده ها حل شود و خانواده ها صاحب مسکن شوند یکی از بزرگترین مشکلات معیشتی را حل کردیم.
قالیباف تاکید کرد: وقتی مشکلی را به رسمیت نمی شناسیم به نوعی از کنارش رد می شویم، ما باید مشکل مسکن را به رسمیت بشناسیم و از همه ظرفیت ها استفاده کنیم. اگر یک نفر در طول عمرش یک سوم از حقوقش را در هر ماه ذخیره کنه و در دهک های یک تا ۵ باشه در طول ۷۰ سال قادر نخواهد بود یک خانه زیر ۱۰۰ متر برای خودش بخرد.
رئیس مجلس گفت: اما مجلس باید چه می کرد؟ ما در مجلس به عنوان قانونگذار مسکن را در اولویت گذاشتیم اول تولید مسکن را دنبال می کردیم و دوم جلوی احتکار مسکن را بگیریم. بحث بعدی بحث اجاره مسکن و کنترل نرخ مسکن و قوانین بین موجر و مستاجر بود. هر سه قانون در مجلس تصویب و ابلاغ شده است. قانونگذاری شده است در برنامه هفتم توسعه هم به آن توجه کردیم، و در قانون دائمی جهش تولید شیوه های ساخت مسکن پیش بینی کردیم.
قالیباف گفت: الان روش های اجرایی که در مسکن اتفاق می افتد درست نیست. دولت نباید مسئول ساخت و تولید مسکن باشد طبیعتا مردم خودشان می توانند بسازند شرکت ها و بنگاه ها بسازند دولت چه کاری باید بکند؟ دولت باید زمین را برای مسکن تهیه کند زمین حداقل ۵۰ درصد تا ۷۰ درصد قیمت تمام شده یک خانه پول زمین است، دولت باید زمین را در اختیار مردم بگذارد یک جایی زمین را مجانی در اختیار مردم بگذارد این حق مردم است این از انفال است مخصوصا برای طبقات پایین. در واقع طبقات پایین جامعه که قدرت خرید زمین را ندارند باید از دولت زمین دریافت کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با طرح این موضوع که ۱۵ درصد از کل جغرافیا و سرزمین قابل سکونت است ادامه داد: الان کمتر از یک میلیون هکتار تحت پوشش مسکونی داریم، سازمان ملی زمین و مسکن بیش از زمینهایی که در آنها ساختمان احداث شده است و در اختیار دارد همین مقدار زمین در تملک دارد که ساخته نشدهاند و اینها یا در حریم هستند و یا در داخل محدوده قرار دارند. حدود ۳۰۰ هزار هکتار از این اراضی که حدود دو دهم درصد مطابق برنامه هفتم توسعه است پیش بینی کرده و دولت را مکلف کردهایم که این زمینها را در اختیار نیازمندان مسکن قرار دهد.
2727