شناسهٔ خبر: 69971835 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

قالیباف در نشست خبری:

مجلس دوازدهم از مجلس یازدهم عقلانیت انقلابی بالاتری دارد/ وفاقی که بخواهد با رأی نیاوردن یک لایحه به هم بخورد، نباشد بهتر است مجلس دوازدهم از مجلس یازدهم عقلانیت انقلابی بالاتری دارد/ وفاقی که بخواهد با رأی نیاوردن یک لایحه به هم بخورد، نباشد بهتر است

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: وفاقی که بخواهد با رأی نیاوردن یک لایحه به هم بخورد، نباشد بهتر است، ما وقتی حرف از وفاق و همکاری می‌زنیم، اینها باید یک مبانی داشته باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست مطبوعاتی محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با اصحاب رسانه به مناسبت سالروز شهادت شهید مدرس که به‌عنوان روز مجلس نامگذاری شده است؛ امروز (۷ آذر ۱۴۰۳) برگزار شد.

قالیباف در ابتدای این نشست بیان کرد: ضمن تسلیت ایام فاطمیه به تمامی دوستداران اهل بیت (ع)، به برادران و خواهران عزیز حاضر در جلسه خوشامد می‌گویم و از پذیرش دعوت ما و حضور در این مراسم تشکر می‌کنم. همچنین از همه اصحاب رسانه به خاطر نمایندگی افکار عمومی و پیگیری خواسته‌های مردم قدردانی می‌کنم.

وی افزود: رسانه‌ها با ارائه پیشنهادهای سازنده به مسئولان کشور در سطوح مختلف یاری می‌رسانند. یکی از انتقادهایی که به من وارد شده بود، این بود که چرا در دوره قبل کنفرانس خبری برگزار نکردم. در روز خبرنگار وعده دادم که در این دوره از خدمت در مجلس، حداقل دو بار در سال و در صورت نیاز، نشست خبری برگزار کنم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: خوشحالم که شاهد آتش‌بس در لبنان هستیم و از این آتش‌بس استقبال می‌کنیم. از اینکه مردم عزیز لبنان توانسته‌اند از زیر ظلم و بمباران‌های جنایتکارانه رژیم صهیونیستی، امشب را در آرامش به سر ببرند، خداوند را شاکر هستیم. همچنین بابت اینکه رزمندگان حزب‌الله با عزت، افتخار و شجاعت در برابر دشمن مقاومت کردند و هرگز اجازه ندادند حتی یک وجب از خاک خود در بمباران‌های دشمن به تصرف آنها درآید، از درگاه خداوند شکرگزاریم.

در ادامه قالیباف در پاسخ به سوالی درباره وضعیت مسکن و اقدامات مجلس در این زمینه، گفت: موضوع تعیین زمین به اندازه ۳۰ برابر مساحت تهران، در سالروز تأسیس بنیاد مسکن مطرح شده و نه در صحن مجلس. این موضوع به صحبت‌های او در حدود یک ماه قبل برمی‌گردد.

قالیباف با تاکید بر اهمیت مسئله مسکن در معیشت مردم، بیان کرد: مسکن یکی از مسائل اساسی و مهمی است که نباید از آن غفلت شود. او تصریح کرد که افزایش حقوق‌ها معمولاً بین ۲۰ تا ۳۰ درصد است و با توجه به تورم، این افزایش‌ها نمی‌توانند هزینه‌های زندگی را جبران کنند. در حال حاضر هزینه مسکن در بودجه خانواده‌ها به طرز چشمگیری افزایش یافته و بین ۵۰ تا ۷۵ درصد از درآمد آنها را به خود اختصاص می‌دهد، که منجر به بروز مشکلات فرهنگی و اجتماعی زیادی می‌شود، مانند دشواری‌های ناشی از جابجایی‌های مکرر.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد : حل مشکلات مسکن می‌تواند بسیاری از مسائل معیشتی خانواده‌ها را برطرف کند. رفاه و منزلت اجتماعی نیز به این موضوع وابستگی دارند.

به اعتقاد قالیباف، برای هر موضوعی باید دو نکته را مدنظر داشت: ابتدا، مسئولین باید مسئله را به رسمیت بشناسند و کنار نگذراند. سپس، باید با نظرات منتقدان و صاحب‌نظران و با استفاده از خرد جمعی، به راه‌حل‌ها پرداخت.

قالیباف تأکید کرد که به رسمیت شناختن مشکل مسکن ضروری است. اگر فردی یک سوم حقوق ماهیانه خود را پس‌انداز کند و از دهک‌های پایین جامعه باشد، طی ۷۰ سال قادر به خرید یک خانه زیر ۱۰۰ متر نخواهد بود.

وی افزود: در مجلس به عنوان نهاد قانون‌گذار، مسائل اقتصادی را در اولویت قرار داده‌ایم که مهم‌ترین آن‌ها حوزه مسکن است. ابتدا باید بر تولید مسکن تمرکز کنیم و در کنار آن، مانع احتکار مسکن شویم. ما تلاش کرده‌ایم تمامی کسانی که قدرت ساخت مسکن دارند، از جمله بساز بفروش‌ها، بانک‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی را درگیر این فرآیند کنیم. در حال حاضر، تخمین زده می‌شود که یک میلیون واحد مسکونی در تهران احتکار شده است.

رئیس مجلس همچنین به تنظیم رابطه بین موجر و مستأجر و کنترل نرخ اجاره‌بها اشاره کرد. او گفت که قوانین مربوط به این موضوعات در حال حاضر تصویب و ابلاغ شده‌اند. در فصل پنجم برنامه هفتم، از مواد ۵۰ تا ۵۵ قانون، به طور خاص مسائل مربوط به نظام تأمین مسکن روستایی، بافت‌های فرسوده و تمام مراحل لازم برای بهبود وضعیت موجود در نظر گرفته شده است. همچنین، در قانون جهش تولید، روش‌های نوینی برای تولید مسکن پیش‌بینی شده‌اند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود به یکی از چالش‌های عمده در حوزه مسکن اشاره کرد و گفت: زمین، به‌ویژه در فرآیند ساخت مسکن، سهم بسیار زیادی از هزینه‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.  حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد از قیمت تمام شده مسکن مربوط به هزینه زمین است.

وی تأکید کرد که برای حل این معضل، دولت باید زمین‌های مورد نیاز برای ساخت مسکن را در اختیار مردم قرار دهد، به‌خصوص برای اقشار کم‌درآمد که توان خرید زمین را ندارند. این رویکرد به عنوان یک راهکار برای کاهش هزینه‌ها و تسهیل دسترسی به مسکن برای طبقات پایین جامعه مطرح شده است. زمین از انفال است و به همین دلیل مردم باید بتوانند به راحتی به آن دسترسی داشته باشند.

قالیباف در ادامه صحبت‌های خود به لزوم تسهیلگری دولت در فرایند اعطای زمین و ساخت مسکن برای مردم اشاره کرد.

به گفته وی؛ دولت باید نقشی فعال در فراهم کردن زیرساخت‌ها و تسهیلات برای مردم ایفا کند. این یعنی حمایت از سیستم وام مسکن، تخصیص زمین به متقاضیان و در نهایت اجازه دادن به مردم برای ساخت خانه‌های خود.

از دیدگاه او، مهم‌ترین موضوع این است که دولت باید برای مسأله توزیع جمعیت و تأمین مسکن، تدابیر مناسب و هدفمند اتخاذ کند.

وی همچنین با اشاره به تمرکز جمعیت در مناطق خاص بیان داشت: در حال حاضر، حدود ۲۱ درصد از جمعیت کشور در دشت تهران متمرکز شده‌اند. این تراکم جمعیتی در حالی است که برنامه‌های مسکن مهر و قانون جهش تولید مسکن در اطراف تهران و دیگر کلان‌شهرها پیگیری می‌شود. هدف از این طرح‌ها، کاهش تمرکز جمعیت در تهران و انتقال آن به مناطق جدید با زیرساخت‌های مناسب است.

به گفته قالیباف، دولت باید در توزیع فضایی مسکن توجه بیشتری داشته باشد تا تراکم بیش از حد در برخی نقاط کشور کاهش یابد.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: چرا کار مسکن را پیچیده می‌کنیم کسی که زمین دارد می‌تواند با کسی که پول دارد مشارکت کند و خانه بسازند. قریب ۱۷ سال از طرح مسکن مهر می‌گذرد و باید ببینیم که چند میلیون مسکن ساخته‌ایم و تا جایی که من اطلاع دارم این میزان حدود ۲ میلیون بوده و ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار مسکن هنوز واگذار نشده‌اند.

 

 

قالیباف به حساب ۱۰۰ حضرت امام خمینی رحمت الله علیه اشاره کرد و گفت: هدف امام در همان حساب به موضوع مسکن اشاره کرده بود. و ترکیب آن این‌طور بود که به صورت یک شورای مردمی در محله اتفاق بیفتد، معتقدم باید برای حل مشکلات معیشت اولویت را باید به مسکن اختصاص دهیم. مردم صاحب مسکن شوند دیگر حتی همین یارانه‌ای که دریافت می‌کنند را نمی‌خواهند. باید این روش را دنبال کنیم و دولت هم روش‌های خود را تغییر دهد. لازم است قدرت بخش خصوصی را نیز پای کار بیاوریم.

قالیباف در پاسخ به سوال خبرنگار فلسطینی مبنی بر تهدید رژیم صهیونیستی علیه ایران پس از توافق آتش بس گفت: ما از توافق آتش بس استقبال می‌کنیم و این آرامش در لبنان برقرار شده و امیدواریم همین آرامش در غزه هم برقرار شود.

 

وی افزود: اینکه نتانیاهوی جنایتکار می‌گوید متمرکز بر ایران است، حرف گزافی است. وقتی جنگ لبنان شروع شد و شهید نصرالله به شهادت رسید و جنایت پیجرها رخ داد، احساسشان این بود که حزب الله دیگر تضعیف شده است.

 

قالیباف ادامه داد: در سفری که به بیروت رفتم، در میان دود و آتشی که بود، در مردم داغدار بیروت صبر، درایت و خلاقیت دیدم و حزب الله را زنده دیدم. در اجلاس آی پی یو در ژنو هم گفتم حزب الله زنده‌تر از همیشه است. نتانیاهو با هفت لشکر در جنوب لبنان آمد تا آنجا را تصرف کند ولی هرگز نتوانست. پس رجزخوانی نکند چون شکست خورده است.

 

رئیس مجلسی شورای اسلامی بیان کرد: تا دیشب تل‌آویو را می‌زدند و این قدرت اسلام است و ما هم حتماً وعده صادق ۳ را پیش رو داریم این تصمیم ماست و البته زمانش هم جزو عملیاتی است که در وقت و زمان خود رخ خواهد داد.