به گزارش ایلنا از یاسوج،" عبدال دیانتی نسب" در جمع رسانهها، با تشریح چگونگی شیوع بیماری خطرناک و کُشنده آنفلوآنزای پرندگان، اظهارداشت: آنفلوآنزای فوق حاد، یک بیماری ویژه پرندگان است که با شروع فصل مهاجرت در کمین پرندگان بوده و گاه مرگ آنها را رقم خواهد زد.
وی با بیان اینکه ۱۰ سایت پرنده پذیر و زیستگاه پرندگان این استان در معرض خطر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان قرار دارند، خاطرنشان کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد بدلیل داشتن منابع آبی متعدد، ۱۰ سایت (زیستگاه) پرنده پذیر دارد که از اواسط آبان ماه تا اواسط اسفندماه هرسال، میزبان پرندگان مهاجر است.
بگفته سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد، تالاب برم الوان بهمئی، تالاب مور زرد زیلایی، رودخانه های بشار و زهره، سدهای کوثر، مارون، امامزاده قاسم، چم شیر، رودخانه تنگ سرخ و تصفیه خانه دهدشت، ۱۰ سایت پرنده پذیر این استان هستند که سالانه میزبان پرندگان مهاجر زیادی هستند.
دیانتی نسب، سایتهای عنوان شده در استان کهگیلویه و بویراحمد را میزبان پرندگان مهاجری مثلِ حواصیل خاکستری و سفید، اگرت کوچک، بالابان کوچک، اردک سر سبز، مرغابی، چنگر، اردک سرحنایی و سایر پرندگان مهاجر عنوان و یادآورشد: از مردم استان مُصرانه می خواهیم در این فصل از شکار پرندگان خودداری کنند چرا که شیوع آنفلوآنزای پرندگان بسیار خطرناک است.
وی، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که یک بیماری مشترک بین انسان و دام و پرنده است را دارای کُشندگی بالایی دانست و تصریح کرد: خوشبختانه تاکنون موردی از تلفات پرندگان در استان مشاهده نشده است.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: این اداره کل با تشکیل اکیپ های کُنترل و پایش منابع آبی و سایتها، نظارت بر زیستگاه پرندگان و مسیر مهاجرت آنان و برگزاری کارگاههای آموزشی آشنایی با این بیماری، تلاش کرده که آگاهی عموم را نسبت به این بیماری خطرناک افزایش دهد.
دیانتی نسب افزود: سامانه ۱۵۴۰ یک سامانه رایگان و پل ارتباطی مردم با محیط زیست بوده که مردم می توانند در صورت مشاهده هر گونه تلفات بصورت رایگان موضوع را به اطلاع محیط زیست برسانند.