شناسهٔ خبر: 69943053 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

تحصیل در زیر سایه ترس و آوار در مدارس بویراحمد

صاحب‌خبر -

شفقنا- جمعیت دانش آموزی شهرستان بویراحمد هرساله روبه فزونی و اغلب فضاهای فیزیکی برای امر تعلیم و تربیت این دانش آموزان علاوه براینکه ناکافی هستند از حیث ایمن و استاندارد بودن نیز در شرایط بحرانی قرار دارند.

به گزارش خبرنگار ایلنا ، کمبود فضاهای آموزشی در مناطق پیرامونی شهر یاسوج نظیر “مادوان ها” ،” بلهزار” و ” سرآبتاوه” بسیار بحرانی و نگران کننده است.

شهرستان بویراحمد نیمی از جمعیت حدود 800 هزار نفری استان کهگیلویه و بویراحمد را در خود جای داده و از جمعیت دانش آموزی 183 هزار نفری نیز شاهد تحصیل حدود 70 هزار دانش آموز در این شهرستان هستیم.

بنا به آمارهای منتشره از اداره کل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد، سالانه بیش از 2 هزار و 500 دانش آموز به جمعیت دانش آموزی در شهرستان بویراحمد افزوده می شود.

زنگ خطر کمبود مدرسه در شهرستان بویراحمد بصدا درآمده و بنا بگفته مسوولان کنونی، دولت چهاردهم به کمک خیرین مدرسه ساز باید تدابیر ویژه‌ای در این راستا بکار گیرند.

534 مدرسه ابتدایی، راهنمایی و متوسطه بعلاوه 20 مدرسه فنی و حرفه‌ای و هنرستان در شهرستان بویراحمد که عمدتا در شهر یاسوج هستند پذیرای حدود 70 هزار دانش آموز است.

بنا بگفته مسوولان کنونی، دولت سیزدهم اگرچه تلاش‌هایی برای تاسیس مدارس جدید در شهرستان بویراحمد کرده اما بدلیل کمی و تخصیص نیافتن اعتبارات و البته افزایش روزافزون جمعیت دانش آموزی، سرعت خدمات رسانی به این جمعیت، ناکافی است.

20 مدرسه در بویراحمد سرویس بهداشتی ندارد

معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد تاکید کرد: زیرساخت های آموزشی این شهرستان بی‌شمار هستند.

“ایرج حجتی” در گفت و گو با ایلنا از یاسوج گفت: 70 هزار دانش آموز در مدارس دولتی و غیردولتی شهرستان بویراحمد مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد 48 هزار نفر در مدارس دولتی و 22 هزار نفر در مدارس غیردولتی شهرستان در حال فراگیری امر تعلیم و تربیت‌اند.

وی با بیان اینکه چهار هزار و 970 معلم در سطح شهرستان بویراحمد در 495 مدرسه دولتی و 136 مدرسه غیردولتی مشغول به فعالیت هستند، اظهار داشت: در این شهرستان 23 فضای استیجاری، 28 فضای کانکسی و 20 مدرسه که فاقد سرویس بهداشتی هستند، وجود دارد.

معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد با طرح این سئوال که این مشکلات کی قراراست حل شود؟ خاطرنشان کرد: استفاده از نفت و گازوئیل در مدارس ممنوع است ولی در شهرستان بویراحمد 27 فضای آموزشی داریم که برای سوخت و گرمای کلاس از سوخت گازوئیل استفاده می‌کنند.

حال آموزش و پرورش بویراحمد ناخوش است

سرپرست آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد هم با تاکید براینکه حال آموزش و پرورش ما ناخوش است، اظهار داشت: باید تلاش کنیم و البته به کمک همه نیازمندیم تا آموزش و پرورش را از این حال ناخوش بیرون بیاوریم، چرا که همه ما یک سیستم هستیم و سیستم باید برنامه داشته باشد.

“محمد حسین زاده” در گفت و گو با ایلنا از یاسوج با بیان اینکه سیستمی عریض‌تر از آموزش و پرورش نداریم، گفت: رُکن اساسی مدیریت، برنامه ریزی، ساماندهی، اجرا، پایش و کنترل است.

وی با اشاره به آمار جمعیت 70 هزار دانش آموزی و حدود پنج‌هزار فرهنگی در شهرستان بویراحمد، یادآور شد: آموزش و پرورش علاوه بر تربیت نیروی انسانی، تولید ثروت نیز می‌کند و ما معتقدیم اگر دانش آموز بگونه‌ای تربیت شود که مولد، خلاق و کارآفرین باشد، می تواند در تولید ثروت اثرگذار باشد.

سرپرست آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد در دولت چهاردهم، کمبود فضاهای استاندارد آموزشی در شهرستان بویراحمد را بسیار نگران کننده خواند و تصریح کرد: موضوع کمی فضاهای آموزشی در این شهرستان برای همه ما نگران کننده بوده و اگر افزایش فضاهای آموزشی و بهبود اوضاع را نداشته باشیم بطور حتم شاهد چندین برابر شدن مشکلات کنونی برای دانش آموزان و فرهنگیان در آینده نزدیک خواهیم بود.

سرپرست آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد گفت: متاسفانه در برخی نقاط شهر یاسوج مانند محدوده راهنمایی، برنامه و بودجه، مجاورت اداره کل آموزش و پرورش استان و چندین مکان دیگر، از فضاهای آموزشی با عُمر بیش از 50 سال بهره می بریم.

بفکر آینده آموزش و پرورش بویراحمد باشید

امام جمعه شهر یاسوج نیز تاکید کرد که برای رفع معضل کمی فضای آموزشی در شهرستان بویراحمد بویژه شهر یاسوج می بایست تدابیر ویژه ای اندیشیده شود.

“سیدنصیر حسینی” در گفت و گو با ایلنا بر سرعت بخشی به تاسیس مدارس جدید در شهرستان بویراحمد و شهر یاسوج تاکید و گفت: برای رفع معضلات آینده باید از هم اکنون اندیشید.

وی، مهمترین دلیل کمی فضای آموزشی در شهرستان بویراحمد را مهاجرت‌های بی رویه به شهر یاسوج عنوان و افزود: باید تعلیم و تربیت در بهترین و اَمن‌ترین فضاهای آموزشی به نسل آینده ارائه شود.

وضعیت فضاهای آموزشی در بویراحمد هم نگران کننده است هم بحرانی 

فرماندار شهرستان بویراحمد هم با بیان اینکه در این شهرستان با بحران آموزشی مواجه هستیم، گفت: آموزش و پرورش امروز و نسلی که در آن تعلیم و تعلم را فرا می گیرد با آموزش و پرورش دیروز و نسل گذشته بسیار متفاوت است.

“شهرام مهدوی مطلق” در گفت و گو با ایلنا با تاکید براینکه همه ما باید برای کارآمدی آموزش و پرورش تلاش کنیم، افزود: وضعیت فضاهای آموزشی در شهرستان بویراحمد علاوه براینکه نگران کننده است در وضعیت بحرانی هم قرار دارد.

وی با اظهار تاسف از اینکه در برخی مدارس همچنان سرویس بهداشتی نداریم، گفت: امیدواریم دولت چهاردهم در بهبود فضاهای آموزشی، تلاش های فراوانی از خود نشان دهد.

شرایط سختی را در بخش کمی فضاهای آموزشی بویراحمد تجربه می‌کنیم

مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد هم با تایید کمی فضاهای آموزشی و ناایمن و غیر استاندارد بودن تعداد زیادی از مدارس در شهرستان بویراحمد، افزود: شرایط سختی را در بخش فضاهای آموزشی در این شهرستان تجربه می‌کنیم که انتظار همراهی و کمک فراوان از سوی دولت و خیرین برای ساخت مدارس جدید داریم.

” ایوب رضایی” در گفت و گو با ایلنا از یاسوج از ساخت 15 فضای آموزشی در سطح شهرستان بویراحمد با اعتباری بیش از 300 میلیارد تومان با پیگیری بهرامی سیف آباد نماینده بویراحمد واحد در مجلس و استاندار کهگیلویه و بویراحمد خبرداد.

وی گفت: متاسفانه از وضعیت کنونی اغلب فضاهای آموزشی در سطح شهرستان بویراحمد راضی نیستیم و کمبود زمین برای ساخت مدارس، کار را برای ما سخت‌تر کرده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: در دولت چهاردهم بطور حتم شاهد اتفاقات خوشایندی در حوزه تامین فضاهای آموزشی و رفع بسیاری از مشکلات موجود خواهیم بود.

مدارس بالای 30 سال سن باید تخلیه شوند 

مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان کهگیلویه و بویراحمد نیز تاکید کرد که برای خروج شهرستان بویراحمد از مشکلات و کمبود فضاهای آموزشی، برنامه های کوتاه و بلند مدت در دست اجرا است.

“سیدرضا حسینی نیک” در گفت و گو با ایلنا گفت: یکی از راهکارهای ما با توجه به کمبود زمین برای احداث مدارس جدید در شهر یاسوج، ساخت آموزشگاه‌های سه کلاسه جانبی در مدارس با سازه های مستحکم است.

وی با بیان اینکه در این طرح، مدارس سه کلاسه در حیاط آموزشگاه‌های پرجمعیت یاسوج و یا محله‌های مسکونی حومه این شهر ساخته می‌شود، افزود: برخی از این مدارس به همت خیرین در برخی مناطق مانند ” اکبرآباد، نَره گاه، مَزدک و مادوان” تحویل آموزش و پرورش شد.

مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان کهگیلویه و بویراحمد، ساخت مجتمع‌های بزرگ آموزشی را مهمترین راهکار خود برای برون رفت وضعیت موجود کمی فضاهای آموزشی در شهرستان بویراحمد ذکر و گفت: متاسفانه 485 مدرسه سنگی و ناایمن در استان وجود دارد که البته تعدادی زیادی از این مدارس در شهرستان بویراحمد است.

حسینی نیک گفت: براساس قانون، اداره کل آموزش و پرورش می‌بایست مدارس با عُمر بیش از 30 سال و یا مدارسی را که شرایط امنیتی مناسبی را ندارد تخلیه کند.

وی با تاکید براینکه آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد برای ساخت مدارس جدید با مشکل کمی زمین مواجه است، افزود: تصمیم گرفته‌ایم در برخی نقاط بحرانی یاسوج مانند مدرسه کوثر، بنت الهدی، عفاف گوشه، مهدیه اکبرآباد و برخی مدارس بحرانی روستاهای مادوان، بلهزار و بنسجان، مجتمع‌های جدیدی تعریف و در همان مدرسه سابق، مدرسه جدید بسازیم چراکه مشکل زمین داریم.

تحصیل 400 دانش آموز عشایری در مدارس غیراستاندارد کهگیلویه و بویراحمد

رئیس آموزش و پرورش عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد هم از تحصیل بیش از 400 دانش آموز عشایری در مدارس فرسوده و غیراستاندارد در مدارس این استان ابراز نگرانی کرد.

“علی رحیمی” در گفت و گو با ایلنا از یاسوج با اشاره به مدارس غیراستاندارد مناطق زیلایی و جلیل در شهرستان بویراحمد، گفت: شش مدرسه پُرجمعیت مناطق عشایری استان با بیش از 400 دانش آموز در 36 کلاس درس سنگی و دارای بافت قدیمی واقع شده که نیازمند همراهی مسوولان و خیرین است.

وی افزود: از 100 مدرسه عشایری در استان که فاقد ساختمان هستند 60 مدرسه در چادر و 40 مدرسه در کانکس دایر شده که در زمان فصل سرد با مشکلات زیادی روبرو هستیم.

تاکنون 287 مدرسه با ساختمان فرسوده شناسایی شده است

دادستان عمومی و انقلاب یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد هم بر حفظ جان دانش آموزان این استان در مدارس ناایمن و غیراستاندارد تاکید و گفت: 287 مورد ساختمان مدارس فرسوده در استان وجود دارد که البته دادستان شهرستان ها در حال بررسی سایر مدارس هستند.

“سیدوحید موسویان” در حاشیه بازدید از برخی مدارس شهر یاسوج در گفت و گو با ایلنا از تشکیل پرونده تخلف برای یکی از مدارس ناایمن شهر یاسوج خبرداد و افزود: البته این مدرسه، مُشتی از نمونه خروار از مدارس تخریبی در این شهر و استان است.

تحصیل 23 هزار دانش آموز در مدارس ناایمن حاشیه شهر یاسوج 

استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: متاسفانه وضعیت فضاهای آموزشی در شهرستان های مختلف این استان بویژه در شهرستانهای بویراحمد، کهگیلویه و بهمئی نامناسب بوده و در شهرستان بویراحمد به وضعیت بحرانی رسیده است.

|”یدالله رحمانی” در گفت و گو با ایلنا از یاسوج با اظهار تاسف از اینکه بدلیل نبود فضای آموزشی مناسب هم اکنون شاهد تحصیل 40 دانش آموز در یک کلاس درس در شهر یاسوج هستیم، افزود: رشد جمعیتی و مهاجرت پذیری طی چندساله اخیر، باعث بروز مشکلات متعددی برای آموزش و پرورش و فضاهای آموزشی در سطح شهرستان بویراحمد و شهر یاسوج شده است.

وی از عزم دولت چهاردهم برای ساخت مدارس جدید و رفع مشکل زمین برای ساخت این مدارس در شهرستان بویراحمد خبرداد و گفت: تدابیر ویژه ای برای کاهش نگرانی خانواده ها، دانش آموزان و معلمان این شهرستان اندیشیده شده و اقداماتی در حال انجام است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: کمبود و ناکافی بودن فضاهای آموزشی علاوه بر شهر یاسوج در روستاهای حاشیه ای این شهر نیز در وضعیت بحرانی است و هم اکنون بیش از 23 هزار دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی در حاشیه شهر یاسوج مشغول به تحصیل هستند.

رحمانی، وضعیت مدارس حاشیه شهر یاسوج را نامطلوب و دارای حداقل امکانات عنوان و گفت: در دولت چهاردهم تمام تلاش خود را بکار می گیریم تا با تخصیص اعتبارات کلان، مشکلات این مدارس را به حداقل برسانیم.

گزارش: ضرغام علیبازی