شناسهٔ خبر: 69922907 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

در نیمه نخست سال

سرمایه؛ بانکی که هر روز ۲۷ میلیارد تومان زیان داد/ سرنوشت سپرده گذاران چه می‌شود؟

بانک سرمایه در کنار زیان دهی چند هزار میلیاردی، بیش از ۴۹ هزار میلیارد تومان هم به بانک‌ها بدهی دارد که نسبت به پایان سال قبل، ۹ درصد بیشتر شده است.

صاحب‌خبر -

سرمایه؛ بانکی که هر روز ۲۷ میلیارد تومان زیان داد

صورت‌های مالی شش ماهه ششمین بانک خصوصی ایران از تداوم روند زیان دهی و انباشت ضرر و زیان چند هزار میلیاردی حکایت دارد.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، بانک سرمایه با سرمایه ثبتی ۴۰۰ میلیارد تومان، از جمله بانک‌های زیان ده کشورمان است که بر اساس اطلاعات منتشر شده در سامانه کدال، طی شش ماه ابتدایی امسال، بیش از ۵ هزار و ۲۶ میلیارد تومان زیان خالص خلق کرده که معادل هر ماه بیش از ۸۳۷ میلیارد تومان و به ازای هر روز نیز بیش از ۲۷ میلیارد تومان است. ضرر و زیانی که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایش ۸۳ درصدی دارد.

سرمایه؛ بانکی که هر روز ۲۷ میلیارد تومان زیان داد

زیان انباشته نجومی روی دست سرمایه

از سوی دیگر، با لحاظ کردن این رقم، زیان انباشته بانک سرمایه تا پایان تابستان امسال به بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. زیان انباشته ۶۰ همتی روی دست سهامداران سرمایه در شرایطی است که این بانک زیان ده در دوره مذکور به ازای هر سهم، یک هزار و ۲۵۶ تومان زیان شناسایی کرده است، زیانی که نسبت به نیمه نخست سال قبل، افزایش ۸۳ درصدی دارد.

مشخص نیست با تداوم این روند و انباشت ضرر و زیان نجومی در صورت های مالی سرمایه، سرنوشت سپرده گذاران و سهامداران این بانک خصوصی چه می شود؟ آیا باید منتظر تصمیم بانک مرکزی برای انحلال این بانک زیان ده باشند؟

بدهی ۴۹ هزار میلیارد تومانی سرمایه به سایر بانک ها

بانک سرمایه در کنار این میزان زیان دهی چند هزار میلیاردی، بیش از ۴۹ هزار میلیارد تومان هم به بانک‌ها و سایر مؤسسات اعتباری بدهی دارد که نسبت به پایان سال قبل، ۹ درصد بیشتر شده است. همچنین بر اساس آمار منتشر شده توسط بانک مرکزی، مجموع تسهیلات خالص دریافتی ابر بدهکاران بانک سرمایه از این بانک زیان ده، تا پایان شهریورماه به بیش از ۳۰ هزار و ۳۳۱ میلیارد تومان رسیده است. 

کفایت سرمایه منفی ۳۲۸ درصدی برای بانک سرمایه

این بانک زیان ده یک رکورد منفی دیگر نیز در کارنامه خود دارد. به گونه‌ای که تا پایان سال گذشته، نسبت کفایت سرمایه در بانک سرمایه به منفی ۳۲۸ درصد رسیده است. این در حالی است که این شاخص طبق قانون بانک مرکزی، نباید کمتر از مثبت ۸ درصد باشد، چراکه بر اساس شاخص کفایت سرمایه، می‌توان میزان پوشش ریسک دارایی‌ها توسط سرمایه یک بانک را بررسی کرد تا مشخص شود تداوم فعالیت آن بانک، چگونه است.

سرمایه؛ بانکی که هر روز ۲۷ میلیارد تومان زیان داد