شناسهٔ خبر: 69913061 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: سنا | لینک خبر

«سنا» کارنامه هفتگی ۸ فرصت سرمایه‌گذاری در بورس را بررسی می‌کند:

هفته سبز بازار سرمایه/ خالص ورود و خروج ۷ ابزار بورس مثبت شد

تازه‌ترین آمارهای تجمیعی از عملکرد هفته گذشته بازارها و ابزارهای مالی فعال در فرصت‌های سرمایه‌گذاری موجود در بازار سرمایه ایران منتشر شد. طبق این آمار در پایان هفته منتهی به ۳۰ آبان ۱۴۰۳، به‌جز صندوق‌های زعفران، تمام ابزارهای مالی فعال در بازار سرمایه ورود پول را تجربه کرده‌اند. از میان تمام ابزارها، سرمایه‌گذاران در صندوق‌های سهامی(بدون اهرمی) بیش‌ترین بازده هفتگی را کسب کرده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، در حال حاضر به جز بازار اوراق مشتقه، بازارهای فیزیکی کالایی و...، دست‌کم ۸ ابزار مالی برای سرمایه‌گذاران خرد در مجموعه بازار سرمایه ایران در حال فعالیت است. این بازارها شامل؛ بازار معاملات سهام بیش از ۷۰۰ شرکت و ناشر پذیرفته شده در بورس و فرابورس، هم‌چنین صندوق‌های کالایی، مشتمل بر طلا و زعفران، صندوق‌های سهامی، صندوق‌های با درآمد ثابت، مختلط، اهرمی بازارگردانی و صندوق در صندوق، هستند. به باور کارشناسان، این ابزارهای مالی فرصت‌های متنوعی را در اختیار سرمایه‌گذاران با ریسک‌پذیری‌های متفاوت قرار داده است.

مثبت و منفی

آمار مرکز نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس و اوراق بهادار از عملکرد هفته منتهی به ۳۰ آبان ۱۴۰۳ نشان می‌دهد: در شرایطی که میانگین بازده بازار سهام، در این دوره برابر مثبت ۵.۱  درصد بوده است، صندوق‌های با درآمد ثابت توانسته‌اند به طور میانگین بازده مثبت ۰.۵ درصدی را کسب کنند. در عین حال بالاترین بازدهی هفتگی در میان صندوق‌های درآمد ثابت ۱.۵ درصد و کمترین بازدهی ۰.۳ درصد بوده است.

بررسی‌ داده‌های محاسبه شده نشان می‌دهد؛ این صندوق‌ها توانسته‌اند در هفته قبل، بیش از ۳۲ هزار میلیارد تومان منابع را جذب کنند. در همین هفته بیش از ۳۱ هزار میلیارد تومان از این صندوق‌ها خارج شده است. بنابراین خالص ورود و خروج پول به مجموعه صندوق‌های درآمد ثابت فعال در بازار سرمایه، بیش از ۶۷۳ میلیارد تومان بوده است. این داده‌ها نشان می‌دهد صندوق‌های بادرآمد ثابت همچنان یکی از جذاب ترین ابزارهای مالی فعال در بازار هستند.  

اهرمی و غیر اهرمی

در این هفته، بازده صندوق‌های سهامی(به غیر از صندوق‌های اهرمی) بیشترین بازده را در میان تمام صندوق‌های سرمایه‌گذاری داشته‌اند و بازده ۴.۱ درصدی را به ثبت رسانده‌اند. این صندوق‌ها با ورود ۹۸۵ میلیارد تومان پول و خروج ۷۴۷ میلیارد تومان منابع، خالص ورود و خروج ۲۳۸ میلیارد تومانی را تجربه کرده‌اند. در میان صندوق‌های سهامی بیشترین بازدهی با ۷.۴ و کمترین بازدهی با ۱.۷ درصد به ثبت رسیده است.

صندوق‌های اهرمی نیز در این بازه زمانی میانگین بازده ۳.۷ درصد را به ثبت رسانده‌اند. آمار دریافتی نشان می‌دهد؛ با ورود بیش از ۱۳۲۶ میلیارد تومان پول به صندوق‌های اهرمی و خروج حدود ۱۱۴۴ میلیارد تومان، صندوق‌های مزبور، خالص ورود ۱۸۱ میلیارد تومانی را تجربه کرده‌اند. به این ترتیب، بعد از صندوق های بادرآمد ثابت بیشترین میزان جذب منابع را به خود اختصاص داده‌اند. یک صندوق اهرمی با ۶.۲ بیشترین و صندوق اهرمی دیگری با ۱.۵ درصد کمترین بازدهی را نشان می‌دهند.

مختلط و صندوق در صندوق

آمار مدیریت نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری سازمان بورس و اوراق بهادار نشان می‌دهد؛ در هفته یادشده، بازده هفتگی صندوق‌های مختلط نیز مثبت ۲.۴ درصد بوده است. در این هفته، سرمایه‌گذاران با ورود بیش از ۱۶۶ میلیارد تومان و خروج حدود ۵۳ میلیارد تومان پول، خالص ورود و خروج ۱۱۲ میلیارد تومانی را، در بازار این ابزار مالی، به ثبت رسانده‌اند. بیشترین و کمترین بازدهی نیز در میان این صندوق‌ها ۴.۱ و ۱ درصد بوده است.

صندوق در صندوق‌ها نیز بازده مثبت ۲.۴ درصد را به ثبت رسانده‌اند. خالص ورود و خروج این صندوق‌ها نیز منفی بوده است. طبق محاسبات انجام شده، سرمایه‌گذاران در این ابزار، با ورود بیش از ۲۴ میلیارد تومان و خروج حدود ۳۷ میلیارد تومان پول، خالص ورود و خروج منفی ۱۳ میلیارد تومانی را به ثبت رسانده اند. بیشترین بازدهی ۵.۳  و کمترین بازدهی نیز منفی ۱.۸ درصد بوده است.

زعفران و طلا

صندوق‌های کالایی (طلا) هم در این هفته روندی صعودی را تجربه کرده‌است. مجموعه صندوق‌های زعفران بازده ۰ درصدی را به ثبت رسانده‌اند. این صندوق‌ها توانسته‌اند ۱۵۳ میلیارد تومان منابع تازه جذب کنند.

مجموع صندوق‌های طلا نیز در این هفته مثبت ۱.۸ درصدی را به ثبت رسانده‌اند. صندوق‌های طلا در این هفته بیش از ۱۰۷۶ میلیارد منابع جذب کرده‌اند و در همین بازه حدود ۹۳ میلیارد تومان خروج منابع داشته‌اند. خالص ورود و خروجی منابع از صندوق های طلا هم ۹۸۳ میلیارد تومان بوده است.