به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کهگیلویه، عبدالکریم عبودی گفت: مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر استاد فریدون داوری شاعر برجسته، نویسنده، پژوهشگر و هنرمند کهگیلویهای عصر شنبه سوم آذر ماه ۱۴۰۳ با حضور گسترده اقشار مختلف مردم و مسئولین در شهر دهدشت برگزار گردید.
وی افزود: داوری بدل به نماد شعر لری در استان و حتی حوزه زاگرس گردید و یکی از مفاخر استان بوده و هست و یکی از گنجینه های شعر و ادبیات لریست و با درک موقعیت خویش و وظیفه ی هنریش ذوق و هنر خود را در خدمت به مردم، انقلاب و اسلام گذاشت.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تسلیت این ضایعه ی بزرگ به همه ی مردم استان و همه ی لر زبانان و عاشقان شعر و ادبیات و بالاخص خانواده ی آن فقید گرامی گفت: از همه ی ادارت دستگاهها و ارگان ها که در برگزاری باشکوه این وداع با شاعر ایل احساس، با ما همکاری کردند تقدیر و تشکر می کنم و ساس ویزه برای مردم قدر دان کهگیلویه که با حضور پرشورشان وداعی به یاد ماندنی و با شکوه با هنرمند ایل احساس کردند.
مراسم تشییع این شاعر نامدار مردم ادب دوست دهدشت، هنرمندان و اهالی شعر و فرهنگ و هنر حضور یافتند. در این آیین نیکنام حسینیپور روابط عمومی وزارت ارشاد به معرفی جایگاه و تاثیر شاعر خوشنام فریدون داوری در هویت قوم لر پرداخت و در ادامه خوانندگان کورش اسدپور و کورش رضوانی به بازخوانی اشعار این شاعر فقید پرداختند.
شاعر و چهره ماندگار شعر فارسی و شعر گویشی «فریدون داوری» پس از سال ها تحمل درد و رنج فراوان بیماری سرانجام پنجشنبه یکم آذرماه قالب از جان تهی و جان به جان آفرین هدیه کرد.
پیکر این ادیب فقید پس از تشییع برای تدفین به سمت پارک شهید دستغیب منتقل و در کنار المان قلم و کتاب به خاک سپرده شد.
زنده یاد استاد داوری آغاز گر سرودن غزل و طنز های محلی استان، صاحب آثار ایل احساس(شعر)، از هر خرمن خوشه ای (شعر)،جاودانه های عشق(نثر)، ایل خورشید و شروه های لاله های سرخ است.
همچنین او شاعر برگزیده جشنواره فجر ۱۳۸۶، کتابخوان نمونه کشوری در سال۱۳۸۷ و دارای چهار دیپلم افتخار ملی و دارای ۳۶ لوح تقدیر است.
هفت مقاله برگزیده علمی وپژو هشی بخشی از کارنامه علمی و فرهنگی این چهره ماندگار است.
کسب رتبه نخست کنکور تربیت معلم، کسب رتبه ۲ در کنکور سراسری و ورود به دانشگاه شیراز از جمله سوابق تحصیلی داوری است که پس از تحصیل، سمت های امور تربیتی آموزش و پرورش دهدشت، مدیر آموزش دانشگاه پیام نور، رئیس اداره ارشاد اسلامی شهرستان گچساران و معاون اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان را در کارنامه کاری خود داشت.
فریدون داوری متولد سال ۱۳۴۱ در روستای مندان "پُشته زیلایی" است.
شعرهای این شاعر کهگیلویه و بویراحمد از سوی خوانندگان لر تبار از جمله کورش رضوانی، کورش اسدپور و سایر هنرمندان مورد استفاده قرار گرفته است.
در این وداع باشکوه مردم با هنرمند فقیدشان، مشاور وزیر در تشریح پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:
خبر درگذشت هنرمند گرانمایه و ایل مردی از تبار آینه غمی سترگ به جان دوستان و علاقه مندانشان نشاند.
حاج فریدون داوری شاعر فرهیخته و معلمی فهیم و فرهنگی مهرورز به خاطره ها پیوست و قوم بزرگ لر و دنانشینان غیور را داغدار فراغ خویش کرد.
این پژوهشگر فرهنگ فولکلور و چهره شناخته شده شعر جنوب کشور، پیشاهنگ ادبیات شفاهی خاصی بود که به مدد تلفیق احساس و اندیشه وو کلمه گوش جان را نوازش می داد و طنین صدای مهرورزانه اش به دل می نشست.
هنرمندی که سالهای عمرش را به تحقیق آواها و نواهای این کهن بوم و بر گذراند و در این راه آثار ارجمندی از خود بر جای گذاشت.
ضمن ابراز تأسف درگذشت این استاد هنرمند را به خانواده داغدار ایشان، هنرمندان و هنردوستان و تمام علاقه مندان آن زنده یاد تسلیت می گویم.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
اول آذر ۱۴۰۳
نیکنام حسین پور ضمن تمجید از شخصیت فریدون داوری شاعر و پژوهشگر هم استانی افزود: داوری را می توان پیش قراول حفظ و ثبات پیکره گویش لری بخصوص در این سرزمین و مناطق همسایه قلمداد کرد، شخصیت بی نظیری که انبوه تصنیف و ترانه هایش سرشار از شور، مهر و غرور بود و حس نوع دوستی و دیگرخواهی را بین مردم گسترش می داد.
حسین پور افزود: شکوه موج مواج این جمعیت و اوج شیون داغداران بر این زخم بی پایان گواهی می دهد، همه داغدار و سوگوار این چهره ماندگار اخلاق و مهرورزی هستیم.
وی بیان کرد: دانشی مردی به معنای کلمه خاص و خالص که انسانیت در وجودش نهادینه شده بود و فارغ از جایگاه هنری و پایگاه اجتماعی بلند و بالایش از هر چه منم و منیت به دور بود و عاشقانه به همه عشق می ورزید.
سخن از کم نظیر شخصیتی است که هنر و هنرمندی اش در اخلاق و دانش سرآمد و الگو برای نسل جوان است، اسطوره ای از قوم لر و خاص ایل اصیل بویراحمد، ایلی که به درازنای تاریخ پر فراز و نشیب این کهن بوم و بر حرفی برای گفتن دارد و محبوبیتش زبانزد خاص و عام است.
وی گفت: در سالهای آینده با همکاری انجمن آثار مخافر فرهنگی کشور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک یادمان در شأن استاد داوری به بهره برداری خواهد رسید. اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، استانداری، بنیاد آقای داوری، جایزه ویژه ای به اسم آقای داوری در حوزه ادبیات حوزه زاگرس و قوم لر طراحی کنند که یاد و نام او زنده نگه داشته شود.