شناسهٔ خبر: 69884726 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

جعفری: مستند «زمستان طولانی» جدال میان ماندن و رفتن است

کارگردان «زمستان طولانی» گفت: این مستند درباره مردی است که با وجود کهولت سن و خالی شدن روستای محل زندگی‌اش همچنان در روستا ساکن است. کارگردان «زمستان طولانی» گفت: این مستند درباره مردی است که با وجود کهولت سن و خالی شدن روستای محل زندگی‌اش همچنان در روستا ساکن است.

صاحب‌خبر -

حسن جعفری کارگردان مستند «زمستان طولانی» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ گفت: مستند «زمستان طولانی» درباره مهاجرت روستاییان به شهر است. در طی سال‌ها تعداد مهاجرت به شهر‌ها و مخصوصا در مازندران زیاد شده و بسیاری از روستا‌ها خالی از سکنه شده اند و فقط تعداد کمی از پیرمرد‌ها و پیرزن‌ها مانده اند.

وی ادامه داد: در روستای دورافتاده مزده، جایی که طبیعت زیبا، اما بی‌رحم شمال ایران در آغوش زمستانی سرد فرو رفته است، قدمعلی که یک پیرمرد ۷۸ ساله است، با تمام وجود به ریشه‌های روستایی‌اش وفادار مانده است و در برابر موج مهاجرت اهالی به شهر ایستادگی می‌کند و خانه اجدادی خود را ترک نمی‌کند. قدمعلی مسئولیت نگهبانی از خانه‌های روستا را می‌پذیرد، اما زمستانی سهمگین، این مقاومت را به آزمون می‌کشد درست زمانی که همسرش به کمایی عمیق فرو می‌رود.  

جعفری افزود: در میان برف‌های سنگین و سکوت سرد، قدمعلی با قلبی شکسته و دستانی خالی به تقلا می‌افتد. زندگی ساده، اما پُرمعنای او در برابر این انتخاب دشوار می‌شکند؛ عشق به زنی که تمام دنیای اوست یا وفاداری به خاکی که وجودش با آن گره خورده است. «زمستان طولانی» داستان تقابل انسان با طبیعت، سنت با زمان و عشق با انتخاب را بازگو می‌کند؛ جایی که جدال میان ماندن و رفتن، قلب‌ها را می‌لرزاند.

کارگردان مستند «زمستان طولانی» درباره نحوه شکل گیری ایده این مستند توضیح داد: از آنجا که خودم اهل شمال کشور هستم این اتفاق مهاجرت بسیار برایم ملموس و مشهود بود و هر روز می‌دیدم به جای اینکه جوان‌ها بمانند و کشاورزی و دامداری و امور مربوط به روستا را انجام بدهند، به سمت شهرنشینی پیش می‌روند و روستا‌ها هر روز خلوت‌تر می‌شود. این دغدغه برای من وجود داشت و زمانی که وارد روستای مزده شدم و قدمعلی و همسرش را دیدم که ۸ فرزند داشتند که همه به شهر رفتند و فرزند آخر آن‌ها هم رویای شهر را در سر دارد، تصمیم به ساخت این مستند گرفتم.

حسن جعفری در پایان درباره اهمیت جشنواره بین المللی «سینماحقیقت» گفت: جشنواره بین المللی «سینماحقیقت» ویترینی است که باعث دیده شدن مستند‌ها به بهترین شکل ممکن، می‌شود. در «سینماحقیقت» فیلم‌ها به درستی نقد و بررسی می‌شوند و یک محفل هنری است که مثل آن را نداریم.


عوامل مستند «زمستان طولانی» عبارتند از کارگردان: حسن جعفری، تهیه کننده: یاسر فریادرس، فیلمبردار: فرحبخش فرهیدنیا، تدوین: یاسر طالبی، طراحی و ترکیب صدا: محمدحسین ابراهیمی، نویسنده متن گفتار: فرزانه فتحی، صدابردار: محمود موسوی، مدیر تولید و پژوهشگر: علی رمضانی پاجی، پخش بین الملل: الهه طاهایی، رنگ آمیزی تصاویر: مرتضی اسماعیل آبادی، موسیقی: علی نظری، طراح پوستر و لوگو تایپ: محمد رزاقی، دستیار کارگردان و برنامه ریز: مهناز باقری، جانشین تولید: محسن پویان فر، دستیار فیلمبردار: وحید درواح برنتی، هماهنگی تولید: علی اصغر عشیری، با همراهی خانواده مَزدهی؛ قدمعلی مَزدهی، کلثوم شجاعی مَزدهی، اصغر مَزدهی.

مستند «زمستان طولانی» به کارگردانی حسن جعفری متقاضی حضور در هجدهمین جشنواره بین المللی «سینماحقیقت» شده است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: