شناسهٔ خبر: 69877923 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

فیلسوف کیست؟

نیایش ظرف اجابت است، آنطوری که ابر ظرف باران! دعا، نیایش کردن، از خدا خواستن، مسالت کردن همانند ابر باران اجابت را در بر دارد

صاحب‌خبر -

 جوان آنلاین: کانال تلگرامی «آیت‌الله العظمی جوادی آملی (مدظله‌العالی)» به مناسبت سی‌ام آبان، روز حکمت و فلسفه، بیانی از معظم له را به اشتراک گذاشت. آیت‌الله جوادی فرموده‌اند: شما تأثیر دعا را در کتاب (عدّه) ابن‌فهد می‌خوانید که ابن‌فهد از معصوم (ع) نقل کرد: «الدّعاء کهف الاجابه کما انّ السّحاب کهف المطر» (عدّه الدّاعی / صفحه ۴۰). فرمود: نیایش ظرف اجابت است، آنطوری که ابر ظرف باران! دعا، نیایش کردن، از خدا خواستن، مسالت کردن همانند ابر باران اجابت را در بر دارد. 
ابن‌سینا این فکر بلند اسلامی را در کتاب قیم شفاء در فصل اول از مقاله دهم الهیات شفاء می‌گوید: آن حکیمی که نتواند تأثیر دعا و نیایش را، تأثیر قربانی را، حرمت اکثری آنچه مسلمین معتقدند را با برهان ثابت کند؛ او حکیم نیست، «دع هولاء المتشبّهه بالفلاسفه» (الشفاء _ الهیئت / جلد ۱ / صفحه ۴۳۹). آن کس که نتواند این فکر قرآنی را که می‌گوید: «و الّو استقاموا علی الطریقه لاسقیناهم ماء غدقا» (سوره جن / آیه ۱۶)، اگر مردم درست زندگی کنند و درست رفتار داشته باشند، ما باران را به موقع و فراوان می‌فرستیم، نتواند رابطه بین درست زندگی کردن و دریافت فیض حق را تبیین کند، فیلسوف نیست، مُتفلسف است! او که نتواند نماز استسقای فقهی را با برهان عقلی محکم کند، فیلسوف نیست! این حال و این تفکر اسلامی را بوعلی و دیگر حکما در کتاب‌های الهی شان تبیین کرده‌اند.