به گزارش فرادید، گنجینهای از ۱۵ فسیل دریایی در یک غار نئاندرتال در شمال اسپانیا پیدا شده که نشان میدهد انسانهای منقرضشده نیز اشتیاق زیادی به جمعآوری اشیاء داشتند، درست شبیه ما انسانهای امروزی که به جمعآوری تمبر و برچسب و یادگاری علاقه داریم. محققان میگویند در حال حاضر هیچ فرضیهی معتبری برای توضیح این مجموعه از اشیاء بهظاهر بیفایده ندارند، اما حدس میزنند این نمونههای چشمگیر ممکن است توسط کودکان نئاندرتال جمعآوری شده باشد.
به گزارش فرادید، عادت جمعآوری ممکن است یک رفتار کاملاً ابتدایی به نظر برسد، اما در واقع نشاندهندهی شناخت پیشرفته است، به این معنا که این اشیاء به این جهت جمعآوری شدند که معنایی نمادین داشتند. میزان توانایی نئاندرتالها در برخورداری از افکار انتزاعی همچنان موضوع بحث است، هرچند شواهد رو به ازدیاد به طرز شگفتآوری گواه تخیلات پیچیده آنهاست.
برای نمونه، آنها گونههای باستانی هنر خلق میکردند، از افراد مسن و ناتوان مراقبت میکردند، حتی شاید اعمال مذهبی انجام میدادند از جمله آنچه به عنوان «فرقه خرس» شناخته میشود. محققان نمونههایی متعدد از کلکسیونها را فهرست کردهاند که احتمالاً نئاندرتالها آنها را جمعآوری کردهاند. در بیشتر موارد، این کلکسیونها فقط از یک یا دو مورد تشکیل شدهاند. این ۱۵ فسیل کشفشده از غار پرادو وارگاس یک گنجینهی منحصر به فرد و بیسابقه است.
«این فسیلها میتوانند مدرکی از علاقه هنری یا جذابیت و کنجکاوی نسبت به اشکال طبیعت باشند.»
«شاید مانند خود ما، افرادی که آنها را جمعآوری کردهاند، از گشتن به دنبال آنها و یافتن و نگهداری از آنها لذت میبردند. این مجموعه فسیل قدمتی بین ۳۹۸۰۰ تا ۵۴۶۰۰ سال دارد، از زمان و مکانی بدون حضور هوموساپینسها (انسانهای خردمند)، به این معنا که عمل جمعآوری و تفکر انتزاعی قبل از ورود انسان مدرن در نئاندرتالها وجود داشته است.»
محققان اصرار دارند این فسیلها معنا دارند و نماد چیزی هستند، با این حال همچنان این بحث در جریان است که چه کسی و با چه هدفی آنها را جمعآوری کرده است. با وجود اینکه هیچ پاسخ محکمی برای این پرسش وجود ندارد، محققان حدس میزنند ممکن است کودکان آنها را جمعآوری کرده باشند.
محققان با اشاره به اینکه بچههای انسان مدرن هم مشتاق جمعآوری برچسب، صدف دریایی و حتی سر بطری هستند، بر این واقعیت تأکید میکنند که جمع کردن کلکسیون اشیاء ویژگی دوران کودکی است و بقایای کودکان نئاندرتال در پرادو وارگاس پیدا شده است.
«ممکن است جوانترین اعضای گروه که مجذوب این اشکال طبیعی شده بودند، کسانی باشند که آنها را جمعآوری کردهاند.»
«احتمالاً گروههای نئاندرتالی که در غار پرادو بارگاس زندگی میکردند، فسیلهایی را جمعآوری کردند، درست مانند ما که به دنبال فسیلها میگردیم تا آنها را مطالعه و در نهایت در موزهها نگهداری کنیم.»
به نظر میرسد این علاقه و رفتار پروسهی بینهایتی است که در مقطعی از آن، ما نیز بخشی از کلکسیون آیندگان خواهیم شد.
∎