به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در آیین افتتاح ایستگاه پمپاژ «سرنجه زیودار» پلدختر گفت: امید میرود این طرحها با اعتبارات ملی و استانی، سرمایه گذاری کشاورزان و پیمانکاران افتتاح شود، چراکه زیبنده نظام نیست، افتتاح پروژهای بیش از ۲۰ سال طول بکشد.
صفدر نیازی شهرکی یکی از اصلیترین دغدغههای حوزه زاگرس را تأمین آب کشاورزی برشمرد و اظهار داشت: در مازندران از بالادست بارش وجود دارد و با احداث آببند بدون نیاز به پمپاژ به مزارع آبرسانی انجام میشود، اما در منطقه زاگرس برعکس است و باید آب در پایین دست مزارع با هزینه و زحمت پمپاژ شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: پیگیر تخصیص ردیف بودجه برای استانهای زاگرسنشین هستیم، با توجه به اینکه در سفر شهید رئیسی به استان چهارمحال و بختیاری مقرر شد استانهای زاگرس نشین ردیف ویژهای بگیرند، طرحی در دست اقدام است تا کشاورزان این استانها آب کف رودخانه را به اراضی بالادست منتقل کنند.
نیازی شهرکی تصریح کرد: در این منطقه غیر از کشاورزی شغل خاصی وجود ندارد و یا توجه به نبود صنایع مختلف مانند پتروشیمی، ۸۰ درصد مردم کشاورز یا کارمند هستند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: پیگیریهای لازم برای احداث جادههای بین مزارع و یک هزار نفر که زمینهای خود را از دست داده اند، انجام خواهد شد و به قول و قرارهایی که در گذشته وجود داشته رسیدگی میشود.
نیازی شهرکی ادامه داد: همچنین بحث صنایع و صادرات هم در جلسه با وزیر مطرح و گزارشی در این رابطه ارائه خواهد شد، چراکه نظام بهرهبرداری از تعهدات ماست.
وی با تأکید بر اجرای سدهای چولهول و بنلار پلدختر و طرح آن در وزارت جهاد کشاورزی افزود: ایستگاههای پمپاژ چولهول و رنگینبان هم بزودی به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی گفت: در خصوص سیستمهای آبیاری محدودیتهای منابع اعتباری در کل کشور طی ۲ تا سه سال اخیر وجود داشته ولی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی خبرهای خوبی در حوزه کشاورزی برای سال ۱۴۰۴ در بخش تسهیلات و سامانههای آبیاری داشت که امید میزود، بخشی از تقاضاهای موجود، برطرف شود.
ایستگاه پمپاژ آب۳۰۰ هکتار اراضی کشاورزی در «سرنجه زیودار» پنج سال پس از تخریب سیل سال ۹۸ در شهرستان پلدختر به بهره برداری رسید.
طی سالهای گذشته جانمایی خط انتقال این ایستگاه به طور کامل انجام شد و پس از تکمیل با هزینه بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی، به بهره داران تحویل داده شد.
با افتتاح این ایستگاه علاوه بر آبی شدن ۳۰۰ هکتار اراضی کشاورزی و باغات انجیر منطقه،۶۰۰ فرصت شغلی مستقیم و ۹۰۰ نفر فرصت غیرمستقیم ایجاد میشود.