شناسهٔ خبر: 69859768 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

تاریخ نشان داد قهرمانان ملی ما، قهرمانان عرصه بین المللی بودند

صاحب‌خبر -
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، محمد حسین زاده، مدیر کل این اداره در مراسم رویداد ملی قهرمان که همزمان با تهران و ۳۰ استان در کشور برگزار شد، اظهار کرد: شاید اتفاقات و جریانات هشت سال دفاع مقدس را تنها در کتاب‌ها خوانده و یا از رسانه‌ها شنیده باشیم و احوالات آن روزها را درک نکرده باشیم؛ اما نسلی هستیم که جنایات داعش و حوادث آن روزهای منطقه را با گوشت و پوست و استخوانمان حس کردیم. 

وی با اشاره به مناسبت خاص ۳۰ آبانماه گفت: روز ۳۰ آبان، روز قهرمان ملی است، از آن جهت که در این روز با اعلام رسمی حاج قاسم سلیمانی پایان کار داعش به گوش جهان رسید. در ماجرای به‌ وجودآمده گروهک تروریستی داعش، اگر دعواهای انتخاباتی داخلی آمریکا اتفاق نمی‌افتاد، شاید مانند کودتای ۲۸ مرداد ایران، آمریکا بعد از پنجاه سال به دخالت در آن اعتراف می‌کرد؛ اما شخص ترامپ، در دوره قبل ریاست جمهوری آمریکا در رویارویی با رقبای انتخاباتی‌اش به دخالت مستقیم آمریکا در ایجاد این گروهک اعتراف کرد. 

حسین زاده ادامه داد: داعش در اواخر سال ۸۹ کم‌کم نفوذش را در عراق و سوریه بیشتر کرد و به ۱۷ کیلومتری مرزهای ما رسید. نص صریح کلام رهبر انقلاب این بود که «اگر مدافعان حرم نبودند، باید در کرمانشاه و همدان با داعش می‌جنگیدیم.» 
در سی‌ام آبان سال ۱۳۹۶ سردار پرافتخار و شهید بزرگوار، حاج قاسم سلیمانی، پایان کار داعش را اعلام کرد و این افتخار بزرگ برای ایرانیان و جبهه مقاومت بود که داعش این گروهک دست ساخته و دست‌نشانده آمریکا توسط جبهه مقاومت به فرماندهی حاج قاسم سلیمانی از بین رفت؛ از این رو در تقویم رسمی ایران این روز، روز قهرمان ملی نام گرفت.

وی با طرح این موضوع که رهبر معظم انقلاب اسلامی یکی از با مطالعه ترین و صاحب‌نظر ترین افراد در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی هستند، گفت: تقارن روز ملی قهرمان و آخرین روز از هفته کتاب، بهانه ای شد تا کتاب‌هایی که با موضوع مدافعان حرم، نوع زیستن و سیره و تفکرشان، توسط رهبر فرهیخته انقلاب اسلامی خوانده و تقریظ شده‌است، رونمایی شود.

حسین زاده با اشاره به کتاب «آخرین دختر»، نوشته نادیا مراد، دختر ایزدی کردستان عراق، گفت: در ادامه عرایضم می خواهم از کتابی نام ببرم که دختری غیر مسلمان، غیر شیعه و غیر ایرانی در مورد جنایات داعش نوشته است. این نویسنده، جایزه صلح نوبل را دریافت کرد و جهان، او و کتابش را خواندند و شناختند.

وی با خوانش چند سطر از کتاب آخرین دختر افزود: کتابی مفصل و خواندنی است؛ از رنج‌ها می‌گوید، از جنایت‌ها و تجاوزها؛ اما در انتهای کتاب یک جمله نوشته‌شده است: «آن‌چه ما را نجات داد، مردان حشد الشعبی جبهه مقاومت بودند.» اگرچه این اقدام، بر پایه ایمانی استوار بود که بر آمده از مسلمانی و انسانیت بود، اما جبهه مقاومت به رهبری حاج قاسم سلیمانی و مدافعان حرم بودند که به حق ناجی جهان شدند. اگر شهامت و دلاورمردی ایشان نبود، اکنون داعش تا مرکز اروپا نفوذ کرده بود. قهرمانان ملی ما، قهرمانان بین المللی بودند؛ چون نجات جهانی با خون سلیمانی ها، ابو مهدی ها و مبارزان جبهه مقاومت اتفاق افتاد.

وی از فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی خواست تا با معرفی و ترویج کتابهایی با محتوای دفاع مقدس، مدافعان حرم، جبهه مقاومت و مردم مظلوم غزه و لبنان، اتصال دهنده نسل امروز با قهرمانان ملی ایران باشند و آنها را با نوع تفکر، اهداف و نگرش ایشان، بیشتر آشنا کنند.

سردار سرتیپ پاسدار «سید هاشم غیاثی»، فرمانده سپاه امام رضا(ع) نیز در بخش دیگری از این مراسم گفت: کتابخوانی نه به عنوان یک برنامه مقطعی و منحصر به هفته کتاب، بلکه باید به عنوان یک برنامه جاری در طول سال برقرار باشد. 

سیدهاشم غیاثی بیان کرد: ما برای حضور موثر در جریان مداوم کتابخوانی با انعقاد تقاهم نامه با اداره کل کتابخانه های عمومی استان خراسان رضوی آمادگی داریم و معتقد به تقویت فرهنگ کتابخوانی در سطح جامعه هستیم و باید تسهیلاتی در این حوزه برای کودکان و نوجوانان درنظر بگیریم.  

وی با اشاره به تقارن هفته کتاب و کتابخوانی با هفته بسیج افزود: حضور 23 قشر متخصص در رده‌های مقاومت بسیج می توانند بستری برای ترویج حوزه کتاب و کتابخوانی باشد. 

سردار غیاثی تاکید کرد: معتقد هستیم که فرهنگ مطالعه باید نهادینه شود و فرصت های مطالعاتی به وجود بیاید و از سوی دیگر، امکانات و تجهیزات مورد نیاز در این زمینه نیز فراهم شود. 

وی با اشاره به شرایط جنگ نرم دشمن و لزوم گرایش بیشتر جوانان به مطالعه گفت: شیوه های مطالعاتی نیز باید به روز رسانی شود تا جامعه هدف به جای گردش در فضای مجازی، به مطالعه کتاب روی بیاورند.

در ادامه مراسم، حسین نوربخش، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی ضمن تبریک سی و دومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، گفت: کتابخانه های عمومی در حوزه آموزش و ترویج علم و مهارت، پیشران دستگاه های اجرایی هستند. امروز کتابخانه های عمومی بستری مناسب برای حمایت از کسب و کارهای کوچک در روستاها هستند. امروز ما در حوزه اعطای مجوز فعالیت سالنهای مطالعه خصوصی حائز رتبه اول کشوری هستیم. 

وی با اشاره به ارائه خدمات مرجع مجازی و پایگاه های اطلاعاتی در کتابخانه ها، تصریح کرد: در این حوزه و ارائه خدمات به اقشار خاص و جامعه نابینایان در زمره سردمداران هستیم. همچنین تا پایان سالجاری 13 باب کتابخانه عمومی را داریم. 

حسین نوربخش، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی تاکید کرد: از شما کتابداران کوشا و ساعی در مسیر ارائه خدمات موثر و کسب این افتخارات تقدیر و سر تعظیم فرود می آورم. بدون شک همراهی شما در مسیر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی باعث افتخار من است.

در پایان مراسم از ۱۲ کتاب منتشر شده در استان با موضوع مدافعان حرم و مقاومت رونمایی و از نویسندگان آنها تقدیر شد.