آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان، نظرات خود از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را در خاطراتش که سه سال پس از ترک سیاست منتشر خواهد کرد، به اشتراک گذاشت. روزنامه آلمانی Die Zeit به طور انحصاری گزیدههایی از خاطرات صدراعظم سابق را منتشر کرد.
این کتاب با عنوان «آزادی، خاطرات ۱۹۵۴-۲۰۲۱» در ۲۶ نوامبر در برلین منتشر خواهد شد. مرکل در خاطراتش مسیر زندگی خود از دوران کودکی در جمهوری دموکراتیک آلمان تا آغاز فعالیت سیاسی خود و کار در بالاترین ردههای قدرت آلمان را با جزئیات به رشته نگارش درآورده است.
مرکل گفته است که هدف اصلی خاطراتش پاسخ به این سوال است که آزادی برای او چه مفهومی دارد. او در این کتاب همچنین در مورد نقاط عطف در سیاست آلمان، اروپا و بینالملل و چگونگی اتخاذ تصمیمهایش صحبت کرده است.
مرکل گفت که پوتین میخواهد با او محترمانه رفتار شود
مرکل در کتاب خود گفت که ولادیمیر پوتین چه تاثیری بر او گذاشته است. او به ویژه بر تمایل پوتین برای احترام به خود تاکید کرد و نوشت: «من پوتین را مردی میدانستم که نمیخواست با او بی احترامی شود».
مرکل همچنین در مورد اعتماد شگفت انگیز پوتین به درستی به حق بودن خود صحبت کرد و سخنرانی پوتین در سال ۲۰۰۷ در کنفرانس امنیتی مونیخ را یادآور شد.
او نوشت: من در ردیف اول نشسته بودم (..) و میتوانستم در حین سخنرانی پوتین را به خوبی تماشا کنم. او سریع و روان صحبت میکرد. بیشتر از همه از اعتماد به نفس او هیجان زده بودم.
مرکل تأکید کرد که برخی از نکات سخنرانی رئیس جمهور روسیه را «کاملاً نادرست» نمیداند، مثلاً انتقاد از جنگ آمریکا در عراق.
مرکل گفت که ترامپ به نظر او مجذوب پوتین شده است
صدراعظم سابق همچنین گفتوگوی پوتین با دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا در سال ۲۰۱۷ را به یاد آورد که در آن آنها «به آرامی یکدیگر را تازیانه زدند.»
دونالد ترامپ چند سوال از من پرسید، از جمله در مورد سابقه آلمان شرقی و رابطه من با پوتین. به نظر میرسید رئیس جمهور آمریکا بسیار مجذوب او شده بود.
او افزود که پوتین پس از ملاقات با ترامپ، «احساس بدی» داشت. صدراعظم سابق به این نتیجه رسید که همکاری آنها با یکدیگر به نفع توسعه جهانی کارساز نخواهد بود.
مرکل گفت از اینکه اوکراین عضو ناتو شود میترسد
این سیاستمدار گفت که در سال ۲۰۰۸ با پذیرش اوکراین و گرجستان در اتحاد آتلانتیک شمالی مخالفت کرد.
پذیرش یک عضو جدید باید امنیت بیشتری را نه تنها برای آن کشور، بلکه برای ناتو نیز به ارمغان آورد. به همین دلیل معیارهایی برای پذیرش یک کشور وجود دارد که علاوه بر پتانسیل نظامی، ساختار داخلی کشور نامزد را نیز در نظر میگیرد.
این سیاستمدار خاطرنشان کرد که اگر اوکراین در ناتو پذیرفته شود، ساختارهای نظامی ناتو با روسیه در تماس خواهند بود، زیرا ناوگان دریای سیاه فدراسیون روسیه در آن زمان در کریمه بود. او گفت: «علاوه بر این، در آن زمان تنها اقلیتی از جمعیت اوکراین از عضویت این کشور در ناتو حمایت میکردند.»
مرکل معتقد است که روسیه با الحاق اوکراین به ناتو کنار نمیآید
صدراعظم سابق آلمان تاکید کرد: «به نظر من، تصور این وضعیت که عضویت در ناتو از اوکراین و گرجستان محافظت میکند، یک توهم بود. همچنین عضویت اوکراین در ناتو بدون تحلیل دیدگاه پوتین، سهل انگاری فاحش است.»
از زمانی که پوتین در سال ۲۰۰۰ رئیس جمهور کشورش شد، او تمام تلاش خود را انجام داد تا روسیه بار دیگر به بازیگری در عرصه بین المللی تبدیل شود که هیچ کس نمیتوانست از کنارش بگذرد.
مترجم: پورکند