شناسهٔ خبر: 69854025 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایندیپندنت فارسی | لینک خبر

تهدید‌های هسته‌ای پوتین؛ آماده‌سازی برای «روز قیامت» به سبک اروپایی

اروپا برای جنگ جهانی سوم آماده می‌شود؛ اسناد محرمانه آلمان از طرح اعزام ۸۰۰ هزار نیرو در صورت حمله روسیه به ناتو پرده برداشت

صاحب‌خبر -

اسناد محرمانه‌ای که روز چهارشنبه منتشر شد نشان می‌دهد که برلین باتوجه به تهدید‌های هسته‌ای روسیه، آماده‌سازی‌هایی را شروع کرده است. بخشی از این برنامه‌ریزی‌ها به نحوه اعزام ۸۰۰ هزار سرباز ناتو - شامل نیروهای آمریکایی- به اوکراین در صورت حمله روسیه به ناتو است.

به گزارش نیویورک‌پست، «عملیات آلمان»، یک برنامه ۱۰۰۰ صفحه‌ای است که آلمان را برای امکان وقوع سناریوی جنگ جهانی سوم آماده می‌کند.

براساس این گزارش، این اسناد فوق محرمانه، جزئیاتی در مورد ساختمان‌ها و زیرساخت‌های خاصی که باید برای استفاده ارتش محافظت شوند، و همچنین نحوه آماده‌سازی غیرنظامیان در صورت افزایش تهدیدها، ارائه می‌دهند. به گزارش روزنامه آلمانی «فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ»، برلین همچنین در حال آماده‌سازی برای انتقال ۲۰۰ هزار خودروی نظامی در سراسر آلمان- در صورتی که ناتو مجبور شود به تلاش‌های اوکراین بپیوندد، است. البته جزئیات بیشتر همچنان محرمانه باقی مانده است.

آلمان همچنین به شهروندان توصیه کرده است که برای مقابله با بدترین شرایط آمادگی داشته باشند و خودکفایی خود را از طریق روش‌هایی مانند نصب ژنراتورهای دیزلی یا حتی توربین‌های بادی افزایش دهند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پوتین «با ترس ما بازی می‌کند»

این نگرانی محدود به آلمان نیست. سوئد و نروژ نیز اخیرا بروشورهایی منتشر کرده‌اند که به شهروندان آموزش می‌دهند چگونه در صورت گسترش جنگ اوکراین به کشورهایشان آماده شوند.

این نگرانی‌ها در حالی افزایش یافته است که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، روز سه‌شنبه رسما سیاست حمله هسته‌ای کرملین را تغییر داد و اعلام کرد که مسکو اکنون ممکن است از سلاح‌های هسته‌ای برای پاسخ به حملات «متعارف» غیرهسته‌ای استفاده کند.

هرچند آلمان به دلیل تردید در حمایت از اوکراین از سال ۲۰۲۲ مورد انتقاد قرار گرفته است، آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه این کشور، روز سه‌شنبه اعلام کرد که کشورش اجازه نخواهد داد تغییر سیاست هسته‌ای پوتین آن‌ها را مرعوب کند.

بربوک گفت: «پوتین با ترس ما بازی می‌کند. او این کار را فقط از ۱۰۰۰ روز پیش [زمان حمله روسیه به اوکراین] شروع نکرده است، بلکه از سال ۲۰۱۴ [زمان الحاق کریمه توسط روسیه] آغاز کرده است.» او افزود: «آلمان در آن زمان اشتباه کرد که خود را تحت تاثیر این ترس قرار داد و به شرکای خود، به‌ویژه شرکای اروپای شرقی، که در آن زمان به‌وضوح اعلام کردند که نباید به وعده‌های کرملین اعتماد کنیم، گوش نداد.»

تغییر سیاست هسته‌ای روسیه در پاسخ به تصمیم اخیر ایالات متحده برای اجازه دادن به اوکراین جهت استفاده از موشک‌های دوربرد ساخت آمریکا برای حمله به داخل خاک روسیه صورت گرفت. این تصمیم، منطقه‌ای به شعاع حدود ۳۰۵ کیلومتر از مرز اوکراین که پیش‌تر برای روسیه امن تلقی می‌شد را از بین برد.

این اقدام—و تصمیم گزارش‌شده آلمان برای ایجاد طرحی برای جنگ جهانی سوم احتمالی—در پی تصمیم روسیه برای درخواست از کره شمالی برای اعزام حداقل ۱۰ هزار سرباز جهت کمک به جنگ با اوکراین، و امکان آوردن ۱۰۰ هزار سرباز دیگر از این کشور کمونیستی، انجام شده است.

بسیاری از رهبران جهان، کارشناسان و مقامات آمریکایی معتقدند که دخالت مستقیم نیروهای آمریکایی یکی از مهم‌ترین اقدامات تشدید‌کننده جنگ از زمان آغاز آن است.

نقش ترامپ

آمادگی‌های اروپا در حالی انجام می‌شود که ترامپ همواره هشدار داده است که ایالات متحده در دولت بایدن ممکن است در آستانه جنگ جهانی سوم قرار داشته باشد.

هرچند ترامپ هنوز برنامه رسمی برای نحوه مدیریت جنگ اوکراین اعلام نکرده است، برخی از طرفداران رویکرد سخت‌گیرانه علیه روسیه و کشورهای ناتو از این نگران‌اند که او ممکن است بیشتر در کنار روسیه قرار بگیرد تا اوکراین. با این حال، رئیس‌جمهوری  پیشین و منتخب آمریکا اخیرا نشانه‌هایی نیز مبنی بر حمایت از اوکراین برای رسیدن به یک پایان عادلانه برای جنگ ارسال کرده است.

زلنسکی پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴، در پیامی در شبکه اجتماعی اکس (توییتر سابق) نوشت: «من دیدار فوق‌العاده‌ای که در سپتامبر با رئیس‌جمهور ترامپ داشتیم را به یاد می‌آورم، جایی که به‌طور مفصل درباره مشارکت راهبردی اوکراین و آمریکا، طرح پیروزی و راه‌های پایان دادن به تجاوز روسیه علیه اوکراین بحث کردیم.»

زلنسکی این هفته نیز به تمجید از رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا ادامه داده است. او روز سه‌شنبه به فاکس نیوز گفت که معتقد است، انتخاب رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه پایان سریع‌تری برای جنگ به ارمغان خواهد آورد زیرا ترامپ از پوتین «قوی‌تر» است.

با این حال، رئیس‌جمهوری اوکراین هشدار داد که اگر کنگره آمریکا از ادامه کمک‌های نظامی به اوکراین خودداری کند، کشورش «شکست خواهد خورد.»

زلنسکی در عین حال در مصاحبه‌ای با Suspilne، که روز یکشنبه انجام شد، خوش‌بین بود که به لطف انتخاب ترامپ، جنگ می‌تواند سال آینده از طریق راه‌حل‌های دیپلماتیک پایان یابد.